Home » » Ο σάκος του μπόξ και ο μάγος Μπόσκο.

Ο σάκος του μπόξ και ο μάγος Μπόσκο.

 Η Τσεντεβίτα του Ζάγκρεμπ είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο οποίος χρειάζεται την νίκη για να μην μπει σε περιπέτειες. Μπορεί οι Κροάτες να μοιάζουν σαν σάκος του μποξ για τις ομάδες του ομίλου καθώς γνώρισε διαδοχικές ήττες από την Ζαλγκίρις, την Αρμάνι και την Αναντολού Εφές, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί μια ομάδα που έχει στον πάγκο της τον πάλε ποτέ «μάγο» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ,  Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.
 Ο Σέρβος αναγνωρίζει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ξέχασαν το μπάσκετ και πως θα θελήσουν να πάρουν μιας μεγάλης έκτασης νίκη τόσο για ψυχολογικούς όσο και για βαθμολογικούς λόγους, όμως τονίζει πως θα υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού των Κροατών, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ενέργεια στο συγκεκριμένο παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα. Προφανώς ο Μάλκοβιτς γνωρίζει πως αν τρέξει το παιχνίδι, προσπαθώντας να κάνει την Τσεντεβίντα έναν κλώνο της Ζαλγκίρις, θα πέσει σε τοίχο, συνεπώς η ενέργεια που θέλει να προσθέσει αφορά την επιθετική άμυνα που θα εφαρμόσει στους περιφερειακούς του Ολυμπιακού.
 Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Μάλκοβιτς είχε την μεγάλη απουσία του Μάρκο Τόμας στα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό πιθανότατα σε μια ομάδα με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων επηρεάζει σημαντικά το παιχνίδι της. Με την απουσία του Κροάτη, η Τσεντεβίτα έχει ως επιθετικούς πόλους στην επίθεση της, τον Αμερικανό Μπρεϊσι Ραϊτ και τον Γάλλο Μίκαελ Σελαμπάλ, και κατά περίσταση τους Γκριν και Άντριτς που δεν έχουν σταθερή απόδοση. Καθώς φαίνεται ο Τόμας θα δώσει το παρόν στην αυριανή αναμέτρηση κάτι που σημαίνει πως
έτσι και καταφέρει να αγωνιστεί, θα βελτιώσει το περιφερειακό σουτ των Κροατών αλλά θα δώσει και επιπλέον επιλογές στην επίθεση.
 Η αδυναμία της στην περιφερειακή άμυνα αντανακλάται στα μεγάλα ποσοστά των αντιπάλων της από την γραμμή των 6,75. Συγκεκριμένα η Ζαλγκίρις με αντίπαλο την Τσεντεβίτα, είχε ποσοστό 56.3% με 9/16 τρίποντα, η Αρμάνι 50% με 11/22 τρίποντα και η εφές 46,7% με 7/15 κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευθούν οι ερυθρόλευκοι που ούτως η άλλως επιχειρούν πολλά σουτ από την περιφέρεια.
 Για τον Ολυμπιακό, δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Παρά την απουσία του Ντόρσεϊ, δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από τους ψηλούς της Τσεντεβίτα. Πρέπει όμως να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, να μην παρασυρθούν από το αναμενόμενα σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου που ενδεχομένως να αγγίζει τα όρια του αντιαθλητικού και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αγχωθούν και να παίξουν το παιχνίδι τους, παρά το γεγονός ότι η νίκη είναι απαραίτητη για να μην μπουν από νωρίς σε μεγάλες περιπέτειες.
  Η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών του Μπαρτζώκα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη από των Κροατών και θα πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο.

από τον RedArmy7
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger