Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αρμάνι Μιλάνο 87 - 80

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αρμάνι Μιλάνο 87 - 80


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Αρμάνι Μιλάνο με 87-80 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και... άνοιξε λογαριασμό νικών για το 2018!
Βασιζόμενος στην περιφερειακή του ευστοχία, στην υπεροχή του στα ριμπάουντ, αλλά και στην απόλυτη συγκέντρωσή του (απόδειξη ο αριθμός μηδέν στην στατιστική των λαθών στο 1ο δεκάλεπτο!), ο Ολυμπιακός "έχτισε" με το...  καλησπέρα μια διαφορά 10π.  (18-8, στο 5'), ενώ βρέθηκε και στο +11 (24-13, στο 8'). Με ένα σερί 4-0 οι Ιταλοί μείωσαν στους  7π. (24-17, στο 9'), όμως, οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν νέο... πυρ από την γραμμή των 6.75μ. και με οδηγό τον Κάιλ Γουίλτζερ εκτόξευσαν την διαφορά στους 16π. (39-23, στο 16'). Οι συνεχείς αλλαγές του κόουτς, Γιάννη Σφαιρόπουλου, για το ροτέισον δεν επηρέασαν τον ρυθμό της ομάδας μας, που βασιζόμενη σταθερά στην καλή της άμυνα έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενη με 14π. (48-34).
Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στην 3η περίοδο και αύξησε ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (18π., 55-37, στο 22'). Κακές επιθετικές επιλογές και λάθη επέτρεψαν στην Αρμάνι να μειώσει σε 52-65, όμως, ο πανταχού "παρών", Κώστας Παπανικολάου, φρόντισε να της... κόψει την φόρα και να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη (70-53, στο 30'). Παρά τα ιδιαίτερα σχήματα που δοκίμασε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κρατήσει "φρέσκια" την ομάδα, οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν τον έλεγχο (74-56, στο 34') και παρότι "χαλάρωσαν" στα τελευταία λεπτά έφτασαν στην επικράτηση χωρίς να κινδυνεύσουν ουσιαστικά.
Με πολιτικά παρακολούθησε την αναμέτρηση ο τραυματίας, Μπράιαν Ρόμπερτς, παρέα με τους Κιμ Τιλί και Δημήτρη Αγραβάνη.
Δεκάλεπτα: 26-17, 48-34, 70-53, 87-80
Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 6 (5 ριμπ.), Τολιόπουλος (4 ασ.), Παπαπέτρου 11 (1τρ., 5 ριμπ.), Σπανούλης 14 (2τρ., 7 ασ.), Μιλουτίνοφ 8, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 15 (2 τρ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 8 (2τρ., 5 ριμπ., 6ασ.), Μπόγρης 1, Γουίλτζερ 15 (2), Τόμπσον 2.
Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζάνι): Γκάουντλοκ 20 (3), Μίτσοφ 11 (1),  Καλνιέτις 3, Ταρζέφσκι 12, Κουζμίνσκας 12, Τσιντσιαρίνι 2, Κουζίν, Αμπάς, Εμπαγιέ, Θιόντορ 5, Τζέρελς 15 (3).
«Πήραμε ένα καλό μάθημα»
Ο προπονητής του Γιάννη Σφαιρόπουλος θεωρεί πως το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ήταν διδακτικό! «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας απόψε. Είχαμε πολλή συγκέντρωση και συνέπεια στην άμυνα, δεχτήκαμε μόνο 34 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πρόκειται για μια πολύ ταλαντούχα ομάδα με πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ίδια απόδοση, με πολύ καλές συνεργασίες σε άμυνα κι επίθεση. Μετά το τάιμ άουτ του συναδέλφου μου στο 74-56 σταματήσαμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και ήμασταν στατικοί στην επίθεση. Δώσαμε την ευκαιρία στην Αρμάνι με εύκολα καλάθια να μειώσει. Από τη μια πλευρά δεν αξίζαμε αυτή τη κακή εμφάνιση στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη συνολική μας εικόνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να παλεύουμε για σαράντα λεπτά. Πήραμε ένα καλό μάθημα χωρίς να το πληρώσουμε».
Για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, είπε: «Είχε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο, δεν τραυματίστηκε, αλλά θα δούμε. Θα βγάλει μαγνητική αύριο. Παρά τους τραυματισμούς η ομάδα έχει καλό ρυθμό. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την Αρμάνι. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι ένα ισχυρό σύνολο και ο καθένας δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Περιμένουμε να βρουν ρυθμό και οι παίκτες που είναι από τραυματισμό. Ακόμη δεν είμαστε πλήρεις, αλλά δεν μεμψιμοιρούμε, αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα τις καταστάσεις και προχωράμε».
Από την πλευρά του ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, δήλωσε: «Ειλικρινά δεν κάναμε καλό παιχνίδι σήμερα. Στο πρώτο μισό της Ευρωλίγκας έχουμε παίξει στο ίδιο επίπεδο σχεδόν σε όλα τα ματς πλην ενός, αλλά σήμερα πολλοί από τους παίκτες μας δεν πίστεψαν πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι εδώ. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να ξαναβρούν τη φόρμα τους, σκέφτονται πολύ κι έτσι αρχίσαμε το παιχνίδι πολύ χαλαρά στην άμυνα. Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και βολές. Για να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο πρέπει να παίξεις πολύ καλύτερα. Δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, αλλά περιμένουμε την επιστροφή του Γκουντάιτις και του Μπέρτανς και την καλύτερη ενσωμάτωση του Κουζμίνσκας. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

«Να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε»
Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: «Η άμυνά μας για άλλο ένα βράδυ ήταν σε υψηλά στάνταρ. Μας βοήθησε να βρούμε εύκολα καλάθια, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν κλειδώσαμε. Πρέπει να παίζουμε μέχρι το τέλος. Στο φινάλε δεν τελειώσαμε το ματς, όπως θα θέλαμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40′ και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger