Home » » Euroleague Regular Season : Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 64 - 66

Euroleague Regular Season : Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 64 - 66


Ο Ολυμπιακός νίκησε 66-64 στην παράταση τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στην 27η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας. Ο Πρίντεζης με σουτ αλα… Πόλη έδωσε τη μεγάλη νίκη.
Σε μια μαγική ατμόσφαιρα στην KombankArena, ο Ολυμπιακός άρχισε εντυπωσιακά το ματς και με εκπληκτική άμυνα κατάφερε να προηγηθεί 9-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες, παίζοντας ακόμη καλύτερη άμυνα έκαναν το 17-30 κρατώντας τους αντιπάλους τους στους οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα και έτσι η διαφορά έφτασε στο +13.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, η συγκέντρωση χάθηκε, η άμυνα δεν ήταν καθόλου καλή και ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω και μάλιστα να περάσει μπροστά με 43-42 κάνοντας επιμέρους 26-12. Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι είχαν σερί 7-0 στο πρώτο τετράλεπτο και η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της για τους γηπεδούχους για το 50-42. Σε εκείνο το σημείο, ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέλαβε δράση. Με συνεχόμενους πόντους ο Έλληνας φόργουορντ ανέτρεψε την κατάσταση και στην τελευταία επίθεση, με το σκορ στο 58-58, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, σούταρε για να δώσει τη μεγάλη νίκη, αλλά η μπάλα μπήκε και βγήκε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Και εκεί οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και με το σκορ στο 64-64, ο Γκριν έδωσε την ασίστ και ο Πρίντεζης με σουτ αλά Πόλη το 2012 (από το ίδιο σημείο και με το ίδιο στυλ) έδωσε τη μεγάλη νίκη με 66-64.

Δεκάλεπτα: 9-17, 17-30, 43-42, 58-58, 64-66.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς 7 (1), Τόμπσον 1, Ντάγκουμπιτς 5 (1), Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 2, Σιμόνοβιτς 9 (1), Τζένκινς 13 (1), Γκούντουριτς 14 (3), Κούζμιτς 8, Μπιέλιτσα 4.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς 2, Αγραβάνης 16 (3), Μιλουτίνοφ, Πρ΄΄ιντεζης 15 (2), Παπανικολάου 17 (2τριπ, 9ριμπ), Μάντζαρης 5 (1τριπ, 5ασ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν μιλήσω για το παιχνίδι, θέλω να συγχαρώ τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα για τη σπουδαία ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει. Δύο ομάδες που πάλεψαν για το αποτέλεσμα, αλλά και δύο ομάδες που έχουν σπουδαίες σχέσεις. Ήταν ένα παράδειγμα αυτό για το πώς πρέπει να είναι όλοι οι οπαδοί των ομάδων. Σεβόμαστε πάρα πολύ τον Ερυθρό Αστέρα και τους φιλάθλους του. Για το παιχνίδι, πιστεύω ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα αμυντικά μας ημίχρονα στα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα. Εκπλήξαμε τον Ερυθρό Αστέρα, καλύψαμε κάθε πιθανή και απίθανη επιλογή τους και πιστεύω πως το αποτέλεσμα στο ημίχρονο ήταν φυσιολογικό λόω αυτήτ της εικόνας. Στο ημίχρονο μιλήσαμε στους παίκτες και τους είπαμε πως σίγουρα ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιδράσει και αυτό έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και σκόραραν 26 πόντους. Και σε εκείνο το σημείο υποφέραμε. Δεν παίξαμε καλή άμυνα, ο Ερυθρός Αστέρας ευστόχησε σε τρίποντα που δεν είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Όταν ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε οκτώ πόντους, το κλειδί ήταν ο Αγραβάνης, ο οποίος σκόραρε 11 πόντους σερί και άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Χάρη σε αυτό, επιστρέψαμε στο παιχνίδι και παλέψαμε ως το τέλος για τη νίκη. Μπορούσαμε να κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια, αλλά αστοχήσαμε, στην παράταση έγινε μεγάλη μάχη και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο τέλος ήμασταν συγκεντρωμένοι, κάναμε σωστή επιλογή, ανοίξαμε το παρκέ και πετύχαμε αυτό το σπουδαίο καλάθι που μας έδωσε τη νίκη».
Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως «ήταν μια μεγάλη νίκη, αυτή η νίκη μας δίνει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Σπανούλης θυσίασε τον εαυτό του για να έρθει να βοηθήσει την ομάδα καθώς ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα. Δεν είχαμε και τον Λοτζέσκι. Νομίζω όλοι οι παίκτες αξίζουν τα συγχαρητήρια γιατί έδωσαν το μάξιμουμ και έδειξαν χαρακτήρα. Αν κάποιος τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος μας έλεγε πως θα είχαμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, θα χαιρόμασταν, αλλά θα ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχηθώ στον Ερυθρό Αστέρα τα καλύτερα για τη συνέχεια».
Σε ερώτηση για το εάν έχει κάποια προτίμησε για αντίπαλο στα πλει οφ, ο 50χρονος κόουτς εξήγησε πως «εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες, έχουμε το πλεονέκτημα, αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι ή μπορεί και τίποτα. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο στα τρία τελευταία ματς και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Σίγουρα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήταν ο ίδιος τρόπος, το ίδιο σημείο, αλλά δεν ήταν ο Βασίλης, ήταν ο Έρικ. Μεγάλη φάση, μεγάλο σουτ. Πρέπει, όμως, να δούμε το τρίτο δεκάλεπτο. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε σπουδαία άμυνα, πήραμε μια διαφορά δεκατριών πόντων. Γενικότερα σήμερα στην επίθεση δεν μπορούσαμε να βρούμε εύκολο καλάθι. Έπαιζαν και αυτοί καλή άμυνα, στο όριο του φάουλ και εμείς βάλαμε κάποια καλάθια δύσκολα, δεν θυμάμαι στο τέλος να έχουμε βάλει κάποιο εύκολο καλάθι. Σίγουρα όταν βρεθήκαμε στο -8, βγήκε μπροστά ο Αγραβάνης και γύρισε το ματς. Το παιδί μπήκε αποφασισμένος και γύρισε το παιχνίδι. Στο τέλος, ήταν πάρα πολύ σημαντικός και εάν δεν είχε βάλει αυτά τα καλάθια, δύσκολα θα κερδίζαμε. Μας προβληματίζει η κούραση που έχει η ομάδα, η ίωση του Βασίλη και το πρόβλημα του Λοτζέσκι και αυτά τα προβλήματα δεν σου αφήνουν να έχεις ηρεμία και να έχεις χημεία και δεν μπορείς να δουλέψεις εύκολα. Τα καταφέρνουμε, για αυτό είμαστε εδώ οι προπονητές, για να βρίσκουμε λύσεις. Ήταν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, για άλλη μια φορά ήταν κάτι το αξέχαστο, όταν βλέπεις 25.000 κόσμο να υποστηρίζουν και τις δύο ομάδες, είναι κάτι φοβερό. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος ζει για το μπάσκετ και πηγαίνει σε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο, είτε είναι Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας είτε Ερυθρός Αστέρας με την τελευταία ομάδα της αδριατικής Λίγκας».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Τι σημασία θα είχε η εμφάνιση μου ή του Γιώργου εάν χάναμε. Ουσιαστικά μετά από αυτή τη νίκη, κλειδώσαμε την τετράδα, αλλά και δείξαμε χαρακτήρα και αντίδραση μετά την ήττα εντός από τη Γαλατά. Στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ πως παίζαμε εκπληκτική άμυνα, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε, μπήκε και ο κόσμος στην εξίσωση, αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση, όλα είναι ανοιχτά. Στους προηγούμενους μήνες που πέρασα δύσκολους μήνες μπασκετικά, με στήριξε ένας άνθρωπος που τον αγαπώ πολύ και σήμερα έχει τα γενέθλια του και αυτός είναι ο αδελφός μου. Και τον ευχαριστώ πάρα πολύ και του εύχομαι χρόνια πολλά. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι και εμείς οι αθλητές είμαστε άνθρωποι και θέλουμε στήριξη και είναι σημαντικοί τέτοιοι άνθρωποι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ: «Η ατμόσφαιρα σε όλο το ματς ήταν τρομερή, οι οπαδοί δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα, ήταν δύσκολο να ακούσουμε ακόμη και ο ένας τον άλλον. Δεν θέλω να σταθώ σε εμένα, αλλά στη φοβερή αντεπίθεση που κάναμε και στο μεγάλο σουτ του Γιώργου που μας έδωσε τη νίκη».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger