Home » » Euroleague Play Offs Game 2: Ρεάλ - Ολυμπιακός 82-77

Euroleague Play Offs Game 2: Ρεάλ - Ολυμπιακός 82-77


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 82-77 στη Μαδρίτη και βρίσκεται πλέον με 2-0 πίσω στη σειρά, η οποία πλέον μεταφέρεται στον Πειραιά τη Δευτέρα του Πάσχα.
Η ομάδα μας άρχισε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 6-11 στο 3’.  Στη συνέχεια κάποια λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν σε 13-13 στο πρώτο πεντάλεπτο. Κάθε φορά που οι Ισπανοί προσπαθούσαν να ξεφύγουν, οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την απάντηση και με τον Γιώργο Πρίντεζη ο Θρύλος μείωσε σε 21-19.  Στο τελευταίο τρίλεπτο, όμως, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψαν στη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγηθεί με 30-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στη δεύτερη περίοδο οι Μαδριλένοι συνέχισαν να σουτάρουν εκτός λογικής και να είναι εκνευριστικά εύστοχοι. Και η διαφορά άγγιξε τη μεγαλύτερη της τιμή (41-27) στο 14’. Κόλινς, Πέτγουεϊ και Ντάνστον έδωσαν βοήθειες σε άμυνα και επίθεση και ο Θρύλος μείωσε 51-43 με το ημίχρονο να τελειώνει 53-44.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο αρχηγός πήρε το όπλο του και με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 55-52 στο 22’. Στη συνέχεια η Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε τη διαφορά και πάλι στους δέκα πόντους, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσε σε 70-62 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου η ομάδα μας πέτυχε μόλις έναν πόντο, η Ρεάλ έστειλε και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 10 (75-63) στο 35’. Η ομάδα μας προσπάθησε για την τεράστια ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο, μείωσε σε 80-75, αλλά ο Ντάνστον στα 30’’ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό σε απόσταση ενός σουτ και έτσι ήρθε η ήττα με 82-77.

Δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62,  82-77.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 15 (2), Ρέγιες 8 (2), Ντίεθ, Μίροτιτς 14 (2), Ροντρίγκεθ 11 (2), Ντάρντεν 2, Γιουλ 11 (2), Μπουρούσης 19 (!), Σλότερ 2, Μέχρι.
 
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (3), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12 (9ριμπ), Σπανούλης 18 (3), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3, Κόλινς 3 (1), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι πλέι οφ Ευρωλίγκας με μεγάλη ένταση και πολλές φορές και νεύρα με πολλές επαφές,. Αλλά και πολύ καλό μπάσκετ για την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Η Ρεάλ ξεκίνησε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο σουτάροντας 9/14 τρίποντα έχοντας μάλιστα 2/2  με τον Ρέγιες, κάτι που δεν περιμέναμε . Με δύο διαφοροποιήσεις στην άμυνα στην επανάληψη είχαμε τύχη στο ματς, περιορίσαμε την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης στο μισό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς, όμως, χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, χάσαμε κάποιες βολές και για να κερδίσεις τη Ρεάλ Μαδρίτης εδώ θα πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην έδρα μας. Θέλουμε να γυρίσουμε εδώ, αλλά ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Τώρα το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι της Δευτέρας και τίποτα άλλο».

Στη συνέχεια ο Έλληνας κόουτς επισήμανε πως «εμείς έχουμε μια ομάδα που απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα, έχουμε 7 νέους παίκτες σε σχέση με πέρσι, συν το γεγονός ότι χάσαμε τον βασικό μας πλέι μέικερ τον Λο. Το ότι προκριθήκαμε στα προημιτελικά παρά τους πάρα πολλούς τραυματισμούς και τις ατυχίες που είχαμε, δείχνει πως αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Πολλοί από τους παίκτες μας όχι πλέι οφ Ευρωλίγκας δεν είχαν  παίξει, αλλά ούτε καν στη διοργάνωση. Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε και καλύτεροι».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για την κατάσταση του Στράτου Περπέρογλου, αλλά και για τη μη χρησιμοποίηση του Σέντρικ Σίμονς και απάντησε πως «το πρόβλημα του Στράτου, αλλά και του Σίμονς είναι ακόμη μια ατυχία, δείγμα αυτού που μας ταλαιπωρεί όλη τη χρονιά φέτος. Ο Στράτος έφτασε να έχει 39 πυρετό και ο Σέντρικ έπαθε τράβηγμα στους προσαγωγούς και επειδή είναι ένας τραυματισμός που μπορεί να επιφέρει θλάση, προτιμήσαμε να μην τον χρησιμοποιήσουμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger