Home » » Αναντολού Εφές (πολλά) - Ολυμπιακός (λίγα) 98 - 72 : Κακές συνήθειες

Αναντολού Εφές (πολλά) - Ολυμπιακός (λίγα) 98 - 72 : Κακές συνήθειες


από τον Rod Higgins



Τι είναι μια χρήσιμη ήττα; Αυτή που δείχνει σε μια ομάδα τι δεν πάει καλά - σε επίπεδο τακτικής, αξιοποίησης του ρόστερ και νοοτροπίας. Με βάση αυτό τον ορισμό, η αποψινή συντριβή του Ολυμπιακού δεν έχει καμία χρησιμότητα. Τα καμπάνακια για την άμυνα είχαν ακουστεί στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (εκτός αν καλύφθηκαν από τις ιαχές διαφόρων όψιμων πανηγυρτζήδων...) και του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ****μένη βαριεστημάρα του πρώτου ημιχρόνου εναντίον του ΠΑΟΚ ήταν ένα ακόμα σημάδι για το κακό που έρχεται. Ουδέν νεότερο λοιπόν.

Το ανεπίτρεπτα χαλαρό ξεκίνημα (9 λάθη, 2 φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο) έδωσε τη θέση του στις επαναλαμβανόμενες πλέον αμυντικές δυσλειτουργίες, όχι μόνο στο ανοιχτό γήπεδο - ούτε ξέρω πόσα τρίποντα φάγαμε σε τέτοιες καταστάσεις - αλλά και εναντίον πικ εν ρολ. Το κακό ξεκίνησε και πάλι στην περιφέρεια. Πέρσι ο χειριστής της μπάλας βγαίνοντας από το σκριν υποχρεωνόταν να κινηθεί προς τα πλάγια. Φέτος μπορεί να πάει όπου τραβάει η ψυχή του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χάινς για παράδειγμα είχε περισσότερα προβλήματα με τον Μπάρατς στα πικ εν ρολ απ'ότι στα ποσταρίσματα.

Θα πει κάποιος ότι είναι άδικη η σύγκριση με την περσινή χρονιά. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και η σύγκριση με τα περσινά στραβά που βλέπαμε τέτοια εποχή αποβαίνει εις βάρος της φετινής ομάδας. Πέρσι τέτοιο καιρό υπήρχαν ένα σωρό προβλήματα (τακτικής, απειρίας, ρόστερ) που έπρεπε να λυθούν, αλλά όσοι έπαιζαν τα έδιναν όλα. Γι'αυτό και τελικά τα προβλήματα λύθηκαν. Απόψε ποιος πάλεψε, εκτός του Χάινς, του Άντιτς και του Μάντζαρη (οι δύο τελευταίοι λιγότερο); Ο Ντόρσεϊ ήταν αλλού. Ο Πρίντεζης με τον Σπανούλη ήταν οι χειρότεροι στην άμυνα - ανεπίτρεπτο για δύο τόσο σημαντικούς παίκτες. Ο Παπανικολάου χάνει μέρα με την μέρα την αυτοπεποίθηση που έχτισε πέρσι. Ο Λο έμοιαζε να παίζει αποκομμένος από τους υπόλοιπους. Ο Περπέρογλου πρέπει να δώσει περισσότερα στην άμυνα. Και η τακτική πρέπει να αλλάξει. Η ομάδα μοιάζει χαμένη στις επιστροφές εναντίον αιφνιδιασμού και δεν μπορεί να βγάλει δεύτερη περιστροφή στο μισό γήπεδο. Η λειψή ενέργεια παίζει το ρόλο της, αλλά τόσο η τακτική, όσο και η εφαρμογή της θέλουν πάρα πολύ δουλειά. Για την επίθεση δε χωράει συζήτηση, όταν η άμυνα είναι τέτοιο ξεφτιλισμένο χωνί.

Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να διορθωθούν μέχρι τη Δευτέρα. Για να αποτραπεί μια δεύτερη ξεφτιλά, επομένως, θα πρέπει όλοι να ματώσουν. Ποιος ξέρει, αν το κάνουν μία φορά, ίσως θυμηθούν πώς τα κατάφεραν πέρσι.

ΥΓ: η διοίκηση πρέπει να σεβαστεί τα λεφτά που δίνει, τον κόσμο και την ιστορία του Ολυμπιακού ανανεώνοντας όσο το δυνατό γρηγορότερα του συμβόλαιο του Χάινς.


Τα δεκάλεπτα: 30-13,  54-32, 74-57, 98-72

Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 25 (4/4 τριπ, 8 ριμπ., 9ασ.), Βούγιασιτς 15 (3),Τουντσερί 7 (1), Γκονλούμ, Σαβάνοβιτς 13, Γκόρντον (1),  Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 11.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 4, Αντιτς 5, Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 10 (2), Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2).
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger