Home » » Euroleague Top 16: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 75-55

Euroleague Top 16: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 75-55


Ο Ολυμπιακός γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρωλίγκα και πλέον είναι στο 2-2 μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο TOP-16. Η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν καλύτερη και νίκησε με 75-55.
Ο Ολυμπιακός πήγε στο Κάουνας για να αντιδράσει μετά την κακή ήττα και εμφάνιση κόντρα στη Μπάμπεργκ, αλλά αντί για αντίδραση, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξαν ακόμη χειρότερο πρόσωπο ακόμη και από ό,τι έδειξαν κόντρα στους Γερμανούς και ηττήθηκαν με 75-55.
 
Η ΑΜΥΝΑ: Για εκτός έδρας παιχνίδι το να δέχεται ο Ολυμπιακός από μια ομάδα σαν τη Ζαλγκίρις Κάουνας 75 πόντους, θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν είναι πολλοί. Όταν, όμως, μιλάμε για την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης και για μια ομάδα που είχε 0-3 στο TOP-16, οι 75 πόντοι είναι πολλοί. Μάλιστα, η κακή άμυνα των Πειραιωτών επηρέασε το παιχνίδι τους και επιθετικά.
 
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο επιθετικά παιχνίδι του επί εποχής Σφαιρόπουλου στον πάγκο της ομάδας. Άστοχοι και νευρικοί οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος σε όλο το ματς, με λάθος επιλογές έφτασαν τελικά με δυσκολία στους 55 πόντους.
 
Ο MVP: Κανείς από τους παίκτες του Θρύλου δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο αυτό στο συγκεκριμένο ματς.
 
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Από το συγκεκριμένο ματς δεν κρατάει τίποτα. Κρατάει μόνο το ότι όλοι στον όμιλο χάνουν και ακόμη τίποτα απολύτως δεν έχει κριθεί. Πετάει τη δεύτερη συνεχόμενη κακή ήττα και εμφάνιση.
 
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55
Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Βενέ, Λεκαβίτσιους 7, Πότσιους 2, Καλνιέτις 2, Σεϊμπούτις 11 (1), Μότουμ 9, Γιανκούνας 18, Βουγιούκας 13, Σαγιούς, Χάνλαν 2, Ουλανόβας 11 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 11 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 6, Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 7 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1), Χάκετ 7.
 
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις Kάουνας, άξιζαν τη νίκη και έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Ήταν πιο πεινασμένοι για τη νίκη και κέρδισαν εύκολα. Εμείς παίξαμε απόψε πολύ μακριά από τα στάνταρ μας, πρέπει να το συζητήσω με τους παίκτες μου γιατί δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις για τη νίκη. Η Ζαλγκίρις έπαιξε πολύ καλή άμυνα, αλλά και εμείς χάσαμε βολές, πολλά ελεύθερα σουτ και επιθετικά βρεθήκαμε σε πολύ κακή ημέρα. Το ότι δεν σκοράραμε, μας πλήγωσε και αμυντικά».
 
ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΤΖΟΝΣΟΝ-ΟΝΤΟΜ: «Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν με πολλή ενέργεια και με πολλή καρδιά, έδειξαν πως ήθελαν πάρα πολύ το παιχνίδι και δεν νομίζω πως χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι άλλο. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα κατά τη γνώμη μου»
 
ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: «Φυσικά και δεν περιμένεις να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά, πιστεύω πως είχαμε ένα πλάνο, το οποίο και εκτελέσαμε. Σε μερικές στιγμές ήμασταν τυχεροί, αλλά και σε κάποιες άλλες πολύ καλοί. Έτσι πάει. Ήταν απίστευτο! Πάντα θέλεις να παίζεις στη "Ζαλγκίριο Αρίνα" με τέτοιο κοινό. Είναι τρομερό συναίσθημα και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε παίκτες και φιλάθλους. Δεν θες να χάνεις ένα πραγματικό παιδί της Ζαλγκίρις, όπως τον Καλνιέτις, γι' αυτό είμαστε λυπημένοι. Όμως, πρέπει να πάει μπροστά και να πάμε και εμείς μπροστά».
 
ΜΑΝΤΑΣ ΚΑΛΝΙΕΤΙΣ: «Δεν ήταν εύκολο για μένα γιατί ήξερα πως μετά το παιχνίδι θα έφευγα από την ομάδα. Προσπάθησα να μην το σκέφτομαι, γιατί εξακολουθούσα να είμαι παίκτης Ζαλγκίρις. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αφήνω την ομάδα σε καλό σημείο. Η νίκη αυτή πιστεύω πως θα εμπνεύσει όλη την ομάδα για τη συνέχεια. Η απόφασή μου θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Εγώ και αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας ήμασταν στεναχωρημένοι, αλλά δεν ήθελα να το δείξω σήμερα. Η πρόταση της Αρμάνι ήταν καλή και για την ομάδα. Έχω πολλά συναισθήματα εδώ, αλλά πρέπει να προχωρήσω. Τα συναισθήματα δεν ξεχνιούνται, αλλά οι αλλαγές στις ομάδες γίνονται κάθε χρόνο».
 
Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger