Home » » Basket League Playoffs Game 4: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 81 - 82

Basket League Playoffs Game 4: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 81 - 82


Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας σε ένα συγκλονιστικό τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ ο οποίος κρίθηκε στην δεύτερη παράταση με ένα σουτ του Βασίλη Σπανούλη στο τέλος,

 Συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, να είναι εύστοχος από την περιφέρεια και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση παρά την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά 11 πόντων στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως οι πράσινοι με την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη και με σερί πόντους από τον Γκίστ, άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα και έκλεισαν την διαφορά στους 3 πόντους.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ξαναπήρε διαφορά 6 πόντων, όμως στην συνέχεια οι Πειραιώτες υπέπεσαν σε λάθη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν την ανατροπή και να περάσουν μπροστά στο σκορ. Ο Βασίλης Σπανούλης με προσωπικές ενέργειες έφερε πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά, όμως η αδυναμία των ερυθρόλευκων στα ριμπάουντ, είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν επιπλέον κατοχές και να κλείσουν το ημίχρονο με διαφορά τεσσάρων πόντων υπέρ τους με το σκορ να βρίσκεται στο 35-31.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε ένα γρήγορο σερί, πήρε το προβάδισμα στο σκορ, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με καλή άμυνα έφερε πάλι την διαφορά στους 11πόντους. Για τους γηπεδούχους η απάντηση ήταν στο πρόσωπο του Νίκου Παππά ο οποίος βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στο σκοράρισμα, οι πράσινοι έκαναν με την σειρά τους ένα 11-0 και έφεραν το σκορ στα ίσια, ενώ το δεκάλεπτο έληξε με δυο πόντους διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι αρχικά έκαναν την ανατροπή και πήραν προβάδισμα πέντε πόντων με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να πετύχουν εύκολα καλάθι. Με τρίποντο του Σπανούλη και καλάθι του Παπανικολάου έπειτα από ατομική ενέργεια το σκορ ήρθε ισόπαλο 60-60 λίγο πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Ακολούθησε ένα απίστευτο τρίποντο του Αγραβάνη στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης με το σκορ να είναι στο 62-63 και 1/2 βολές από τον Γκιστ για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση αφού ο Σπανούλης στην τελευταία επίθεση αστόχησε σε τρίποντα.

Νευρικές ξεκίνησαν την παράταση οι δυο ομάδες με τους Διαμαντίδη και Σπανούλη να πετυχαίνουν κρίσιμα καλάθια, όμως οι γηπεδούχοι να έχουν το προβάδισμα στο σκορ με 2 πόντους διαφορά και την κατοχή, ενώ απέμεναν 32". Ο Γκιστ έκανε επιθετικό φάουλ πάνω στον Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή, ο Σπανούλης δεν βρήκε τον στόχο,ενώ ο Φώτσης κέρδισε το ριμπάουντ καθώς και ένα φάουλ στο οποίο ευστόχησε στις 1 από τις 2 βολές. Ακολούθως οι γηπεδούχοι έκαναν φάουλ πάνω στον Χάκετ ο οποίος έχασε την πρώτη βολή, σκοπίμως έχασε την δεύτερη αλλά στην διεκδίκηση της μπάλας με χτύπημα την σέρβιρε στον Μάντζαρη ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και οδήγησε το παιχνίδι στην δεύτερη παράταση.

Οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων στην αρχή αλλά οι Σπανούλης-Αγραβάνης μείωσαν στον πόντο, ενώ με ένα μπάσιμο ο Καλάθης έδωσε τρεις πόντους διαφορά, 48" πριν την λήξη, όμως στην επόμενη φάση Καλάθης και Αγραβάνης δέχθηκαν από μια τεχνική ποινή με τον γκαρντ των πρασίνων να συμπληρώνει το 5ο φάουλ και να αποβάλλεται.
¨Ομως το θρίλερ είχε συνέχεια, το σκορ βρισκόταν στο 81-79, ο Χάκετ δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι σε μπάσιμο καθώς το σουτ του αλλιώθηκε από τον Γκιστ, ο Διαμαντίδης και ο Φελντέιν αστόχησαν σε σουτ που επιχείρησαν, ενώ στην τελευταία επίθεση ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα και με ένα μεγάλο τρίποντο μπροστά στον Διαμαντίδη, ο Σπανούλης ευστόχησε σε τρίποντο και χάρισε στον Ολυμπιακό το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63, 71-71, 81-82
Ανά δεκάλεπτο: 16-19, 19-12, 15-21, 13-11, 8-8, 10-11

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger