Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μακάμπι 94 - 64

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μακάμπι 94 - 64


Δυναμικό come back στις Ευρωπαϊκές νίκες έκανε ο Ολυμπιακός. Επιβλήθηκε στο ΣΕΦ της Μακάμπι Τελ Αβιβ με 94-64, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.
Μέχρι το 6' λεπτό ο αγώνας είχε τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι (12-13 υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ), όμως, όταν ο Τζαμέλ ΜακΛιν ανέλαβε δράση η εικόνα άλλαξε άρδην. Με τον Αμερικανό σέντερ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 16-3 και "έχτισαν" μια διαφορά 12π. (28-16). Ένας έντονος πόνος στην μέση τον ανάγκασε να αποχωρήσει πρόωρα μόλις στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, ωστόσο, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που τον αντικατέστησε με την βοήθεια του Βασίλη Σπανούλη -που τον "τάισε" κάτω από το καλάθι-, αύξησε κι άλλο την διαφορά (13π., 37-24)
Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και με ένα σερί 7-0 μείωσαν στους 6π. (37-31). Η αμιγώς ελληνική 5άδα, όμως, του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη και Ιωάννη Παπαπέτρου, κράτησε την απόδοση της ομάδας μας σε υψηλό επίπεδο. Με σταθερά καλή άμυνα και επιθετικούς μοχλούς τους V-Span  και "Παπ", ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενος με 13π. (53-40).
Στην επανάληψη οι "ερυθρόλευκοι" βελτίωσαν κατακόρυφα και τα περιφερειακά τους ποσοστά, γεγονός που τους επέτρεψε ελέγξουν απόλυτα το παιχνίδι (66-46, στο 27') και να εκτοξεύσουν την διαφορά στο +34 (90-56, στο 36'). Έτσι, με καλή άμυνα και με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Κίμκι, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε διά περιπάτου στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12, Παπαπέτρου 11 (2τρ., 4 ριμπ.), Σπανούλης 13 (2τρ., 7 ασίστ), Μιλουτίνοφ 12 (7 ριμπ.), Στρέλνιεκς 3 (3ασ.), Πρίντεζης 6 (6 ριμπ.), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 5(1), Μπόγρης 5 (7 ριμπ.), Γουίλτζερ 6 (2), Τόμπσον 7(1).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σπάχια): Τόμας 9 (2 ), Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7, Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7 (1) , Παρακχούσκι 4, Ζοσμάν, Τζάκσον 13 (2).


Έγραψε ιστορία ο "Πριντ"!

Στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχάρη με ιδιαίτερο τρόπο τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας μας! Ανάρτησε φωτογραφία του στα matrix του γηπέδου και σε όλα τα social media, συνοδευόμενη με το εξής μήνυμα:

 "Ο Γιώργος ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ έγραψε απόψε ιστορία. Με τη σημερινή του παρουσία στο παιχνίδι συμπλήρωσε 215 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ξεπέρασε τον Μίλαν Τόμιτς και είναι πλέον πρώτος στη λίστα των καλαθοσφαιριστών του Θρύλου με τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πολλά συγχαρητήρια Γιώργο!".
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο έμπειρος φόργουορντ, δήλωσε: «Στην ηλικία που είμαι αυτό με εκφράζει, αυτό θέλω. Τίτλους με τον Ολυμπιακό. Οι ομαδικές επιτυχίες σε κάνουν χαρούμενο, αυτές μένουν. Μακάρι να τα καταφέρουμε φέτος, αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για την EuroLeague. Έτσι όπως είναι δομημένη η διοργάνωση, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε στην καλύτερη φόρμα στα πλέι οφ. Εκεί μετράνε όλα. Είδαμε και πέρυσι τη Φενέρ, που έφτασε στο πικ της απόδοσής της στους ‘8’ και μετά πήρε την EuroLeague. Μακάρι κι εμείς να είμαστε σε τοπ φόρμα στα πλέι οφ. Οταν ξεκινάς στα 15 σου, ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει. Ήμουν και εκτός 12αδας και εκτός προπόνησης ακόμα. Όλα έρχονται στην ώρα τους. Σκαλί, σκαλί. Αυτό που με νοιάζει είναι να είμαι υγιής, να είναι υγιείς όλοι στην ομάδα κι έτσι όλα μπορούν να γίνουν».
«Είχαμε πολύ καλή αντίδραση»
Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή αντίδραση μετά το τελευταίο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ επιθετικοί στην άμυνα, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο και πετύχαμε αρκετούς εύκολους πόντους. Στο δεύτερο μέρος η άμυνά μας βελτιώθηκε πάρα πολύ. Δεχτήκαμε μόνο 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ επιθετικά είχαμε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι όσον αφορά στα δίποντα και τρίποντα. Είχαμε ένα ομαδικό παιχνίδι, γιατί όλοι κυκλοφορούσαν την μπάλα προσπαθώντας να βρουν την καλύτερη λύση. Αυτό φαίνεται από τις 26 ασίστ που δώσαμε και τα μόλις 9 μας λάθη. Συνεχίζουμε. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην Μόσχα με τη Κίμκι. Ξεχνάμε ό,τι έγινε και εστιάζουμε στο επόμενο ματς, γιατί δεν υπάρχει χρόνος να μένεις σε έναν αγώνα, είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν και υποστήριξαν την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλα τα παιχνίδια στο ΣΕΦ είναι πολύ κρίσιμα και θέλουμε τον κόσμο για να βοηθούν τους παίκτες στις μάχες τους».
Ερωτηθείς για το πως εξηγεί την παραγωγικότητα της ομάδας στο ΣΕΦ σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια, απάντησε: «Σίγουρα έχουμε σαν στόχο πάντα όταν παίζουμε, εντός ή εκτός, αμυντικά να αποδιοργανώνουμε τον αντίπαλο και να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες τους. Στη Βιτόρια είχαμε πολλά ελεύθερα άστοχα σουτ. Θα μπορούσαμε να είμαστε και μπροστά, όχι να χάναμε με μικρότερη διαφορά. Μετά εκνευριστήκαμε και η διαφορά ξέφυγε. Το σουτ είναι και θέμα μέρας, αλλά γενικά έχουμε καλούς σουτέρ. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Ο συνδυασμός άμυνας και επίθεσης είναι αυτός που δίνει τα καλά αποτελέσματα και εκτός έδρας».
Για το τί συζητήθηκε μετά την βαριά ήττα στην Βιτόρια, εξήγησε πως… «Όταν χάνεις με τέτοια διαφορά θίγεται ο εγωισμός σου. Τι νομίζετε, ότι οι παίκτες χάρηκαν ή δεν τους ένοιαξε; Όλοι ήμασταν πολύ στενοχωρημένοι. Ο πληγωμένος εγωισμός μάς έδωσε αυτή την αντίδραση. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Η συνέχεια είναι πολύ σημαντική».
Παρά την κούραση οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στο παρκέ. «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά. Πολλές φορές παίζουμε καλή άμυνα, αλλά στην επίθεση δεν το εκμεταλλευόμαστε. Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερες πάσες», σχολίασε ο κόουτς, ενώ για τις επιστροφές των «πρώην» τραυματιών, είπε: «Ανεβαίνουν. Θέλουν ρυθμό και παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος που βρίσκουν αγωνιστικό ρυθμό και θεωρώ πως θα γίνονται όλο και καλύτεροι».
Όσον αφορά στον τραυματισμό του Τζαμέλ ΜακΛίν που τον ανάγκασε να αποχωρήσει πρόωρα από το ματς, απάντησε: «Έχει έναν μυϊκό σπασμό, θα ακολουθήσει την αποστολή και μέχρι την τελευταία στιγμή είναι αμφίβολος. Έχει πέσει το ιατρικό τιμ πάνω του και θα κάνει το καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νέβεν Σπάχια, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη μεγάλη του νίκη και το εξαιρετικό μπάσκετ που έπαιξε. Μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος, ό,τι και να κάναμε δεν μας βγήκε, ήμασταν μαλθακοί στην άμυνα και χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του αγώνα καταλάβαμε πως δεν είχαμε τύχη και βγάλαμε τους βασικούς, προσπαθώντας να μοιράσουμε χρόνο εν όψει του αγώνα της Πέμπτης».
 Ο κόσμος αποθέωσε τον Γιώργο Μπόγρη και εκείνος σχολίασε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αυτό που έγινε. Έχω προσπαθήσει πολύ, έχω κάνει ένα σημαντικό κύκλο στην καριέρα μου. Έχω φτύσει αίμα όλα αυτά τα χρόνια, ξέρω που βρίσκομαι και θέλω να δουλεύω καθημερινά σκληρά, ώστε να εκμεταλλεύομαι κάθε λεπτό στο παρκέ. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ, είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger