Home » » Προμηθέας Πατρών - Ολυμπιακός : 53 - 72

Προμηθέας Πατρών - Ολυμπιακός : 53 - 72


Ο Ολυμπιακός νίκησε 72-53 τον Προμηθέα στην Πάτρα για την 25η αγωνιστική της STOIXIMAN.GRBasketLeagueκαι πλέον θέλει μια νίκη, στην τελευταία αγωνιστική με την Κύμη στο ΣΕΦ τη Μ. Πέμπτη, για να «κλειδώσει» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδος παίζοντας εκπληκτική άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν 12-18 του Προμηθέα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, αλλά μια νέα ατυχία (τραυματισμός Μπιρτς) φόβισε άπαντες στους «ερυθρολεύκους», αλλά παρά τη νέα ατυχία οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν 28-32 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος παίζοντας σπουδαία άμυνα και με τους Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μάντζαρη να κάνουν σπουδαία δουλειά, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (36-48) στο 27’. Ο Γιανγκ ήταν θετικός και στις δύο μεριές του παρκέ και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα για το 38-53.
Στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες συνέχισαν να αποδίδουν σπουδαία στην άμυνα τους. Ο Προμηθέας δυσκολευόταν απίστευτα να σκοράρει, στην επίθεση η ομάδα λειτουργούσε σωστά και έτσι η διαφορά πήγε στους 20 πόντους (48-68) στο 37’. Ο Θρύλος έφτασε εύκολα στο τελικό 72-53 και στο 24-1 μετά από 25 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 12-18, 28-32, 38-53, 53-72.

Προμηθέας (Αγγέλου): Γκίκας 4, Φαγιέ 9 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 13 (2), Μουρ 4, Παπαντωνίου 9 (1), Τζάξεν, Γερομίχαλος 4, Τόντιτς 7 (1), Σαρικόπουλος 1.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1τριπ, 4ασ), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 6 (6ριμπ), Παπανικολάου 14 (2τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης  3 (1τριπ, 7ριμπ, 1ασ), Γκριν 8 (3ριμπ), Μπιρτς 3 (3ριμπ), Γιανγκ 7 (5ριμπ), Παπαπέτρου 7, Γουότερς 5 (1τριπ), Αγραβάνης 4 (4ριμπ), Αθηναίου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είχαμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα. Είχαμε ένα καλό μυντικό
παιχνίδι και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ τον Προμηθέα, ο οποίος ειδικά στην έδρα του είναι πολύ καλός. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν άστοχοι και δεν μπορούσαμε να πάρουμε διαφορά, αλλά γενικά είχαμε ισορροπημένο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, μέσω της καλής μας άμυνας, βρήκαμε και πόντους στην επίθεση. Θεωρώ πως πήραμε μια καλή νίκη απέναντι σε μια αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα. Εύχομαι καλή τύχη στον Προμηθέα.  Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι μπροστά στον κόουτς Κώστα Πετρόπουλο, τον οποίο τον αγαπώ πάρα πολύ» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού και σε εκείνο το σημείο, τον λόγο πήρε ο κύριος Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνέντευξη Τύπου και είπε για τον προπονητή του Ολυμπιακού. «Και εγώ τον αγαπώ πάρα πολύ. Έχω μάθει πολλά από αυτόν τον κύριο. Του ζήταγα να μου πει πως θα αντιμετωπίσουμε ένα πικ εν ρολ και μου έφερνε τρεις σελίδες. Και του έλεγα διάλεξε τα πιο sos και έλα να τα παίξουμε. Είναι εξαιρετικός κόουτς και με αυτό το ήθος και αυτό τον καλό χαρακτήρα που έχει, έχει καταφέρει και αντέχει ανάμεσα στα λιοντάρια της Α1 και της Ευρωλίγκας και αποτελεί παράδειγμα για όλους. Σε έχω μέσα στην καρδιά μου» ήταν τα λόγια του «Νουρέγιεφ» απευθυνόμενος στον 50χρονο προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να συνεχίζει. «Ο Πετρόπουλος είναι ένα διαμάντι του αθλητισμού, εμείς οι νεότεροι πήραμε πολλά από την εργατικότητα του και το ήθος του. Τον αγαπάω πάρα πολύ».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε και για την κατάσταση του Κεμ Μπιρτς και απάντησε πως «ο Μπιρτς έχει πάθει ένα διάστρεμμα, δεν δείχνει σοβαρό, αλλά και θα δούμε με την επιστροφή μας».

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ: «Μείναμε μακριά από τις αρχές του παιχνιδιού μας στο πρώτο ημίχρονο. Στο ημίχρονο, ο κόουτς μας εξήγησε τι έπρεπε να κάνουμε και τι έπρεπε να αποφύγουμε, θεωρώ πως τα περισσότερα από όσα μας ζήτησε τα κάναμε στο τρίτο δεκάλεπτο, παίξαμε σωστά αμυντικά και έτσι πήραμε μια διαφορά».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Ήταν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο βρεθήκαμε μόνο στο +4, αλλά στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα, δεχτήκαμε μόνο 53 πόντους, παίξαμε πιο σκληρά στην άμυνα, ήμασταν πιο επιθετικοί σε άμυνα και επίθεση και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Δε ήταν εύκολο το ματς, παρά τα όσα “λέει” το σκορ».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger