Home » » Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 61 - 79 : Τα προβλήματα υπάρχουν...οι λύσεις;

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 61 - 79 : Τα προβλήματα υπάρχουν...οι λύσεις;


Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στην Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός που παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο με αντίπαλο την Ζαλγκίρις. Στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν διαβασμένοι και περιόρισαν την επιθετική δράση των Λιθουανών στους 33 πόντους. Εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη με τους παίκτες να μοιάζουν σαν υπνωτισμένοι, δέχθηκαν 46 πόντους και απάντησαν μόλις με 22, όσους ακριβώς είχαν πετύχει στην δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης.
 Η εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγική σε άμυνα και επίθεση. Η ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες της Ζαλγκίρις δεν είχε απάντηση από τον Ολυμπιακό και όπως επισήμανε αργότερα ο βοηθός του Μπαρτζώκα Χρήστος Μαρμαρινός, ο Ολυμπιακός ήταν μια ταχύτητα πιο αργός. Με εξαίρεση το πρώτο καλό ημίχρονο των Πρίντεζη (12π), Σπανούλη (10π) και Χάινς (15π) ο Ολυμπιακός δεν είχε βοήθειες στο σκοράρισμα από τους υπόλοιπους, ενώ από νωρίς είχαν φορτωθεί με 2 φάουλ οι Μάντζαρης και Παπανικολάου.
  Είχαμε επισημάνει εχθές την επικίνδυνη περιφερειακή γραμμή της Λιθουανικής ομάδας με τους Ντάρντεν, Λαφαγιέτ, Πόποβιτς και Καουκένας, οι οποίοι πέτυχαν 42 πόντους, προσθέστε και τους 9 πόντους του Τζααμπέρ που συνέβαλε σημαντικά στην αλλαγή του ρυθμού του παιχνιδιού και φτάνουμε στους 51 από τους 79 πόντους που πέτυχε η Ζαλγκίρις.
 Σαν να μην έφτανε η βαριά ήττα, που φέρνει προβληματισμό στην επόμενη μέρα στο λιμάνι, προστέθηκε και το πρόβλημα με τον Τζοϊ Ντόρσεϊ, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε στον Λο, ότι θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.
 Καθώς φαίνεται η ομάδα περνάει από νωρίς μια κρίση στην φετινή χρονιά και θα πρέπει άπαντες να προβληματιστούν για να βρεθεί η λύση. Η ενδεχόμενη λύση συμβολαίου του Ντόρσεϊ, ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία για την απόκτηση ενός ψηλού που θα προσφέρει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι του post - up παιχνιδιού, ενώ θα πρέπει να βρεθεί και η λύση στο θέμα αξιοποίησης του Γκετσεβίτσιους και του Μαυροειδή. Ο Λιθουανός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά της προετοιμασίας, αλλά στους επίσημους αγώνες έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και είναι φανερά έξω απ' τα νερά του. Ο Μαυροειδής, στα χαρτιά θα περιμέναμε να προσφέρει ένα πιο ποιοτικό δεκάλεπτο από τον Παπαδόπουλο και τον Γλυνιαδάκη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αξιοποιηθεί από τον Μπαρτζώκα.

 Οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη, που ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο για την εμφάνιση της ομάδας,  αντικατοπτρίζουν επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί.
«Η ευθύνη της ήττας είναι δική μας, των παικτών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε κάποιους συγκεκριμένους ρόλους και δεν πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό. Πρέπει να αποδεικνύει ο καθένας ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Δεν είμαστε άτρωτοι και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Στόχος μας δεν είναι ούτε η κατάκτηση της Euroleague ούτε το Final 4, αλλά η πρόκριση στο Top 16» ενώ στην ερώτηση πως αν ο Ολυμπιακός ρολάρει αργότερα απάντησε: «Θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε αυτό, αλλά δεν έχει κανένα νόημα, αλλά αν φορμαριστούμε το Φλεβάρη και έχουμε πάει τόσο άσχημα μέχρι τότε θα παίζουμε μόνο στην Α1».
  Είναι πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε για τα προβλήματα που παρουσιάζει στο παιχνίδι του ο φετινός Ολυμπιακός, αλλά δεν είναι της στιγμής, καθώς θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία ώστε να βρεθούν οι λύσεις.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-33,49-59, 79-61

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 1,Άντιτς 5, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 11

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάαμπερ 9, Πόποβιτς 16 (3 τρ), Ν. Λαβρίνοβιτς 9, Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγιέτ 10 (2 τρ), Καουκένας 8, Φοτέ 7, Κ. Λαβρίνοβιτς 3

RedArmy7
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger