Home » » Μπεσίκτας - Ολυμπιακός 60 - 79: Ανατροπή της στατιστικής

Μπεσίκτας - Ολυμπιακός 60 - 79: Ανατροπή της στατιστικής


Άνετη νίκη πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι στην Τουρκία απέναντι στην Μπεσίκτας και έφτασαν στις έξι νίκες στην φάση του Top 16.  Παρά το χλιαρό ξεκίνημα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα ανέβασαν την απόδοση τους, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και κυριάρχησαν στο παρκέ κάτι που αποδεικνύεται και από την τελική διαφορά στο σκορ.
 Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του ματς και εκεί που θα εστιάσουμε, είναι ότι ο Ολυμπιακός ανάτρεψε σε αρκετά σημεία την στατιστική του σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Για παράδειγμα, ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια έκανε λίγα λάθη, εχθές υπέπεσε σε αρκετά 16, πέντε παραπάνω από τον φετινό μ.ο όρο τους. Παράλληλα είχε 22 ασσίστ, μιλώντας με αριθμούς αυτό σημαίνει ότι είχε 7 περισσότερες από τα ποσοστά του στην Ευρωλίγκα, Στα ριμπάουντ, αν και ήταν συνεπής σε ότι αφορά την στατιστική, έχασε στο σύνολο την μάχη (40-35) με τους Τούρκους να παίρνουν 17 επιθετικά και τέλος σε ότι αφορά τον πρώτο σκόρερ της ομάδας που συνήθως είναι ο Βασίλης Σπανούλης, αυτή την φορά την παράσταση έκλεψε ο Τζος Πάουελ όπου σε 20λεπτά, σημείωσε 16πόντους ενώ παράλληλα είχε 3ριμπάουντ και 3 κοψίματα.
 Ίσως αυτό το ματς να μην προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα, πρέπει όμως να παραδεχθούμε πως ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, δίνοντας περισσότερες επιθέσεις στον Πάουελ (σημείωση, ο Σπανούλης είχε 8 ασσίστ), ο οποίος είχε ένα εκπληκτικό ποσοστό στα δίποντα με 7 εύστοχες στις 8 προσπάθειες.
  Σε ότι αφορά το ντεμπούτο του Ντόρον Πέρκινς, ο Αμερικανός αγωνίστηκε 2 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς φορτώθηκε νωρίς με 2 φάουλ, ενώ στα 5:38 της συνολικής του συμμετοχής είχε ένα άστοχο σουτ, 1 ασσίστ και 1 ριμπάουντ.
 Επόμενο ματς για τους ερυθρόλευκους είναι με αντίπαλο την Μπαρτσελώνα στο ΣΕΦ την επόμενη Πέμπτη 7/3 με την ομάδα μας να θέλει την νίκη για να βρεθεί πιο κοντά στον στόχο που είναι μια από τις δυο πρώτες θέσεις στο γκρούπ.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-18, 51-60, 60-79
 
Μπεσίκτας (Κουντέρ): Γκιουλέρ 1, Οζμιζράκ, Ακίν 4, Ατσίκ, Βίντμαρ 13, Φάλκερ 11, Μάρκοτα 2, Κρίστοφερ 13 (2), Μινάρντ 11, Χερσέκ , Οζέρ 5 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Αντιτς 2, Σπανούλης 9 (1), Περπερογλου 8, Σερμαντίντι 1, Σλούκας 7

Highlights: Besiktas JK Istanbul-Olympiacos... by Euroleague_Basketball
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger