Home » » Basket League Playoffs Finals Game 3: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73 - 58

Basket League Playoffs Finals Game 3: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73 - 58


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 58-73 και πλέον θέλει οπωσδήποτε νίκη στην αναμέτρηση της Πέμπτης (14/06, 19.00) στο ΣΕΦ, για να ισοφαρίσει την σειρά σε 2-2 και να διεκδικήσει τον τίτλο στο 5ο ματς.
Μέχρι και το 6ο λεπτό -όταν και η ομάδα μας προηγήθηκε με 9-8 με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη- το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Ακολούθησε, ωστόσο, ένα νεκρό επιθετικά πεντάλεπτο για τους "ερυθρολεύκους", διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός κατάφερε χάρη στην περιφερειακή του ευστοχία να πάρει μια διαφορά 9π. (18-9, στο 9'). Γουίλτζερ και Σπανούλης πλήρωσαν τους "πράσινους" με το ίδιο νόμισμα και με δύο σερί τρίποντα μείωσαν σε 18-15, ενώ στην συνέχεια με πρωταγωνιστή τον Τζαμέλ ΜακΛιν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 20-20 (στο 11'). Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιθετικές επιλογές και την αστοχία της ομάδας μας και με τρίποντο του Νικ Καλάθη στην εκπνοή έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενοι με 38-28.
Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +12 (40-28) και ήλεγξε τον ρυθμό παρά την αστοχία του από την γραμμή των βολών. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα και έριξε στο παρκέ τον Μπόμπι Μπράουν (46-39, στο 28'), όμως, η ομάδα μας συνέχισε να αντιμετωπίζει σοβαρότατο επιθετικό πρόβλημα. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συνέχισε να "πυροβολεί" από τα 6,75μ. και εκτόξευσε τον δείκτη της διαφοράς στους 19π. (63-44, στο 34'). Οι παίκτες μας προσπάθησαν να "μαζέψουν" την διαφορά και με ένα επί μέρους σκορ 11-1 μείωσαν στους 9π. (64-55, στο 37'). Αποδείχθηκε, όμως, πως ήταν πολύ αργά...

Δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 34-42, 78-53

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 15 (2), Γκιστ 5, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 13 (2), Τζέιμς 14 (2), Παππάς, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 5 (1), Όγκαστ, Αντετοκούνμπο 7.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (4), Μιλουτίνοφ 8 (10 ριμπάουντ), Πρίντεζης 12 (6 ριμπ.), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΜακΛίν 9, Μπράουν 3, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ 5 (1).
"Καλύτερος ο Παναθηναϊκός"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Πριν ξεκινήσω να μιλήσω για το παιχνίδι θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια τόσο τα δικά μου όσο και του Ολυμπιακού προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου και τον Παναθηναϊκό, για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο καλά από εμάς. Εμείς είχαμε κάποια καλά διαστήματα και ασφαλώς δεν ήταν αρκετά για να μείνουμε στο παιχνίδι σε μεγάλο ποσοστό. Ήδη από την αρχή ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ενθουσιασμό. Σιγά σιγά το ισορροπήσαμε αυτό, αλλά κάποια ολιγωρία στη δεύτερη περίοδο που χάσαμε κάποια λέι απ και πολλά εύκολα καλάθια, μας αδυνάτισαν την άμυνα και δεχθήκαμε εύκολους πόντους. Ο Παναθηναϊκός στις αρχές της τρίτης και τέταρτης ήταν καλύτερος και πήρε μια μεγάλη διαφορά. Στο τέλος, κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε στα τελευταία 5-6 λεπτά, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η στατιστική τα λέει όλα. Χάσαμε όλες τις περιόδους. Έγινε το 2-1. Ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα πλέον. Γυρίζουμε στο ΣΕΦ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να πάμε σε πέμπτο ματς.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να μικρύνει το ροτέισον στην επόμενη αναμέτρηση, απάντησε: «Υπολογίζω και δοκιμάζω όλους τους παίκτες. Όποιος είναι στην καλύτερη μέρα θα παίξει περισσότερο. Οι παίκτες είναι άνθρωποι όχι μηχανές να παίζουν πάντα καλά. Ο προπονητής έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του. Περιμένω από όλους τους παίκτες να είναι πνευματικά πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδια».
Ο φόργουορντ των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Πρίντεζης, τόνισε: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και στον Παναθηναϊκό. Είναι μία δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό. Όσον αφορά το παιχνίδι, αμυντικά καταφέραμε να περιορίσουμε γενικά τον Παναθηναϊκό. Σκοράρει λιγότερο σε σχέση με τους μέσους όρους του. Ωστόσο, επιθετικά δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε, είχαμε πολλές ανορθογραφίες. Στο ΣΕΦ πρέπει να τα δώσουμε όλα για το 2-2, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η έδρα είναι κάτι που αν έχεις την απαιτούμενη συγκέντρωση, μπορείς να κερδίσεις. Δεν θέλουμε η σειρά να τελειώσει όπως η περσινή. Πρέπει να περιορίσουμε κι άλλο το τρέξιμο του Παναθηναϊκού στο ανοιχτό γήπεδο, τα επιθετικά τους ριμπάουντ και να τα κάνουμε εμείς αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό. Να έχουμε καθαρό μυαλό στη συνέχεια της σειράς, να εκμεταλλευτούμε τα μις ματς».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger