Home » » Ολυμπιακός - Καβάλα : 115-61

Ολυμπιακός - Καβάλα : 115-61


Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός απέναντι στην Καβάλα, νίκησε 115-61, και παράμεινε στην κορυφή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός απέναντι στην Καβάλα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος προσέφεραν ουσία και θέαμα και έφτασαν τις 20 νίκες έπειτα από 21 παιχνίδια στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από το ξεκίνημα του ματς οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν κυρίαρχοι και στις δύο μεριές του παρκέ και δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία.
H AMYNA:  Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να παίζουν την άμυνα που θέλει για 30 λεπτά. Εξαίρεση αποτέλεσε η δεύτερη περίοδος, σημείο που η Καβάλα πέτυχε 25 πόντους.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Οι 115 πόντοι που πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, αποτελεί την καλύτερη φετινή επιθετική επίδοση των πρωταθλητών Ελλάδος. Έξι παίκτες σκόραραν πάνω από δέκα πόντους με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βλέπει έντεκα από τους δώδεκα παίκτες που χρησιμοποίησε να σκοράρουν.
Ο MVP:  Πρίντεζης και Παπανικολάου μοιράζονται τον τίτλο. Οι δύο Έλληνες φόργουορντ έκαναν τα πάντα μέσα στο παρκέ. Ήταν εντυπωσιακοί και στις δύο μεριές του παρκέ και μαζί πέτυχαν 33 πόντους μαζεύοντας ταυτόχρονα 18 ριμπάουντ.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει την εξαιρετική αντίδραση που είχε μετά την κακή εμφάνιση και ήττα απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Κρατάει επίσης το γεγονός πως παίκτες που έδειχναν να μην είναι σε καλό φεγγάρι, βρίσκουν τα πατήματα τους την κατάλληλη στιγμή, πριν τον πρώτο «τελικό» με τη Λαμποράλ Κούτσα. Πετάει την κακή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 33-12, 60-37, 83-41, 115-61.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 13 (1 τρ., 8ασ.), Στρόμπερι 19 (4), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (11 ριμπ.), Μάντζαρης 16 (4), Όντομ 4, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8 (1), Μουράτος 3 (1), Αγραβάνης, Παπανικολάου 18 (2), Αθηναίου 3 (1).
 
Καβάλα (Γιατζόγλου): Λέιζερ 7 (1), Ουίλιαμς 14, ΜακΚί 4, Γκέλιος 2, Κρομά 10 (2), Σταμπουλής 9 (1), Κοστόφ 15 (1), Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης, Λίβας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πριν ξεκινήσω να λέω για το ματς, να υποβάλω τον σεβασμό μου τον μεγάλο στον Στιβ Γιατζόγλου που είναι μια μορφή του ελληνικού μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Για εμάς που είμαστε νεότεροι είναι σημαντικό να βλέπουμε κοντά μας, να σεβόμαστε και να μην ξεχνάμε την ιστορία αυτών των ανθρώπων και την πορεία τους ακόμη και σήμερα. Ήταν ένα ματς που θέλαμε να αντιδράσουμε μετά την κακή εμφάνιση στη Βαρκελώνη και ήταν ένα ματς που θέλαμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, τα λάθη μας από αυτό το παιχνίδι, σεβόμενοι τον αντίπαλο και σεβόμενοι μια ομάδα που μετά την αλλαγή των ξένων παίζει εντελώς διαφορετικά και στα τελευταία έξι ματς έχει δύο νίκες και τέσσερις ήττες με κάτω από 10 πόντους. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο και τους εαυτούς μας. Ήταν καλό που κάποιοι παίκτες βρήκαν ρυθμό και για εμάς αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επικεντρωνόμαστε τώρα στο παιχνίδι με τη Λαμποράλ, έχουμε μια σειρά έξι αγώνων πλέον, τα τέσσερα εκ των οποίων εντός και δύο εκτός. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να στηρίξει την ομάδα, να τη βοηθήσει γιατί πιστεύω στην ομάδα, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Μπορούμε να αντιδράσουμε και να παίξουμε καλά. Όλη η προσπάθεια που θα ξεκινήσει από μεθαύριο, να είναι σωστή και να αντιδράσουμε».

Για τις προσπάθειες που πήραν Παπανικολάου και Μάντζαρης, ο Έλληνας κόουτς είπε πως : «προσπαθήσαμε να δώσουμε και σουτ και προσπάθειες σε παίκτες που τους πιστεύουμε. Προσπαθήσαμε να δώσουμε, πέρα από τον Σπανούλη που είναι ηγέτης μας και κατευθύνει την ομάδα μέσα στο γήπεδο, πέρα του Πρίντεζη που είναι έμπειρος και του Μάντζαρη, μπορώ να βάλω και τον Χάντερ που είναι δεύτερη χρονιά στην ομάδα, θέλαμε να δώσουμε και στα υπόλοιπα παιδιά χρόνο γιατί η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες. Η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες και όλοι να είναι μαζί για να πολεμήσουμε για τη συνέχεια».

Σε ερώτηση για την κατάσταση της ομάδας και ποιος είναι ο λόγος που παίζει έτσι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως "είναι γεγονός πως κάποια παιχνίδια δεν παίζουμε καλά και αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη δική μου. Εγώ είμαι προπονητής της ομάδας αυτής. Εγώ ευθύνομαι για το ότι η ομάδα δεν παίζει καλά και εγώ θα δώσω τη λύση στην ομάδα. Πιστεύω ότι η δουλειά που γίνεται είναι πολύ ποιοτική και θα βγει. Έχω εμπιστοσύνη και στη δουλειά και στους παίκτες και στο υλικό και μάλιστα το υλικό έχει εμπλουτιστεί χάρη στις προσπάθειες των προέδρων με έναν παίκτη που θα μας βοηθήσει και αυτός  που προστίθεται ήδη στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και πιστεύω ότι έχουμε και την ποιότητα και την εμπειρία να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και σε αυτό παιχνίδι θέλουμε να τα δώσουμε όλα ως ομάδα και θέλουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να σπρώξει την ομάδα στην πρώτη νίκη από αυτά τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε. Κοιτάξτε, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει πολλά νέα παιδιά, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και χρησιμοποιεί παίκτες νεαρούς σε ηλικία. Κάποιοι που βλέπουν την ομάδα, ξεχνάνε ίσως ότι ο Μιλουτίνοφ είναι 21, ο Αγραβάνης είναι 21, ο Παπαπέτρου είναι 21, ο Μουράτος είναι 19, ο Τολιόπουλος έρχεται από πίσω. Τα νέα παιδιά πρέπει να ακούνε και να περιμένουν την ευκαιρία τους. Αυτό έκανε και ο Μουράτος σήμερα, ήταν μια αρχή το σημερινό γι’ αυτόν. Είναι στο ξεκίνημα, όλα τα νέα παιδιά πρέπει να μείνουν ταπεινά, να μένουν συγκεντρωμένοι και το μυαλό τους να είναι μέσα στο κεφάλι τους και όχι πάνω από το κεφάλι τους».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΑΤΟΣ: «Ο στόχος μας στο σημερινό παιχνίδι ήταν να αντιδράσουμε. Η Καβάλα είναι αντίπαλος που αξίζει σεβασμού. Θέλαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το επόμενο παιχνίδι και για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Είναι μεγάλη μου χαρά που έπαιξα. Κοίταξα να ακολουθήσω το πλάνο παρά τη χαρά μου και να βοηθήσω και εγώ την ομάδα από τη μεριά μου».

ΣΤΙΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: «Τι περιμένετε, να κριτικάρω το παιχνίδι; Γιατί να μιλήσουμε για να καταλάβω και εγώ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τους 38 ψηλούς εναντίον της Καβάλας με τον 1,5 ψηλό. Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Για το 50-20 στα ριμπάουντ; Εγώ θεωρώ μεγάλη επιτυχία ότι βάλαμε 61 πόντους απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία. Γιατί αν δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην επίθεση, γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν ερχόταν από ήττα με τη Μπαρτσελόνα, γι’ αυτό ευχόμουν για πολλούς λόγους να κερδίσει τη Μπαρτσελόνα, γιατί δεν θα ήταν έτσι σήμερα. Έχουμε την ατυχία να τον βρούμε μετά από ήττα και η ομάδα έπαιξε με σκοπό να μας διαλύσει, όπως πρέπει να παίξει. Εμείς σταθήκαμε μέσα στο γήπεδο. Εγώ θεωρώ ότι πάντα μπορείς να κερδίσεις περισσότερα από μια ήττα από ότι από μια νίκη. Βάλαμε 61 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό, οπότε τα άλλα παιχνίδια θα είναι παιχνιδάκι. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να σωθούμε. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Ολυμπιακό απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα».
Σε ερώτηση για την κατάσταση του Χρήστου Ταπούτου και για το εάν θα ήταν καλύτερα για τη «μάχη» των ουραγών να υπήρχαν και play out, ο Στιβ Γιατζόγλου απάντησε πως «από τη στιγμή που βάζεις την Καβάλα να παίξει τρία παιχνίδια την εβδομάδα, είναι σαν να στέλνεις την Καβάλα στην Α2 και μόνο με το πρόγραμμα, για ποια play out μιλάμε; Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα σταθερό. Όσο για τον Ταπούτο, υπάρχουν και οι τραυματισμοί μέσα στο μπάσκετ. Όταν πηγαίνεις σαν replacement coach, χρειάζεται να κάνεις αλλαγές γιατί κάτι είναι στραβό. Όταν μια ομάδα σαν την Καβάλα βάζει 61 πόντους στον Ολυμπιακό εκτός έδρας, όταν βγάζεις τον Ταπούτο από μια τέτοια ομάδα, καταλαβαίνει κανείς τι πλήγμα είναι. Ελπίζουμε για την Κρήτη να είναι έτοιμος ο Ταπούτος. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι αριστερόχειρας και χτύπησε στο αριστερό του χέρι».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε όλοι ότι είναι μεγάλη ομάδα. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, να δώσουμε ό,τι έχουμε και να πάρουμε ό,τι μπορούσαμε. Έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα δύσκολο ματς, περιμένουμε να γυρίσουν οι τραυματίες, να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε και να πάει καλά η χρονιά μας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger