Home » » Euroleague Top 16: Ρεάλ - Ολυμπιακός 84-72

Euroleague Top 16: Ρεάλ - Ολυμπιακός 84-72


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 84-72 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο TOP-16 και πλέον βρίσκεται στο 2-3.

Η ΑΜΥΝΑ:  Ο Ολυμπιακός ναι μεν κράτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης κάτω από τον εντός έδρας μέσο όρο της στην Ευρωλίγκα (90 πόντοι μέσο όρο), αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε πολλά σημεία δεν έπαιξαν την άμυνα που ήθελε ο προπονητής τους, αλλά και όταν το έκαναν οι Μαδριλένοι με απίθανα και τυχερά τρίποντα έβρισκαν τη λύση.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και ειδικότερα στα πρώτα οκτώ λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, τίποτα δεν πήγε καλά. Εκεί το -4 έγινε -17 και στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι πρωταθλητές Ελλάδος στο ματς.

Ο MVP: Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Θρύλο στην Ευρωλίγκα, οπότε δεν υπάρχει κάποιος παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδος που θα μπορούσε να είναι MVP.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει την επανεμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι έπειτα από καιρό. Ο Αμερικανός, με βέλγιο διαβατήριο, φόργουορντ έδειξε να είναι καλά και έτοιμος να βοηθήσει. Πλέον μένει να βρει ανάσες ώστε να παραμένει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Πετάει την κακή εμφάνιση της τρίτης περιόδου.
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 17-19, 41-35, 63-48, 84-72.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 6, Νοτσιόνι 10 (2), Ντόντσιτς, Ρέγιες 11 (1), Ροντρίγκεζ 11 (2), Αγιόν 11, Κάρολ 9 (3), Γιουλ 18, Τόμπκινς 2, Χερνανγκόμεζ 4, Τέιλορ 2.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 1, Χάντερ 14 (5/8δ, 11ρ), Παπαπέτρου 11 (2/4τρ), Σπανούλης 1 (4ασ), Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 7 (1), Χάκετ 14 (3/5τρ, 3ασ), Λοτζέσκι 9, Αθηναίου.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη νίκη. Έπαιξαν καλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης. Νομίζω παίξαμε καλή άμυνα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, τους αναγκάσαμε να κάνουν κακά σουτ, να βγουν από τον ρυθμό τους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο πήραμε και διαφορά τεσσάρων πόντων, είχαμε τον έλεγχο, αλλά εκεί χάσαμε τη συγκέντρωση μας, έβαλαν εύκολους πόντους, περισσότερους από όσους έπρεπε να επιτρέψουμε και πήραν μια διαφορά. Η τρίτη περίοδος τους άνηκε, όπως και το ξεκίνημα της τέταρτης, δεν ελέγχαμε τα ριμπάουντ, δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον ρυθμό τους και έτσι μετά προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, πήραν επιθετικά και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό είναι το στυλ τους, η διαφορά πήγε στο -20 για εμάς. Προσπαθήσαμε και θελήσαμε να μαζέψουμε τη διαφορά. Πρέπει τώρα να δουλέψουμε πιο σκληρά και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς, να παλεύουμε για 40 λεπτά. Όταν παίζεις εκτός έδρας και το μομέντουμ αλλάζει, θα πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος να παλέψεις και να μην σου ξεφύγει το παιχνίδι».

ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ: «Ήταν δύσκολο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Ρεάλ ήταν καλύτερη, έπαιξε πιο καλά και πήρε διαφορά. Αν και δώσαμε πολλά, αν και προσπαθήσαμε αρκετά, θα έπρεπε να κάνουμε περισσότερα.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger