Home » » Basket League Playoffs Game 5: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 51 - 66

Basket League Playoffs Game 5: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 51 - 66


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και οι πράσινοι στέφθηκαν πρωταθλητές.
 Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας στο παρκέ, φάνηκαν κουρασμένοι και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Σπανούλης και Πρίντεζης ήταν πολύ άστοχοι με  2/11 σουτ και 2/14 σουτ αντίστοιχα, ενώ ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ήταν πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ούτε μια ασσίστ στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο.
Πλέον η επόμενη μέρα βρίσκει τους ερυθρόλευκους μπροστά από μια σειρά σημαντικών αποφάσεων σε ότι αφορά το ρόστερ της ομάδας. Προέχουν οι ανανεώσεις των Πρίντεζη και Μάντζαρη, αμφίβολη είναι η ανανέωση του συμβολαίου στους Ματ Λοτζέσκι, Ντάνιελ Χάκετ, Πάτρικ Γιάνγκ, ενώ υπάρχει οψιόν του Ολυμπιακού για τους Κεμ Μπιρτς και Έρικ Γκριν που έχουν όρο NBA Out στα συμβόλαια τους.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 6 (9ριμπ.), Πρίντεζης 4 (2/14 σουτ), Παπανικολάου 7 (1τρ., 7ριμπ.), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (2/11 σουτ, 5 ασ.), Γκριν 4 (2/8 σουτ), Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3(1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2 (1/7 σουτ, 8ριμπ.), Τζέιμς 11 (1τρ., 9 ριμπ., 6 ασ.), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3(1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα στην έδρα μας. Είναι μια στιγμή που δεν θέλαμε να τη ζήσουμε. Θέλαμε να είμαστε εμείς οι νικητές. Φάνηκε ότι δεν μπορούσαμε. Ενεργειακά ήμασταν άδειοι, ενώ το θέλαμε πολύ. Μπήκαμε καλά, παίξαμε καλά. Όταν όμως δεν πήγαινε κάτι καλά στην συνέχεια, χάναμε την συγκέντρωσή μας. Δεν είχαμε πνευματική ετοιμότητα. Κάναμε μια προσπάθεια από τους 20 πόντους στους 11, όμως κι εκεί μια δυο στιγμές αδράνειας δώσανε καλάθια στον Παναθηναϊκό και χάθηκε το ματς.
Είμαστε πικραμένοι όλοι, γιατί η πορεία μας δεν ήταν ανάλογη με το πως τελείωσε η χρονιά. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος από την αρχή στην Ελλάδα, αλλά και στη Ευρώπη ήταν στις πρώτες θέσεις.
Η νέα μορφή της Euroleague μας κόστισε... Πήγαμε καλά, όμως μας κόστισε σε ενέργεια, αλλά και πνευματικά. Ήταν μια χρονιά που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε να χτίσουμε την ομάδα πιο σωστά. Όλη την χρονιά είχαμε μια σταθερή πορεία, ο Ολυμπιακός έπαιζε καλό κι ελκυστικό μπάσκετ, που άρεσε στον κόσμο, που έφτασε στον τελικό της Euroleague, αλλά σωρευτικά κόστισαν στο τέλος. Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά είναι η πραγματικότητα αυτή. Από την αρχή της σειράς με την Εφές μέχρι τώρα, παίξαμε 12 νοκ άουτ παιχνίδια, σε διάστημα 2 μηνών! Κάθε ματς ήταν τελικός για εμάς!
Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε νωθρά κι έκανε ένα πυροτέχνημα, ένα "μπραφ" στο τέλος. Ήταν μια ομάδα που έπαιξε σταθερά καλό μπάσκετ, απλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Συγγνώμη από όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Να τους δώσω την υπόσχεση ότι αυτή η ήττα θα μας κάνει πιο δυνατούς. Η ομάδα έχει κερδίσει τίτλους και καταξίωση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα».
 «Το μακρινό το σουτ θέλει φρεσκάδα. Η σειρά έτσι όπως παίξαμε τα παιχνίδια, μάλλον το 2ο ήταν πιο καλό. Τα ελεύθερα σουτ θέλουν φρεσκάδα. Η προσπάθεια των παικτών ήταν μεγάλη, αλλά δεν αντέχαμε. Φαινόταν αυτό. Έκλεινε ο Παναθηναϊκός την ρακέτα του, ρίσκαρε με αυτό. Όσο περνούσε η ώρα, η ενέργεια έπεφτε και γι' αυτό ο Παναθηναϊκός πήρε την διαφορά και μας νίκησε στο τέλος».

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger