Home » » Basket League Playoffs Round 1 - Game 2: Κύμη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 67 - 88

Basket League Playoffs Round 1 - Game 2: Κύμη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 67 - 88


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα της Κύμης στην Χαλκίδα με 88-67, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της STOIXIMAN.GR Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού, Προμηθέας - Λαύριο.
Με καλή άμυνα και υπεροχή στα ριμπάουντ, η ομάδα μας επέβαλλε τον ρυθμό της και "έχτισε" μια διαφορά 10π. (11-21) στο 9'. Δεν μπόρεσε να διατηρήσει... Η Κύμη "χτύπησε" από τα 6.75μ. και πλησίασε στον πόντο (28-29, στο 16'). Οι Γιάνις Στρέλνιεκς (ο οποίος είχε 3/3 τρίποντα στο α' μέρος) και Βαγγέλης Μάντζαρης την "πλήρωσαν" με το ίδιο νόμισμα και ανέβασαν την διαφορά στους 8π. (30-38). Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 7-2 και μείωσαν στους 3π. (37-40), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.
Με σουτ τριών πόντων οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν για πρώτη (και τελευταία φορά) με 42-41 στο 22'. Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα, πίεσαν στην άμυνα, άνοιξαν... πυρ από τα 6.75μ. και με ένα επί μέρους σκορ 22-5 ανέβασαν τον δείκτη της στους 16π. (47-63, στο 29'). Και δεν σταμάτησαν εκεί... Με καλή άμυνα και επιθετική πολυφωνία αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+27, 59-86 στο 38') και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 13-21, 37-40, 49-63, 67-88

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 3 (1), Τζόουνς 3 (1), ΜακΓκι 13 (7 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 15 (2), Σμιθ 13 (2), Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης, Γλυνιαδάκης 8, Βίλιαμσον, Μαργέλης 1, Κάιζερ 6, Μπάρλος 5 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 4 (5 ασ.), Παπανικολάου 3(1), Ρόμπερτς 7(1), Μπόγρης 7 (9 ριμπ.), Γουίλτζερ 8 (2), ΜακΛίν 12 (6 ριμπ.), Μπράουν 3 (1), Τολιόπουλος 3(1) Παπαπέτρου 8, Στρέλνιεκς 16 (4), Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 14 (3τρ., 6 ριμπ.).

"Να σταματήσουμε να κοιτάμε πίσω"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε αναφερόμενος στη νίκη επί της Κύμης: "Δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις. Σίγουρα στο προηγούμενο παιχνίδι στην έδρα μας παρότι ξεκινήσαμε καλά, στην συνέχεια χαλαρώσαμε. Σήμερα ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά. Πήραμε μια διαφορά, η Κύμη επέστρεψε στις αρχές της 3ης περιόδου, όμως, αν δείτε και στην 3η περίοδο είχαμε σχεδόν ντάμπλ σκορ 23-12. Βάλαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας 26 ασίστ και μόνο 3 λάθη. Νομίζω πως η ομάδα έκανε και καλό αμυντικό παιχνίδι. Η Κύμη είναι μια ομάδα που έχει αθλητικότητα και παίκτες που έχουν δέσει μεταξύ τους. Ήταν πολύ φορμαρισμένη στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και μπήκε με φόρα στα πλέι οφ. Συγχαρητήρια στην Κύμη για την προσπάθειά της, πρώτα από όλα στην διοίκηση που στηρίζει αυτή την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα εκτός κέντρου να έχει ομάδα στην Α1. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κύριο Καστρίτη και σε όλο το επιτελείο του για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Δεν είναι εύκολο μια ομάδα από την επαρχία να μπαίνει στα πλέι οφ. Συγχαρητήρια βέβαια και στους παίκτες της Κύμης που έδεσαν μεταξύ τους και έκαναν τέτοια προσπάθεια. Είναι επιτυχημένη η χρονιά για αυτούς και εύχομαι τα καλύτερα".
Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να συνέλθει από τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, απάντησε: "Η ζωή συνεχίζεται... Όλοι θέλαμε να πάμε στο φάιναλ φορ, αλλά δεν είμαστε... Πρέπει να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες από το πως δουλεύουν. Σημασία έχει να βρούμε πάλι τα πατήματά μας, την αυτοπεποίθησή μας. Δουλεύουμε καλά. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι και πιο συγκεντρωμένοι".
Για το αν έχει μετανιώσει για την δήλωσή του στο πρώτο ματς (είχε πει πως ντρέπεται για την εικόνα της ομάδας), ξεκαθάρισε: "Όχι... Ντρέπομαι εγώ... Δεν ντρέπομαι για τους παίκτες. Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτή την εικόνα και πραγματικά ήταν απογοητευτική. Όταν παίζει η ομάδα έτσι είναι σα να μην προπονούμαστε. Δεν μετανιώνω... Είναι κάτι που δεν αξίζει σε κανέναν στην ομάδα να έχουμε αυτή την εικόνα. Πρώτα από όλα στους παίκτες και το επίπεδό τους... Τους προπονητές... Για όλους όσοι δουλεύουμε στην ομάδα. Νομίζω πως το καταλάβαμε όλοι μας, πρώτα εγώ, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε... Και νομίζω πως αυτό φάνηκε σήμερα. Να υπάρχει ηρεμία, αυτοπεποίθηση και να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Να είμαστε όλοι μαζί όπως σήμερα. Αν το κάνουμε αυτό η ομάδα θα βελτιώνεται. Γιατί δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε πως η ομάδα αυτή έχει παίξει φέτος τρομερά παιχνίδια, έχει κάνει μεγάλες νίκες. Εχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ φέτος, ζητούμενο είναι να ξαναβρούμε την ηρεμία μας, την αυτοσυγκέντρωση μας. Να σταματήσουμε να κοιτάμε πίσω και να κοιτάξουμε μπροστά".
Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, σχολίασε: "Έχει ξεκινήσει κάποιες ατομικές προπονήσεις σε χαλαρό ρυθμό. Θα μπει σταδιακά. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα μπει...".
Για τον Νίκο Μπάρλο, είπε: "Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας και εξαιρετικός χαρακτήρας. Σε όλη του την καριέρα ήταν υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου. Για εμένα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η μαχητικότητά του, παλεύει σε όλες τις καταστάσεις. Δεν το βάζει ποτέ κάτω και αυτό είναι κάτι που τον διέκρινε στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά φαντάζομαι πως θα τον διακρίνει και στην ζωή του από δω και πέρα, στην σταδιοδρομία του εκτός γηπέδων. Του εύχομαι να έχει υγεία εκείνος και η οικογένειά του. Είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ και νομίζω πως τα λόγια περιττεύουν για όλα όσα προσέφερε σε όλες τις ομάδες που έπαιξε. Είχα και εγώ την τιμή να συνεργαστώ μαζί του στον Ολυμπιακό. Ήταν μια χρονιά , το 2005 που χτίσαμε μια ομάδα με 12 καινούργιους παίκτες και φτάσαμε μια ανάσα να πάμε στο φάιναλ φορ. Ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά. Του εύχομαι τα καλύτερα".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger