Home » » Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 83-76

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 83-76


Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά όταν ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την κατάσταση στα χέρια του τα πάντα τέλειωσαν και οι πρωταθλητές Ελλάδος έφτασαν στη νίκη με 83-76.
Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στους Θεσσαλονικείς, αλλά τελικά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και παρέμειναν έτσι στην πρώτη θέση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κορυφαίος για τους νικητές ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους.
Η ΑΜΥΝΑ:  Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα δεν ήταν αυτή που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τους παίκτες του. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η έλλειψη συγκέντρωσης κόστισε στους πρωταθλητές Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει πολλούς εύκολους πόντους και να μένει στο ματς. 

Η ΕΠΙΘΕΣΗ:  Για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν τους 80 πόντους. Μάλιστα στην τελευταία περίοδο πέτυχε 25 πόντους.

Ο MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Θρύλου πέτυχε 14 πόντους, τους 6 από τους οποίους στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο. Ο «Kill-Bill» τα έκανε όλα στο παρκέ και στο τέλος πήρε την ομάδα του, όπως συνηθίζει στα κρίσιμα, από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει τη νίκη που τον διατηρεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος όπως και το γεγονός πως έπαιξε ένα ματς που τον κρατάει σε εγρήγορση ενόψει Μόσχας. Πετάει το 45% στις βολές, ποσοστό ανεπίτρεπτο για εντός έδρας αναμέτρηση.
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 23-21, 41-41, 58-59, 83-76

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (2), Μιλουτίνοφ 1, Πρίντεζης 16 (1), Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 17 (4), Τζόνσον-Όντομ 6, Χάντερ 11, Παπαπέτρου 5 (1), Στρόμπερι 6, Τσαϊρέλης, Χάκετ 4.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 10 (2), Μαργαρίτης 6, Ντούβνιακ 21 (4), Μάρκοβιτς 14 (1), Χάτσερ 19 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 3 (1), Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Κώττας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Σήμερα κρατάμε μόνο τη νίκη. Ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, είναι μια σημαντική νίκη, αλλά η εμφάνιση μας δεν μας ικανοποιεί καθόλου. Η άμυνα μας δεν είχε την ενέργεια και την ένταση που συνήθως έχει. Ενώ επιθετικά ήμασταν καλοί σε όλο το παιχνίδι, αμυντικά δεν ήμασταν καλοί, αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι, να περάσει ακόμη και +6 στην τέταρτη περίοδο. Εκεί αφυπνιστήκαμε, παίξαμε με μεγαλύτερη ενέργεια, βάλαμε κάποια σουτ ελεύθερα, παίξαμε καλύτερη άμυνα, βρεθήκαμε στο +5 και εκεί η πλάστιγγα έγειρε υπέρ μας. Σε ένα παιχνίδι που έτσι όπως εξελίχθηκε, σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι για τη νίκη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε δύσκολα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ  έχει ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού και αν δεν τα βάλεις και δεν είσαι έτοιμος και δεν μπουν τα σουτ, τότε το πρόβλημα περνάει σε εσένα. Πιστεύω ότι μετράει η αποφασιστικότητα που δείξαμε στο τελευταίο εξάλεπτο. Πρέπει να διορθώσουμε το πώς έρχεσαι να παίξει αυτό το παιχνίδι. Στην άμυνα δεν παίξαμε καλά και το κερδίσαμε από την επίθεση μας".

Ο Έλληνας προπονητής έκανε συγκεκριμένη παρατήρηση για τη διαιτησία του κ. Σταματόπουλου: "Πριν κλείσω, θα ήθελα να πω για τη φάση που διαμαρτυρήθηκα έντονα, ίσως θα το είδατε και εσείς, ένα καλάθι ξεκάθαρο δύο πόντων ο κύριος Σταματόπουλος το έδωσε για τρεις, νομίζω ότι πρέπει ο κύριος Σταματόπουλος, που έδωσε και κάποια άλλα σφυρίγματα εις βάρος μας ή δεν έδωσε κάποια φάουλ που γίνονταν μέσα στη ρακέτα, πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουν πιο πολύ τις επαφές και το πώς παίζει ο κάθε παίκτης άμυνα. Ξέρετε ότι εγώ ποτέ δεν μιλάω για διαιτησία αλλά σήμερα η διαιτησία του κυρίου Σταματόπουλου δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή επιτυχία με τη Λιμόζ και στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του υποτίμησε τον ΠΑΟΚ: "Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος συγκεντρωμένος και έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο ματς, ο ΠΑΟΚ παίζει ένα στυλ μπάσκετ που δεν θέλουν να δεχτούν καλάθι μέσα στη ρακέτα. Και αφήνανε τα ελεύθερα σουτ. Όταν χάσεις 2-3, η πίεση του να το βάλω το σουτ μεγαλώνει. Και όσο περνούσε η ώρα αυτό διογκωνόταν. Σε κυριεύει το άγχος μετά και το ένα φέρνει το άλλο. Ευτυχώς είχαμε παίκτες στο τέλος με καθαρό μυαλό, βάλαμε ελεύθερα σουτ, κλέψαμε μπάλες και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό με το σουτ του Λοτζέσκι και το σουτ του Σπανούλη, το μεγάλο τρίποντο. Δεν ήταν θέμα υποτίμησης του αντιπάλου, δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Όταν παίζεις με τον Κίμκι 2-3 πριν, με μεγάλη ενέργεια, σίγουρα θέλει ένα restart γρήγορο για να βρεις την πνευματική ετοιμότητα. Αυτή ήταν η βασική αιτία. Δεν τον υποτιμήσαμε τον ΠΑΟΚ. Στον πρώτο γύρο μας δυσκόλεψε, στο ΟΑΚΑ έχασε ένα δικό του ματς μέσα από τα χέρια του και δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Απλά δεν είχαμε την ενέργεια που έπρεπε. Ο Αγραβάνης είναι με ίωση, πυρετό και εμετούς και αύριο θα έρθει να κάνει ένα μέρος της προπόνησης".

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος αφιέρωσε τη μνήμη στα 21 θύματα της Θύρας 7: "Αυτό που έγινε στην αρχή του παιχνιδιού ήταν πολύ σημαντικό, ότι και οι δύο ομάδες και η δικιά μας φυσικά και όλοι εμείς αποτίναμε φόρο τιμής στα 21 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στο Καραϊσκάκη. Για εμάς ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία της ομάδας μας, κάθε χρόνο, αλλά και πάντα όταν έρχεται η σκέψη μας σε αυτό το γεγονός μας θλίβει αφάνταστα. Τους την αφιερώνουμε αυτή τη νίκη, είναι ακριβώς 35 χρόνια. Το πιο σημαντικό πλέον, αφού έγιναν όλα αυτά, είναι να τους έχουμε στη μνήμη μας και να τους τιμούμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα αγωνίστηκε με μαύρες εμφανίσεις".
ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Προφανώς ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς. Έπαιξαν εξαιρετικά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και δεν έπρεπε να δώσουμε ελπίδα στον αντίπαλο που μπορεί να κερδίσει».
ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΧΑΤΣΕΡ: «Ξέραμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά την αναμέτρηση, ειδικά στο ξεκίνημα. Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή μας για 35 λεπτά. Αλλά όλα κρίθηκαν στα τελευταία πέντε λεπτά. Δεν έκαναν κάτι εξαιρετικό στην άμυνα, απλά μας ανάγκασαν να κάνουμε κάποια δύσκολα σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αλλά δεν παίξαμε βάσει πλάνου στο τέλος. Ήρθαμε να νικήσουμε, αυτό θέλαμε, παλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο τελευταίο πεντάλεπτο έδειξαν την ποιότητα τους».
ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Οποιαδήποτε ομάδα παίζει με τον Ολυμπιακό ειδικότερα στο ΣΕΦ, πρέπει να έχει πάρα πολύ καλή απόδοση για να σταθεί στο γήπεδο. Εμείς καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να ακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος και όσο περνούσε η ώρα η κούραση των δικών μας παικτών ήταν εμφανής. Θα μπορούσαμε στο τέλος να έχουμε τον ίδιο ρυθμό όπως κάναμε για 35 λεπτά. Εμείς στο τέλος παίξαμε ατομικά και δεν βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ. Πιστεύω πως το τρίποντο του Σπανούλη έκρινε το ματς. Έως εκείνη τη στιγμή υπήρχαν ελπίδες. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger