Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βαλένθια 80 - 70

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βαλένθια 80 - 70


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να... συνεχίσουν από το διπλό στην Μαδρίτη και αυτό ακριβώς έπραξαν. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Βαλένθια στο ΣΕΦ με 80-70 , στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Με καλή άμυνα και τον Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει, αλλά και να "μοιράζει" έτοιμους πόντους κυρίως στον Νίκολα Μιλουτίνοφ (στα πρώτα 7' λεπτά που πάτησε παρκέ ο αρχηγός είχε 7πόντους και 4 ασίστ), ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του και "έχτισε" μια διαφορά 14π. (21-7 στο 8').
 Οι Ισπανοί αντέδρασαν και με επιθετικό οδηγό τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο μείωσαν στον καλάθι (30-28). Με την επιστροφή των Σπανούλη και Μιλουτίνοφ οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν επιθετικές λύσεις (38-32), όμως, "προδόθηκαν" από τα αμυντικά τους κενά και είδαν τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν στον πόντο (40-39), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.
Με την... συνταγή του πρώτου δεκαλέπτου, δηλαδή τον Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει, αλλά και να "ταΐζει" τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον έλεγχο και βρέθηκε στο +12 (60-48, στο 29'). Όταν ο V-Span, ωστόσο, πήγε στον πάγκο για να πάρει ανάσες, η ομάδα μας αντιμετώπισε επιθετικό πρόβλημα και είδε την Βαλένθια να μειώνει στον πόντο (62-61, στο 32'). Ο αρχηγός επέστρεψε στο παρκέ, αλλά το επιθετικό πρόβλημα παρέμεινε μέχρι το 37' (68-67).
Τελικά, η καλή άμυνα σε συνδυασμό με τον επιθετικό "οίστρο" του Σπανούλη (πέτυχε επτά σερί πόντους και διαμόρφωσε το 75-67, στο 39'), ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον Ολυμπιακό τη νίκη.

 Δεκάλεπτα: 22-11, 40-39, 62-55, 80-70.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 2, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 25 (1 τρ., 9 ασ.), Μιλουτίνοβ 15 (6 ριμπ.), Στρέλνιεκς, Πρίντεζης 8 (1 τρ., 8 ριμπ.), Παπανικολάου 11 (1τρ., 10 ριμπ.), Ρόμπερτς 4, Τόμπσον 2.

Βαλένθια (Βιντορέτα):  Τόμας 11 , Γκαρθία 5 (1), Αμπάλντε 7, Ντούμπλιεβιτς 4, Σαν Εμετέριο 19 (3), Πλάις, Σάστρε 2, Γκριν 13, Ντόορνεκαμπ 7 (1).

«Σημαντική νίκη ψυχολογικά και βαθμολογικά»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Είναι σημαντική η νίκη και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους μετά την απώλεια του Κυπέλλου. Δουλέψαμε περισσότερο στην άμυνα που είχαμε πρόβλημα στο προηγούμενο παιχνίδι.  αίξαμε κόντρα σε μια καλή επιθετικά ομάδα. Εκτός από την δεύτερη περίοδο, που επιτρέψαμε να μας βάλουν 28 πόντους, ελέγξαμε το παιχνίδι από την καλή μας άμυνα. Το σημαντικό είναι πως δεν είχαμε σταθερότητα επιθετικά. Το κλειδί για τη νίκη μας ήταν η πολύ καλή μας άμυνα ειδικά στα τελευταία λεπτά και ότι βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να επιτεθούμε και σκοράρουμε εύκολους πόντους ειδικά με λέι απ και ελεύθερα σουτ. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι και γενικά αμυντικά κάναμε καλή δουλειά. Σίγουρα περιμένουμε κι άλλοι παίκτες να ανέβουν και να βοηθήσουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου».
Αναφερόμενος στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, είπε: «Ευχαριστώ τους Προέδρους για την προσθήκη που έκαναν. Ο Μπόμπι Μπράουν είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε μέχρι το τέλος.
Για την εμφάνιση του αρχηγού, σχολίασε: «Ο Σπανούλης είναι ένας πολύπλευρός παίκτης. Ένας παίκτης που έχει τον τρόπο να βρει πως να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Όταν πρέπει να σουτάρει, σουτάρει. Όταν βρίσκει διαδρόμους πάει προς το καλάθι. Και όταν κλείνουν όλοι πάνω του πασάρει… Έχω πει πως είναι ο ηγέτης μας. Τέτοιοι παίκτες δεν βγαίνουν εύκολα».
Ερωτηθείς αν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες από την απώλεια του Κυπέλλου, παραδέχθηκε: «Σίγουρα μας επηρέασε το τελικός του Κυπέλλου. Είμαστε στενοχωρημένοι και ψυχολογικά κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι. Κάποιοι άλλοι αντέδρασαν κάποιοι ήταν πεσμένοι ψυχολογικά. Πιστεύω πως όσο περνά ο καιρός θα ανεβούμε ψυχολογικά για να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν».
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Βαλένθια, Τσους Βιντορέτα, είπε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ξεκινήσαμε παγωμένα, χωρίς ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Δεχθήκαμε πολλούς πόντους στο ζωγραφιστό, δεν παίξαμε δυνατά στην άμυνα και αυτό μας στοίχησε. Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη διαφορά, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά κάναμε καλή δουλειά. Επιστρέψαμε στη δεύτερη περίοδο και παρά τα δύο λάθη, το ημίχρονο έληξε με διαφορά ενός πόντους. Ξεκινήσαμε καλύτερα στην τρίτη περίοδο, αλλά όχι όσα καλά θέλαμε για να μείνουμε κοντά. Αντιδράσαμε ξανά καλά, βρήκαμε ρυθμό και βάλαμε εύκολα καλάθια. Υπήρχαν δυο σφυρίγματα έτσι και έτσι… Το ένα σε σουτ τριών πόντων στον Σπανούλη κι ένα με ένα φάουλ στον Σέρχι Γκαρθία. Αλλά στο τέλος ο Σπανούλης καθόρισε το παιχνίδι με την ποιότητά του. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Σπανούλης, τι μπορεί να κάνει…».

«Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε»
Ο MVP της αναμέτρησης, Βασίλης Σπανούλης, τόνισε: «Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό να έχουμε την καλύτερη θέση στην κατάταξη στο τέλος της κανονικής περιόδου, ενώ προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε μετά την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger