Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Λαμποράλ 59-52

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Λαμποράλ 59-52

 
 
Τι κι αν δεν συμπλήρωσε καν 12αδα απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και επιβλήθηκε 59-52 των Βάσκων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος παίζοντας συγκλονιστική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να κρατήσουν την Λαμποράλ Κούτσα των 88 πόντων μέσο όρο στους 6 (!) σε μια ολόκληρη περίοδο και έτσι να προηγηθούν με 12-6.
Στη δεύτερη περίοδο η επίθεση βελτιώθηκε, η άμυνα παρέμεινε δυνατή και έτσι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασαν μπροστά με 14 πόντους (36-22) στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 46-39, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ξεκάθαρο πως είχαν τον έλεγχο του ματς. Στην τελευταία περίοδο η Λαμποράλ Κούτσα με επιμέρους σκορ 3-8 πλησίασε στους δύο πόντους (49-47), αλλά σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα, παίζοντας και πάλι σπουδαίες άμυνες κράτησαν για 4 λεπτά τους Βάσκους χωρίς πόντο  και τελικά έφτασαν στη νίκη με 59-52.

Τα δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39, 59-52

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 8 (10 ριμπ.), Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 6, Χάκετ 6, Αθηναίου 6 (1), Αγραβάνης 6, Τσαϊρέλης 2, Μάντζαρης 9 (2), Αγραβάνης 6.

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκέλια, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11 (1), Ντιόπ 1, Τιγί, Άνταμς 11 (1), Κορμπάτσο 5 (1).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία παλικαρίσια νίκη για την ομάδα. Η νίκη ήρθε από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ομαδικότητα που δείξαμε σε άμυνα κι επίθεση και ο δεύτερος είναι η αυταπάρνηση των παικτών. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Παίζαμε με μία ομάδα που ήθελε να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Γνωρίζετε πόσες απουσίες είχε η ομάδα μας. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα. Αναγκάσαμε μία άκρως επιθετική ομάδα να σκοράρει 52 πόντους, όταν εκτός έδρας έχει μέσο όρο 84. Η άμυνά μας ήταν καταπληκτική. Η άμυνα μάς έδωσε το παιχνίδι. Σίγουρα κάποια καλάθια χάθηκαν από την υπερπροσπάθεια των παικτών και την κούραση. Είναι πολύ μεγάλη νίκη αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις απώλειες που έχουμε».

«Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να ξεκουράσουμε τους παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και να δούμε πότε θα είναι έτοιμοι οι παίκτες που αναρρώνουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την υπερπροσπάθεια και την αυταπάρνησή τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Δεν παιχνίδι ποιοτικά δεν ήταν καλό, αλλά ο κόσμος είδε τους παίκτες να κάνουν μία υπερπροσπάθεια, να παλεύουν και να βουτούν στο παρκέ. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε κοντά μας».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Υπέστη διάστρεμμα, όταν προσγειώθηκε στο παρκέ στο τελευταίο σουτ που έκανε. Θα δούμε αύριο αν πονάει και πώς θα είναι».

Για το αν η ομάδα του έπαιξε την καλύτερη άμυνα από τότε που έχει αναλάβει: «Πιστεύω πως ναι δεδομένου των αναλογιών. Το ροτέισον μας. Πιστεύω πως ναι δεδομένου των αναλογιών. Το ροτέισον μας ήταν πολύ μικρό. Οι παίκτες έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία ομάδα που παίζει με πολλή ενέργεια. Η άμυνά μας ήταν πολλές φορές υψηλού επιπέδου».

Για την εμφάνιση του Γιάννη Αθηναίου: «Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι μεμονωμένα στους παίκτες. Δείχνουμε στο παρκέ πως είμαστε ομάδα και για αυτό κερδίζουμε. Τον πιστεύουμε, όπως όλους τους παίκτες. Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι η άμυνα που έπαιξε στην τελευταία περίοδο. Έχει το μακρινό σουτ και είναι ένας χρήσιμος παίκτης, όπως όλοι στην ομάδα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Για άλλη μία φορά, η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης για εμάς. Η Λαμποράλ Κούτσα ήρθε εδώ πετυχαίνοντας 88,6 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά τους αναγκάσαμε να σκοράρουν μόλις 52 και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Στο πρώτο ημίχρονο, τους επιτρέψαμε μόλις 22 πόντους, αλλά επέστρεψαν, μειώνοντας στους δύο τη διαφορά. Η επίθεσή μας δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, συμπεριλαμβανομένων και των λέι απ. Όμως, δεν σκεφτόμασταν τη διαφορά και τελικά τους νικήσαμε με επτά πόντους, ισοφαρίζοντας τη διαφορά της ήττα στη Βιτόρια. Πιθανότατα να μην μας κοστίσει όταν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων, ωστόσο για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το τελευταίο χαμένο σουτ».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ: «Είχαμε πολλούς τραυματισμούς πριν το παιχνίδι, ενώ τραυματίστηκε και ο Σπανούλης. Έτσι θέλαμε τη νίκη και για αυτά τα παιδιά, ενώ πιστεύω πως παίξαμε με καρδιά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας, ενώ αυτή είναι η μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα»,

ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: «Πιστεύω πως στο ξεκίνημα του αγώνα κάναμε 11 λάθη. Αυτό ήταν το κλειδί, καθώς ό,τι κι αν κάναμε μετά, είχαμε πρόβλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το προβάδισμα, αλλά σε κάποια σημεία δεν κάναμε πολλά σωστά. Με τέτοια ποσοστά δεν κερδίζεις τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του. Παίξαμε ένα πολύ άσχημο επιθετικό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger