Home » » Euroleague Regular Season: Ρεάλ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-80

Euroleague Regular Season: Ρεάλ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-80

 
Ο Ολυμπιακός νίκησε 80-79 τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και έφτασε στο 15-7 μετά από 22 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.
Μετά τη Φενέρμπαχτσε, ο Θρύλος έχει πλέον στο 2-0 και τη Ρεάλ Μαδρίτης κάνοντας τεράστιο βήμα για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Ευρωλίγκας. Σπουδαία εμφάνιση από όλους στη Μαδρίτη.
Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την ομάδα μας, ιδιαίτερα επιθετικά. Οι Πειραιώτες με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Γιώργο Πρίντεζη πήραν το προβάδσιμα 20-21 στην πρώτη περίοδο.
Γουίλτζερ και Παπανικολάου έδωσαν βοήθειες στον Γιώργο Πρίντεζη, ο Σπανούλης οργάνωνε υποδειγματικά και όποτε η Ρεάλ προσπαθούσε να πλησιάσει στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν την απάντηση και έτσι το ημίχρονο τελειώσε με 39-45 υπέρ του Θρύλου.
Το μόνο πρόβλημα που είχαν οι Πειραιώτες στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε πολλές δεύτερες επιθέσεις και ευκαιρίες για νέα σουτ. Παρόλα αυτά, όμως, ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα (62-65) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στην τελευταία περίοδο, τα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης ήταν τα χειρότερα στο ματς για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Πολλά επιθετικά ριμπάουντ από τους Μαδριλένους, συνεχόμενα τρίποντα και με επιμέρους 9-2, η Ρεάλ πέρασε μπροστά 71-67 στο 34’. Η ομάδα του Λάσο έφτασε στο +6, αλλά Θρύλος αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 73-75 με σερί 0-8, σπουδαίες άμυνες από όλους και επιθετικά λύσεις από Πρίντεζη.
Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Θρύλος απέδειξε γιατί είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Στην πιο δύσκολη έδρα της Ευρώπης, δεν λύγισε και με 1/2 βολές στο τέλος του Γιάνις Στρέλνιεκς και σπουδαία άμυνα στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων πήρε τη νίκη με 80-79.

Δεκάλεπτα: 20-21, 39-45, 62-65, 79-80.
 
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ 8, Ραντλ, Ράντολφ 4, Ράντονσιτς, Ντόνσιτς 27 (1), Ρέγιες 7 (1), Καμπάτσο, Κάρολ 6, Ταβάρες 2, Τόμπκινς 20 (5), Τέιλορ 5 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 5, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης, ΜΙλουτίνοφ 8, Στρέλνιεκς 11 (1τριπ, 7ασ), Πρίντεζης 21 (2),  Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 5 (1), Γουίλτζερ 12 (3), Τόμπσον 7 (1).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της, δεν είναι εύκολο να κερδίσει κάποιος εδώ, ειδικά όταν ξέρουμε πως παλεύουμε για τα play off, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το ίδιο υψηλούς στόχους με εμάς και πολλές πιθανότητες να πάει στο Φάιναλ Φορ, είναι ένα από τα φαβορί. Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες γι αυτή τη νίκη. Για να αναλύσουμε και λίγο το ματς, οι παίκτες μας είχαν τον έλεγχο του ματς μέσω της άμυνας τους, γενικά μέσω της άμυνας μας καταφέραμε να αποδιοργανώσουμε την επίθεση της Ρεάλ, το πιο σημαντικό είναι πως δεν τους επιτρέψαμε να παίξουν γρήγορα, να πάνε σε αιφνιδιασμούς και να κάνουν το παιχνίδι τους. Ξέραμε πως αν τους κρατούσαμε χαμηλά στο σκορ, θα είχαμε πιθανότητες να νικήσουμε. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο. Και στα 20 λεπτά. Περιμέναμε στο δεύτερο την αντίδραση της Ρεάλ, ήταν πολύ σημαντικό στο 34’, ήταν επάνω με έξι πόντους, δεν τα παρατήσαμε, συνεχίσαμε να παλεύουμε, παίξαμε καλή άμυνα και νικήσαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη, πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και όλα μπορούν να συμβούν. Καλή συνέχεια στον φίλο μου Πάμπλο Λάσο και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Δεν είχαμε νικήσει ποτέ σε αυτό εδώ το γήπεδο τη Ρεάλ Μαδρίτης. ¨Ηταν σε άλλο γήπεδο όταν είχαμε νικήσει τελευταία φορά. ¨Ηταν μια πολύ μεγάλη νίκη, πολύ μεγάλη ικανοποίηση, μετά και από όλα αυτά που είχανε γίνει. Νομίζω καταλάβαμε όλοι τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός  και πάμε πολύ δυνατά για τη συνέχεια. Εμείς μιλάμε και στις ήττες όπως ξέρετε και στις νίκες, συνεχίζουμε. Η περίοδος ήταν δύσκολη, η αμφισβήτηση ήταν για όλους, από πάνω μέχρι κάτω. Το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία και ηρεμία σε πρώτη φάση, ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε, υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι γι αυτά που είχαν γίνει, αναλύθηκαν, είχαμε και μια πολύ καλή συνομιλία στα αποδυτήρια με την ομάδα, εκτός των δικών τους συζητήσεων και αναλύσεις που έκαναν, νομίζω είχαμε και μια πολύ καλή συζήτηση μέσα στα αποδυτήρια λίγο έντονη σχετικά, δεν νομίζω ότι κατάλαβε κανείς τι έγινε και όταν πάμε καλύτερα, θα μάθουμε πιο πολλά για το τι έγινε εκεί μέσα. ¨Ηταν δυνατή η συζήτηση. Βεβαίως και υπάρχει, θα σας τα πούμε όλα στο Βελιγράδι. Δεν έφυγε ποτέ η αισιοδοξία, ο Ολυμιακός δεν διοικείται από το facebook ούτε από τα σχόλια στα social media. Αυτό ήταν ένα από τα θέματα, δεν ήταν μόνο αυτό. Ξέρουμε τι κάνουμε, ξέρουμε ποιοι είμαστε, είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, έτσι φαίνεται πως θα πάμε και φέτος καλά, για να έχεις φτάσει εκεί με αυτά τα οικονομικά μέσα που υπάρχουν στην Ελλάδα απέναντι σε κολοσσούς οικονομικά, θα δείτε της Φενέρ ο ιδιοκτήτης που είχε έρθει, μιλάμε για περιουσίες αμύθητες. ¨Και της ΤΣΣΚΑ το ίδιο. Εχεις να παλέψεις με μεγαθήρια, το να έχουμε όλοι άποψη τώρα για το ποιος είναι καλός και ποιος όχι, να συζητάμε διάφορα. Να απολαύσουμε τις στιγμές, να απολαύσουμε την ομάδα, δεν ξέρω αν θα γίνει ξανά τέτοια ομάδα στο αμέσως προσεχές μέλλον, οπότε ας το ζήσουμε, ας το απολαύσουμε.

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: “Πιστεύω κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πλην των κενών διαστημάτων που είχαμε επιθετικά και μας πέρασε η Ρεάλ. Γενικά κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. ¨Επαιξαν όλοι καλά και ο Τόμπσον και ο Ρόμπερτς και όλοι όσοι μπήκαν από τον πάγκο έπαιξαν πολύ καλά. Και στο σκοράρισμα και στην άμυνα. Παρόλο που ο Ντόνσιτς έβαλε πολλούς πόντους, παίξαμε καλά γενικά επάνω του, δεν δημιούργησε πολύ, είχε 1/6 τρίποντα, έβαλε δίποντα γιατί είναι πολύ καλός σκόρερ. Το καλό είναι πως σταματήσαμε τον Κάρολ, δεν έβαλε τα τρίποντα που συνήθως βάζει. Θεωρώ πως είχαμε τον έλεγχο του ματς για 40 λεπτά. Ο Σπανούλης ήταν καλός σήμερα, ήταν καλός και αν δείτε την άμυνα που έπαιξε, βοήθησε την ομάδα, είχε 5 ασίστ, δεν σκόραρε, αλλά αυτό είναι ομάδα. ¨Οταν δεν σκοράρει ο καλύτερος σου παίκτης και νικάς, αυτό σημαίνει ομάδα”.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger