Home » » Euroleague Playoffs Game 3: Ζαλγκίρις - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-60

Euroleague Playoffs Game 3: Ζαλγκίρις - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-60


Ο Ολυμπιακός έχασε από την Ζαλγκίρις με 80-60 στο τρίτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς, όμως, ακόμη δεν τελείωσε τίποτα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παλέψουν την Πέμπτη (26/04, 20.00) για τη νίκη που θα τους δώσει πίσω το πλεονέκτημα και όλα θα κριθούν σε 5ο ματς στο ΣΕΦ.
Με καλή άμυνα και επιθετικό οδηγό τον Μπράιαν Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την περιφερειακή αστοχία της Ζαλγκίρις και προηγήθηκε με 6π. (7-13 στο 5'). Η Ζαλγκίρις, όμως, πίεσε στην συνέχεια σε όλο το γήπεδο, πέρασε την μπάλα στην ρακέτα και έφερε τα πάνω κάτω. Αρχικά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 21-19 και με την ίδια... συνταγή εκτόξευσε τον δείκτη της διαφοράς στους 17π. (47-30, στο 19'). Με ένα γκολ-φάουλ του Νίκολα Μιλουτίνοφ και ένα τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν με ένα σερί 6-0 στους 11π. (47-36), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και αύξησαν τις αποστάσεις στους 14π. (53-39, στο 23'), όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει... παλμό. Πίεσε στην άμυνα και με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη έτρεξε ένα σερί 7-0 (53-46, στο 26'). Ωστόσο, ο Παούλιους Γιανκούνας χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να του "γκρεμίσει" ότι με κόπο έχτισε... Πέτυχε 9 σερί πόντους και έδωσε στην Ζαλγκίρις μια διαφορά  +15 (62-47) και... αυτοπεποίθηση χάρη στην αύξησε κι άλλο τις αποστάσεις (69-50 στο 31'). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν την θέληση, αλλά όχι και την ενέργεια να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση (75-54, στο 35'), με αποτέλεσμα να φτάσει η Ζαλγκίρις σε άνετη επικράτηση.  Υπενθυμίζουμε ότι "έσφιξαν" τα δόντια και έπαιξαν οι τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιώργος Πρίντεζης,αλλά και  οι Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Μπόγρης.

Δεκάλεπτα: 21-19, 47-36, 67-50, 80-60

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 18, Πάνγκος 12(2), Τουπάν 10(2), Ούντριχ 6, Γιανκούνας 13, Σάλιους, Μιλάκνις 1, Μίτσιτς 8, Γουάιτ 5, Καβαλιάουσκας 7, Βαλίνσκας, Ουλανόβας.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  ΜακΛιν 6, Μπράουν, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 14, Μιλουτίνοφ 3, Στρέλνιεκς 3, Τιλί 6 (1), Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 11 (1), Μπόγρης.

"Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Δεν ήμασταν δυνατοί κι επιθετικοί. Ξεκινήσαμε καλά στην πρώτη περίοδο και πήραμε μία μικρή διαφορά, αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Ζάλγκιρις την κράτησαν στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα. Είχαμε ένα πολύ κακό άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο που επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δεν παίξαμε ομαδικά στην επίθεση και δεν προφυλάξαμε την ρακέτα μας. Η Ζάλγκιρις είχε 84% σε σουτ δύο πόντων στο ημίχρονο. Δεν ήταν δυνατό να έχουμε καλύτερη τύχη. Θέλαμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 26' μειώσαμε στους 7 πόντους. Εκεί χάσαμε κάποια σουτ και ο Γιανκούνας έβαλε κάποια σουτ από μέση απόσταση. Μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε".
Και συνέχισε:  "Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο. Έχουμε ακόμα μία ευκαιρία. Η Ζάλγκιρις προηγείται με 2-1 στην σειρά. Αν παίξουμε πάλι έτσι, δεν θα έχουμε καμία τύχη. Πρέπει να δείξουμε το πρόσωπο του δευτέρου αγώνα. Περιμένουμε μία αντίδραση από την Ζάλγκιρις, αλλά έχουμε την εμπειρία και την ικανότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει, αρκεί όλοι να είναι έτοιμοι να παλέψουν".
Για τους παίκτες που παίζουν με προβλήματα τραυματισμών, είπε: "Δεν είναι θέμα ενέργειας. Είναι θέμα φόρμας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που παίζουν με ενέσεις. Τέσσερις παίκτες έπαιξαν με ενέσεις. Πρέπει να κάνουμε το παν για να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε όλους τους τομείς. Δεν γίνεται να παίξουμε πάλι έτσι".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger