Home » » Euroleague Regular Season: Μπασκόνια - Ολυμπιακός 86 - 54

Euroleague Regular Season: Μπασκόνια - Ολυμπιακός 86 - 54


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Βιτόρια από την Μπασκόνια με 86-54, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.
Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά και με όπλο τους την περιφερειακή τους ευστοχία προηγήθηκαν με 8-0 (στο 2'), ενώ διατήρησαν σταθερά τον έλεγχο μέχρι και το 9' (20-12). Ωστόσο, στην συνέχεια οι όροι αντιστράφηκαν... Τα σουτ από την γραμμή των 6.75μ. άρχισαν να μην βρίσκουν στόχο, η άμυνα των Ισπανών δημιούργησε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα (απόδειξη οι μόλις 9 πόντοι που πέτυχε συνολικά η ομάδα μας στην 2η περίοδο),  την ίδια ώρα οι ψηλοί της Μπασκόνια, Βόιγκτμαν και Πουαριέσκόραραν κατά βούληση και "έχτισαν" για τους γηπεδούχους μια διαφορά 6π. (36-30).
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει τα ίδια λάθη και να δίνει μέσω χαμένων αμυντικών ριμπάουντ δεύτερες επιθέσεις στους Βάσκους, οι οποίοι τις αξιοποίησαν και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 16π. (48-32, στο 24'). Και δεν σταμάτησαν εκεί... Η επιθετική καθίζηση των "ερυθρολεύκων" συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου (στο 29' η Μπασκόνια βρέθηκε στο +32, 72-40). Μοιραία το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η ομάδα μας δεν είχε την ενέργεια να αντιδράσει έστω για να "μαζέψει" την διαφορά.
Δεκάλεπτα: 16-21, 36-30, 72-44, 86-54
Μπασκόνια (Μαρτίνεθ): Βιντόζα 6(1), Τίμα, Βόιτμαν 19, Μπομπουά 13, Τζάνινγκ 8(2), Ντιόπ 6, Γκρέιντζερ 5(1), Πουαριέ 13, Τζόουνς, Σενγκέλια 9 (1), Γκαρίνο 7 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): MακΛίν 5, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 6 (2τρ., 8 ασ.), Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 1, Πρίντεζης 13 (1τρ., 6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1τρ., 5 ριμπ.), Μάντζαρης 6(1), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης 2, Γουίλτζερ, Τόμπσον 5
"Το σκορ μιλά από μόνο του..."

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν μπήκε στην διαδικασία να αναλύσει την αναμέτρηση, καθώς όπως τόνισε: "Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Το σκορ μιλά από μόνο του. Συγχαρητήρια στην Μπασκόνια, έπαιξε πολύ καλά. Εμείς μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν εντελώς εκτός παιχνιδιού.  Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, ήμασταν πολύ νευρικοί, χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ... Αυτά επηρέασαν την συγκέντρωσή μας και μετά καταρρεύσαμε".

"Να βγάλουμε την αντίδραση που πρέπει"

Ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: "Η ομάδα δεν είχε την ενέργεια που είχε δείξει άλλα παιχνίδια. Από κει και πέρα, όταν συμβαίνει αυτό όλα πάνε ένα βήμα πίσω... Η αντίδραση, η οργάνωση στην άμυνα, το αμυντικό transition, ακόμα και τα επιθετικά ριμπάουντ είναι θέμα ενέργειας.  Το ελεύθερα σουτ κάποιες βραδιές μπαίνουν, κάποιες όλες όχι. Η προσήλωσή σου στην άμυνα, όμως, θα πρέπει να είναι ίδια. Σίγουρα αν έμπαιναν κάποια σουτ θα μας έδιναν μια έξτρα ενέργεια, αλλά μιλάμε για πρωταθλητισμό και πρέπει να δίνεις την απαιτούμενη συγκέντρωση ανά πάσα στιγμή. Σήμερα θεωρώ πως ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων... και συγκέντρωσης και κούρασης και λίγο από όλα που οδήγησαν στο να δείξουμε μια άσχημη εικόνα, που ουσιαστικά δεν αντικατοπτρίζει στην ομάδα μου".

Για την δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί, ο 28χρονος φόργουορντ, σχολίασε: "Έρχεται εβδομάδα με δύο Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό. Είναι δεδομένο πως θα σκύψουμε ακόμη περισσότερο τα κεφάλια, θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να βγάλουμε ακόμη περισσότερο εγωισμό.  Σε όποιον δεν θίχτηκε απόψε ο εγωισμός, για μένα δεν προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει όλοι μαζί να ανασυγκροτηθούμε και να δουλέψουμε σκληρά για να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο στην εβδομάδα που έρχεται".

Ερωτηθείς για τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Κίμκι και το υψηλό τέμπο που παίζουν, απάντησε: "Παίζουμε με δύο ιδιαίτερες ομάδες, αλλά αυτή την στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε εμάς, την δουλειά μας, την ομάδα μας και μετά ξεχωριστά την κάθε αναμέτρηση... Προτεραιότητα έχει η ομάδα μας και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά να βγάλει την αντίδραση που πρέπει".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger