Home » » ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 72-74

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 72-74


Ο Ολυμπιακός με κάρφωμα του Τζαμάριο Μουν οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 74-72 στην Πυλαία.
Η ομάδα μας δεν άρχισε καλά το παιχνίδι. Υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα με αποτέλεσμα να ο ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 23-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Back2 Back Πρωταθλητές Ευρώπης βελτίωσαν την άμυνα τους, έβγαλαν φάσεις στην επίθεση με Ντάνστο, Μουν και Κόλινς και έτσι με τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου στη λήξη το ημίχρονο τελείωσε 37-40.
Στην τρίτη περίοδο η ομάδα μας πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα, αλλά τα τρίποντα των Χαραλαμπίδη, Τσαϊρέλη και Κούπερ επέτρεψαν στους γηπεδούχους να επιστρέψουν και μάλιστα να περάσουν μπροστά με εφτά πόντους. Ο Θρύλος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με πρωταγωνιστές τους Μουν, Ντάνστον, Κόλινς και Σλούκα οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στο παιχνίδι και έκαναν 72-72. Στην τελευταία φάση Ντάνστον και Σλούκας έκαναν παγίδα στον Κούπερ, ο Λοτζέσκι έκλεψε τη μπάλα, ο Μουν κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και διαμόρφωσε το τελικό 72-74.
Tα δεκάλεπτα: 23-14, 37-40, 51-52, 72-74
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11, Κούπερ 14 (2), Χαραλαμπίδης 17 (5), Τσόχλας 3 (1), Τσαϊρέλης 13 (1), Δέδας 2, Μαργαρίτης 4, Καλλές 5, Κασελάκης 3 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 11 (3), Ντάνστον 8 (7ριμπ, 3κοψ), Σπανούλης 6 (1), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 12 (1), Κόλινς 12 (2τριπ, 4ριμπ), Σίμονς, Λοτζέσκι 9 (1τριπ, 3ασ), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 2.

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κέρδισε. Είναι πολύ καλή ομάδα. Τους εύχομαι καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι μια καταξιωμένη ομάδα στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό χώρο. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις.  Το πώς σφύριξαν οι διαιτητές και το τι έγινε στο ματς. Εμείς ως ΠΑΟΚ έχουμε πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Για τις ίδιες φάσεις οι διαιτητές σφύριξαν διαφορετικά. Όσον αφορά το παιχνίδι, είχαμε τελευταία στιγμή πρόβλημα με τον Γιώργο Μπόγρη, αλλάξαμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε μέσα στο παρκέ και παίξαμε με γρήγορους ψηλούς. Ξεκινήσαμε καλά, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έβαζε τη μπάλα μέσα και μετά έξω και εμείς δεν αντιδράσαμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας αντέδρασε παρά τη διαφορά που πήρε ο Ολυμπιακός, έπρεπε να παίξουμε πολύ πιο έξυπνα όταν βρεθήκαμε μπροστά με πέντε πόντους στο τελευταίο λεπτό και να πάρουμε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πήρε τη νίκη. Αν με ρωτάτε για την τελευταία φάση, θα σας πω 3-4 φάσεις ίδιες φάσεις μέσα στο ματς που δόθηκαν φάουλ και σε αυτή δεν δόθηκε. Η εντολή στην τελευταία επίθεση ήταν να παίξουμε κεντρικό πικ εν ρολ  με τον Κούπερ και οι υπόλοιποι να είναι έτοιμοι για σουτ σε περίπτωση που θα δεχόταν παγίδα ο Κούπερ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, σε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με την έννοια ότι το γήπεδο ήταν άδειο. Πάντοτε είναι καλό τα παιχνίδια να γίνονται με κόσμο στις εξέδρες. Το παιχνίδι είχε πολλές αυξομειώσεις και στην απόδοση και στο σκορ. Εμείς όταν πήραμε τη διαφορά δεν κουραστήκαμε παραπάνω για κάνουμε αυτό που έπρεπε.  Σε εκείνο το σημείο ο  ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλα σουτ με Χαραλαμπίδη και Κούπερ, εμείς αντιδράσαμε σωστά στο τέλος, κάναμε τα πράγματα που έπρεπε και πήραμε τη νίκη. Βέβαια όταν πηγαίνει στο τέλος ένα  παιχνίδι, χρειάζεται και τύχη».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Τζμάριο Μουν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε πως «χρησιμοποιούμε σε αυτά τα παιχνίδια τον Μουν και τον Κόλινς στο ροτέϊσιον. Ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός, κάτι που συμβαίνει πάντα με τις ομάδες του κ. Μαρκόπουλου».

Για την απουσία του Μπόγρη και το πώς άλλαξαν τα πλάνα του Ολυμπιακού, ο κόουτς των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης είπε πως «περισσότερο άλλαξε το μυαλό των παικτών μας η απουσία του Μπόγρη, Μπήκαμε “σβηστοί” στο παιχνίδι. Αν δεν τρέξεις και δεν παλέψεις δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν».

Ερωτηθείς για το γεγονός πως δεν έπαιξε στα τελευταία λεπτά ο Βασίλης Σπανούλης, ο 48χρονος τεχνικός είπε πως «η απουσία του Σπανούλη στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε να κάνει με το μοίρασμα του χρόνου».

Όσο για το ποια ήταν η εντολή για την τελευταία φάση, ο Έλληνας κόουτς απάντησε: «στην τελευταία φάση είχαμε δώσει εντολή να κάνουμε παγίδα στον Κούπερ και τον Χαραλαμπίδη και να πάει η μπάλα αλλού και εκεί να κάναμε φάουλ. Στην τελευταία φάση δεν μπορώ να είμαι απόλυτος, εμείς δώσαμε εντολή να γίνει παγίδα και είχαμε σύμμαχο την πλάγια γραμμή αφού ο Κούπερ πήγε στο πλάι».

Τέλος, για τον Τζαμάριο Μουν απάντησε πως «είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, είναι εκτός ροτέισιον στην Ευρωλίγκα, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχει κίνητρο και ποιότητα, είμαι πολύ ευχαριστημένος»

ΜΑΡΚ ΠΕΪΝ: «Είναι δύσκολο όταν χάνεις στο τέλος με αυτό τον τρόπο. Είμαι υπερήφανος με τον τρόπο που παλέψαμε, προφανώς μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε και κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια» είπε ο Αμερικανός φόργουορντ του ΠΑΟΚ,  ο οποίος ρωτήθηκε για το εάν η ομάδα του έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό στο τελευταίο λεπτό.

«Σε ορισμένες κατοχές έγιναν λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, έγιναν κάποια λάθη στις αλλαγές στην άμυνα πριν δεχτούμε το τρίποντο του Μουν, ήταν ένα μεγάλο σουτ από εκείνον, αλλά τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το εάν ήταν φάουλ στην τελευταία φάση επάνω στον Κούπερ ο Πέιν απάντησε πως «δεν είδα και δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι τώρα.  Δεν το συζητήσαμε στα αποδυτήρια, αλλά τώρα δεν αλλάζει κάτι».

MAΡΝΤΙ ΚΟΛΙΝΣ: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, έπαιξαν καλά, εμείς τα καταφέραμε καλά όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και αυτό κρατάμε. Επιστρέψαμε στο ματς και τελικά πήραμε τη νίκη».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger