Home » » Euroleague Regular Season: Μακάμπι - Ολυμπιακός 71 - 82

Euroleague Regular Season: Μακάμπι - Ολυμπιακός 71 - 82


Ο Ολυμπιακός νίκησε 82-71 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έφτασε στο 17-7 μετά από 24 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να δείξει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ πως θα είναι το αφεντικό. Λοτζέσκι, Γκριν και Πρίντεζης ήταν ασταμάτητοι και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα με 13-17 παίζοντας ταυτόχρονα εκπληκτική άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο, ο Γκριν συνέχισε να σκοράρει ασταμάτητα, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα έκαναν το 13-21, 20-21, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με τον Λοτζέσκι για το 20-28 με το ημίχρονο να τελειώνει 32-40 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδος.
Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, το ματς πήγε σε υψηλό ρυθμό, φάνηκε πως το σκορ θα πάει ψηλά, αλλά η άμυνα του Θρύλου έβαλε στοπ στους Ισραηλινούς και κράτησε την ομάδα του Μπαγκάτσκις στους 13 πόντους σε αυτό το διάστημα για το 45-58 στο 30’. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε πάρα πολύ. Το σκορ πήγε σε πολύ υψηλά επίπεδα μιας και η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος είχε χαλαρώσει ιδιαίτερα. Επιθετικά, όμως, ο Ολυμπιακός συνέχιζε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ούτε δευτερόλεπτο φτάνοντας τελικά στη νίκη με 71-82.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 13-17, 32-40, 45-58, 71-82.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπαγκάτσκις):  Ραντ 11 (1), Σίλεϊ 9, Μέκελ 12 (2), Πνίνι 3 (1), Σέγκεβ, Οχαγιόν 11, Λάντεσμπεργκ 17 (1), Άιβερσον 8.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16 (1τριπ, 3ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Μπιρτς 6 (6ριμπ), Παπαπέτρου 2 (6ριμπ), Γουότερς 14 (2τριπ, 1ασ), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2 (6ριμπ), Πρίντεζης 15 (1τριπ, 5ριμπ, 2ασ), Παπανικολάου 11 (1τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης 1, Λοτζέσκι 15 (2τριπ, 4ασ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, απέναντι σε μια πολύ ταλαντούχα και καλή ομάδα, ειδικά στο γήπεδο τους επιθετικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Θεωρώ πως το σημαντικό ήταν πως η άμυνα μας ήταν πολύ συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Από την άμυνα μας ελέγξαμε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Δεν αφήσαμε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ  να πετύχει πολλούς πόντους όπως κάνει συνήθως. Επιθετικά μοιράσαμε σωστά τη μπάλα, κάποιες στιγμές είχαμε ένα πραγματικά καλό ομαδικά παιχνίδι για να βρούμε καλό σουτ. Πρέπει ταυτόχρονα να παραδεχτούμε πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιζε με απουσίες. Θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο το ματς εάν ήταν πλήρης. Χαρακτηριστικό  για την επίθεση μας ήταν ότι είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν δύσκολο να προετοιμάσουμε το ματς γιατί δεν ξέραμε ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι, επίσης, ξέροντας πως κάποιοι παίκτες που είναι η μεγάλη δύναμη της Μακάμπι, δεν ήταν απόψε σε θέση να παίξουν. Γενικά προσεγγίσαμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο και το μόνο σημείο που δεν είμαι ευχαριστημένος, είναι τα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεν πήραμε τίποτα από την επίθεση. Εύχομαι στη Μακάμπι καλή συνέχεια, να επανέλθουν οι τραυματίες και να έχουν υγεία» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.
Σε ερώτηση για το εάν ο Ολυμπιακός θα πάει ως αουτσάιντερ στο Final Four, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος, ήταν ξεκάθαρος. «Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για Final Four. Όχι μόνο το Final Four, αλλά ούτε για τα play off δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το μακρινό μέλλον, χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση και να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς, τίποτα άλλο».
Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τους τραυματίες Βασίλη Σπανούλη και Πάτρικ Γιανγκ. «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και μας λείπει πολύ. Τον θέλουμε να είναι γρήγορα πίσω κοντά μας. Ο Πάτρικ είχε τενοντίτιδα, τώρα έχει επιστρέψει, αλλά δεν ήθελα να τον πιέσω και να μείνει πάλι έξω. Ξέρουμε ότι σιγά-σιγά θα επιστρέψει στο 100%. Όσο για τον Σπανούλη, είναι στον σωστό δρόμο και δουλεύει σκληρά για να επιστρέψει απόλυτα έτοιμος».
Όσο για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρκέστηκε να πει. «Δουλεύουμε σκληρά, έχουμε καλή χημεία, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως κάνουμε τώρα και  μείνουμε ταπεινοί, θα έχουμε ένα καλό μέλλον».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Επειδή έπαιζαν χωρίς τρεις παίκτες, μας έκανε εμάς των προπονητών τη δουλειά δυσκολότερη για να προετοιμάσουμε την ομάδα. Οι παίκτες μας έκαναν αυτά που τους είπαμε στα αποδυτήρια στο 100%. Ελέγξαμε το παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε στα τελευταία 3:30’’ λεπτά, με αποτέλεσμα να μειώσουν τη διαφορά και έχουμε δει τι μπορεί να γίνει φέτος. Σίγουρα ο Γουότερς έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια, πιστεύω μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα. Ξέρουμε καλά τι μπορεί να δώσει αυτός ο παίκτης, στην αρχή έψαχνε να βρει τα πατήματα του και τώρα θεωρώ πως μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα. Κάθε εβδομάδα υπάρχουν εκπλήξεις, τώρα πρέπει να νικήσουμε Νταρουσάφακα και Γαλατά και βλέπουμε μετά. Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου, έρχεται το “πρέπει”. Θεωρώ πως η ομάδα μας είναι μαθημένη, έχει έμπειρους παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση. Συνεχίζουμε».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Σήμερα μπήκα στο παρκέ σουτάροντας καλύτερα από ό,τι στα τελευταία δύο-τρία ματς. Κάναμε καλή δουλειά και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τη Ρεάλ ή κάποια άλλη ομάδα, δεν μπορούμε να κοιτάζουμε μακριά παρά μόνο τη Νταρουσάφακα. Περιμένουμε τον Βασίλη να έρθει κοντά μας, να τον δούμε ξανά στο γήπεδο στο 100% υγιής και να πάμε ακόμη καλύτερα. Κάθε φορά που παίζουμε στο γήπεδο μας, έχουμε στόχο τη νίκη, μπροστά στο κοινό μας παίζουμε ακόμη καλύτερα και θεωρώ πως εξαρτάται από εμάς το τι θα γίνει σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις».

ΑΙΝΑΡΣ ΜΠΑΓΚΑΤΣΚΙΣ: «Αυτό το ματς αποδεικνύει αυτό που λέω πάντα. Όσο καλή άμυνα και να παίξεις, εάν δεν σκοράρεις στην επίθεση και ειδικά κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, θα χάσεις. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ στα τελευταία λεπτά, αλλά τα χάσαμε. Όμως, δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους παίκτες μου, που πάλεψαν για τρία δεκάλεπτα και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, εξαιτίας των απουσιών. Δεν πρέπει να τα παρατάμε σε κανένα παιχνίδι και να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας. Τώρα, θα πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι αυτό και να προχωρήσουμε. Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger