Home » » ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 66-62

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 66-62



Κόντρα και στην ατυχία (εκτός 12άδας ήταν εξ' αρχής οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης, ο Πρίντεζης δεν μπόρεσε να παίξει στο δεύτερο εικοσάλεπτο λόγω ενοχλήσεων στην μέση, ενώ ο Μιλουτίνοφ γύρισε το πόδι του και αγωνίστηκε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος), ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 62-66, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.
Κακή άμυνα, κακές επιθετικές επιλογές και χαμένα ριμπάουντ επέτρεψαν στην ΑΕΚ να επιβάλει από το ξεκίνημα τον ρυθμό της (7-2, στο 3') και να "χτίσει" μια διαφορά 12π. (22-10, στο 9'). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος "ανακάτεψε" την τράπουλα, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε ουσιαστικές λύσεις στην επίθεση και με ένα επί μέρους σκορ 11-3 η ομάδα μας μείωσε στο καλάθι (25-23, στο 13').

Με περιφερειακά σουτ οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα, όμως, οι Τζαμέλ ΜακΛιν και Γιώργος Πρίντεζης κυριάρχησαν στην ρακέτα και βοήθησαν τον Ολυμπιακό να προηγηθεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι (33-34, στο 17).  Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να κρατηθεί σε θέση οδηγού...

Η ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε την ΑΕΚ προηγούμενη με 39-37, ενώ στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου πήρε μια διαφορά 6π. (45-39, στο 22'). Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν βασιζόμενοι στους ΜακΛιν και Παπανικολάου να ανακτήσουν το προβάδισμα, όμως, οι πολλές χαμένες βολές δεν τους το επέτρεψαν (50-51, στο 30').

Με καλή άμυνα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου περιόρισαν επιθετικά την ΑΕΚ και προσπέρασαν με 56-53 (στο 34'). Ωστόσο, ότι με κόπο "έχτισαν" σε αυτό το τετράλεπτο, το "γκρέμισαν" στο επόμενο δίλεπτο όταν και δέχθηκαν ένα σερί 8-0 με το οποίο η Ένωση βρέθηκε στο +5 (61-56, στο 36'). Με δύο σερί τρίποντα των Μάντζαρη και Σπανούλη η ομάδα μας προσπέρασε με 62-61 στο 38', όμως, αλλεπάλληλα λάθη, κακές επιθετικές επιλογές και άστοχα σουτ από τα 6.75μ., επέτρεψαν στην ΑΕΚ να κάνει ένα σερί 5-0 με το οποίο "σφράγισε" τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 22-12, 39-37, 51-50, 66-62
ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 8 , Γκριν 12, Χάρις 15, Λαρεντζάκης 6(1) , Μαυροειδής 9, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 10(2), Μπάρλοου 4 , Καββαδάς 2, Ελονού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 6 (2τρ., 4ασ.), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 7(1), Παπανικολάου 10 (8ριμπ., 2 κλ.), Ρόμπερτς, ΜακΛίν 16 (12ρ., 1ασ.,β2κλ.), Στρέλνιεκς 9(1), Μάντζαρης 8 (2τρ. 4ασ.), Μπόγρης, Γουίλτζερ 2 , Τόμπσον 4.
"Δεν είχαμε καθαρό μυαλό"

Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Δεν είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Στην αρχή δεν ήμασταν έτοιμοι ούτε σωματικά ούτε πνευματικά. Μπήκαμε νωθρά, δεχθήκαμε πολλούς εύκολους πόντους στην άμυνα από κακές αμυντικές συνεργασίες και έλλειψη συγκέντρωσης. Το ίδιο, όμως, συνέβαινε και στην επίθεση, όπου δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και καθαρό μυαλό να διαβάσουμε και να εκτελέσουμε πιο αποτελεσματικά. Η ΑΕΚ πήρε μια διψήφια διαφορά, αναγκάστηκα μάλιστα να πάρω δύο τάιμ άουτ στην πρώτη περίοδο για να ανακόψω τον ρυθμό της και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε. Πράγματι αυτό έγινε στην δεύτερη περίοδο, βελτιώσαμε την άμυνά μας, δεχθήκαμε πιο δύσκολα τους πόντους από την ΑΕΚ και πλησιάσαμε στο σκορ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια μάχη. Θεωρώ πως στο τέλος ήταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εμείς στα τελευταία τρία λεπτά δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις στην επίθεση, πριν φτάσουμε όμως εκεί είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πολλά ελεύθερα σουτ, χάσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και όλη η περιφέρεια, οπότε εκεί που θα έπρεπε να βγούμε μπροστά, δεν βάλαμε τα σουτ και μοιραία πήγε το ματς έτσι στα τελευταία τρία λεπτά. Στο διάστημα αυτό και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο δίλεπτο, δεν κάναμε καθόλου καλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, η ΑΕΚ έβαλε εύκολα καλάθια, πήρε μια μικρή διαφορά και κέρδισε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Εμείς συνεχίζουμε. Έχω να πω πως μπορεί να μας λείπουν πολλοί παίκτες, αλλά πάντα τους ζητάω να παλεύουν και να παίζουν μέχρι το τέλος. Μπορεί να είχαμε παιχνίδι την Παρασκευή και να τελειώσαμε με παράταση αργά και έπρεπε να παίξουμε Κυριακή. Αλλά και πάλι τους ζήτησα να είναι έτοιμοι. Δεν μπορούμε, όμως, να παραβλέψουμε πως έχοντας τέσσερα τεσσάρια στην ομάδα, ουσιαστικά είχαμε ένα ετοιμοπόλεμο τον Γουϊλιτζερ. Ο Πρίντεζης μετά το πρώτο εικοσάλεπτο δεν μπορούσε να συνεχίσει και οι άλλοι δύο Αγραβάνης και Παπαπέτρου είναι τραυματίες. Για αυτό τον λόγο παίξαμε αναγκαστικά για μεγάλο διάστημα με τον Παπανικολάου στο 4. Αυτά δεν τα λέω για δικαιολογία. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ήταν όμως κάποια δεδομένα που μέσα στο παιχνίδι έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε. Νομίζω πως τα αντιμετωπίσαμε, αλλά σίγουρα παίζοντας έτσι είχαμε λιγότερες επιλογές στο να έχουμε ένα πιο φρέσκο ρόστερ στο τέλος για να είμαστε πιο αποδοτικοί".

Ερωτηθείς για το που οφείλεται η έλλειψη καθαρού μυαλού, απάντησε: "Όταν έχουμε παίκτες που παίζουν σε άλλες θέσεις. Όταν παίζουμε με παίκτες που χρησιμοποιούνται πολύ ώρα και δεν έχουν πολύ καθαρό μυαλό είναι λογικό να γίνουν κάποια λάθη στην άμυνα και στην επίθεση. Εκεί δεχθήκαμε εύκολους πόντους που μας κόστισαν τη νίκη".

Τέλος, για το ποιοι θα ταξιδέψουν στην Γερμανία, είπε: "Δεν ξέρω αν οι Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Παπαπέτρου και Αγραβάνης πάλι δεν ξέρουμε... Πάμε μέρα με τη μέρα. Ο Αγραβάνης κάτα πάσα πιθανότητα δεν θα είναι έτοιμος. Ο Παπαπέτρου κάνει αγώνα δρόμου".
Ο Τζαμελ ΜακΛιν, τόνισε: "Δεν έχει καμία σημασία η εμφάνισή μου. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Είναι ένα παιχνίδι που τελείωσε και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Προχωράμε μπροστά".
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες, έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι σήμερα. Η ομάδα χρειαζόταν τη νίκη για πολλούς λόγους. Έπρεπε να αλλάξουμε οπωσδήποτε το πρόσωπο και το καταφέραμε απέναντι στον πιο ισχυρό αντίπαλο στο πρωτάθλημα μαζί με τον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν πράγματα που δεν είχαμε χρόνο να αλλάξουμε. Πήγα περισσότερο στην ψυχολογία και κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν την αρχή του αγώνα και την διάρκεια στην απόδοσή μας. Να μειώσουμε τα λάθη και να αντέξουμε όταν πλησιάζει ο αντίπαλος. Όλα αυτά ήταν ένα μεγάλο τεστ για εμάς. Δεν έχουμε περιθώρια να χαρούμε τη νίκη, γιατί αύριο έχουμε ταξίδι και το επόμενο παιχνίδι ίσως είναι το πιο καθοριστικό στην Ευρώπη. Δεν ήταν τελικός, παρά ένα παιχνίδι στον δρόμο να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλή ομάδα και να έχουμε χρόνο να γίνουμε καλή ομάδα και να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο να χαρεί μπάσκε. Ζήτησα από την περιφέρεια να βοηθήσει στα ριμπάουντ και αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού είχαμε 41 ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις 3 επιθετικά ριμπάουντ και όλα από τον ίδιο παίκτη".
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger