Home » » Ημιτελικός κυπέλλου Ελλάδος: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 67 - 77

Ημιτελικός κυπέλλου Ελλάδος: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 67 - 77


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 67-77 από τον Παναθηναϊκό Superfoods στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η ομάδα μας άρχισε νευρικά το παιχνίδι. Με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ λόγω της κακής απόδοσης της επιθετικά. Η άνοδος του Πρίντεζη και η συνεχόμενη καλή παρουσία του Μάντζαρη επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το 15-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η αστοχία και η νευρικότητα συνέχισαν να υπάρχουν στους Πειραιώτες, έτσι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό με το ημίχρονο να τελειώνει 28-29 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος δεν ήταν καλή. Τα συνεχόμενα τρίποντα των φιλοξενούμενων τους επέτρεψαν να προηγηθούν ακόμη και με διψήφια διαφορά με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 45-52.  Στην τελευταία περίοδο, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς, ο Παναθηναϊκό Superfoods απαντούσε με τρίποντο και τελικά η ομάδα μας ηττήθηκε με 67-77.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς, Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 16 (3), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Γουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Φώτσης, Γκάμπριελ 14 (2).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Παίζαμε έναν ημιτελικό, ξέραμε πως το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό από τα τρία προηγούμενα. Πιστεύω πως επειδή θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό επηρέασε αρνητικά στο καθαρό μυαλό που έπρεπε να δείξουμε. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν αρκετά καλή, αλλά δεν διαβάσαμε καλά το ματς στην επίθεση, ήμασταν νευρικοί, βιαζόμασταν να φτάσουμε στο καλάθι χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις κι αυτό μας κράτησε χαμηλά στην παραγωγή. Προσπαθήσαμε στο ημίχρονο να ηρεμήσουμε, αλλά ήμασταν και πάλι νευρικοί και σιγά-σιγά αδυνάτιζε και η άμυνα, που συνήθως μας κρατά στα παιχνίδια. Κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε κάποια σουτ, ήμασταν αργοί στην επίθεση με αποτέλεσμα να απογοητευτούμε αμυντικά και ο Παναθηναϊκός να βάλει κάποια εύκολα καλάθια και κάποια σουτ με άμυνα. Πήραν διαφορά και μετά ήταν δύσκολο να επιτρέψουμε παρότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Εμείς είμαστε στενοχωρημένοι που χάσαμε έναν τίτλο, αλλά υπάρχουν άλλοι δύο τίτλοι και πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι».
Για το αν ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε από την κούραση στο παιχνίδι του Μπαρτσελόνα: «Δεν νομίζω πως μας επηρέασε το ματς στη Βαρκελώνη. Δεν ήταν θέμα ενεργειακό, αλλά μάλλον εγκεφαλικό. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να παίζεις συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Όσο για τον Γκέιμπριελ τον ξέραμε, δεν αλλάξαμε κάποια τακτική σε σχέση με την αντιμετώπισή του, γιατί μοιάζει αρκετά στον Νίκολς. Δεν βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα σουτ, αλλά η άμυνά μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε, γενικώς, όχι συγκεκριμένα σε έναν παίκτη».
Για την αντίδραση του κόσμου στο τέλος της αναμέτρησης: «Τους ευχαριστούμε για το χειροκρότημα. Είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας και σε μια κακή στιγμή, όπως τώρα. Τους θέλουμε δίπλα μας, έχουμε πολλά κρίσιμα ματς μπροστά μας και θέλουμε τη βοήθειά τους».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό. Ξέραμε πως θα ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, πως θα πεισμώσουν και πως θα έρθουν πιο συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, ειδικά στην άμυνα, αλλά δεν βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ο Παναθηναϊκός έβαλε μεγάλα σουτ, αλλά δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα».
ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ: «Νιώθω απαίσια. Δεν ήταν ένας ωραίος τρόπος να χάνεις, ειδικά απέναντι στον μεγάλο σου αντίπαλο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να είμαστε πολύ καλύτεροι την επόμενη φορά. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα, να κάνουμε προσαρμογές. Έβαλαν εκείνοι δύσκολα σουτ. Έχουμε έξι νίκες σερί, αλλά κάποια στιγμή θα χάναμε. Μπορεί να πάρουν το Κύπελλο, αλλά είμαστε ακόμη σε καλό δρόμο για το πρωτάθλημα».

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Κάναμε ένα άριστο παιχνίδι στην άμυνα και την επίθεση, παίξαμε σαν ομάδα και παλέψαμε για κάθε ριμπάουντ και κάθε κατοχή. Επίσης τηρήσαμε το πλάνο μας στην άμυνα και την επίθεση ως το τέλος. Γι’ αυτό και νικήσαμε και γι’ αυτό χαιρόμαστε. Θα παίξουμε στον πρώτο μας τελικό φέτος και θέλω να πω στους φιλάθλους μας πως είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτούς. Ελπίζουμε να κάνουμε έναν καλό τελικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα σαν τον Άρη, που θα είναι δύσκολος. Όμως τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια μας.  Κάναμε κάποιες προσαρμογές που δεν είναι εύκολο να αναλυθούν. Παίξαμε καλύτερα στην επίθεση, στην άμυνα ήμασταν περίπου στα ίδια επίπεδα. Στο ματς της Ευρωλίγκας ήμασταν καλοί στο 5 εναντίον 5, αλλά όχι στην τρανζίσιον άμυνα. Αυτό το βελτιώσαμε, όπως και τα ριμπάουντ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δύσκολο. Το πλάνο μας ήταν καλό, αλλά στα επόμενα ματς θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά».

ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ: «Θέλαμε να κάνουμε τη διαφορά, να παίξουμε πιο σκληρά. Μας έλειπε αυτό. Είχαμε πάθος και περηφάνια και μείναμε στο ματς. Παίζω το παιχνίδι μου. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν και με ωθούν να παίξω έτσι. Έχω την στήριξη της ομάδας και του κόσμου, με βοηθούν να φτάσω εδώ που είμαι. Αγαπάω αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται, είναι εξαιρετική η κατάσταση. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν ήμασταν καλοί, αλλά έχει υπάρξει πρόοδος. Θέλαμε να είμαστε οι εαυτοί μας, να είμαστε ο Παναθηναϊκός. Το θέλαμε παραπάνω, μας κούρασε να χάνουμε από την ίδια ομάδα. Παλέψαμε, έχουν πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για άλλη μια μάχη. Δεν θα έλεγα πως αλλάξαμε κάτι, απλά ήμασταν πιο υπομονετικοί. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, τα καταφέραμε. Μου αρέσει ότι κάποιος με θέλει κάπου, αλλά ακόμα υπάρχουν μερικοί μήνες μέχρι τότε. Θέλω να είμαι σε μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger