Home » » Euroleague Play Offs Game 3: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 78-76

Euroleague Play Offs Game 3: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 78-76


Ο Ολυμπιακός νίκησε 78-76 τη Ρεάλ Μαδρίτης και οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν σε 2-1 τη σειρά. Επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη  (23/4).

Η ομάδα μας άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι. Ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε σμπαράλια κάθε αμυντικό σύστημα του Πάμπλο Λάσο και έτσι οι Back2Back Πρωταθλητές προηγήθηκαν με 23-15 αφού λειτουργούσαν άψογα και στις δύο μεριές του παρκέ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Πέτγουεϊ και Ντάνστον έδιναν βοήθειες στον Σπανούλη, το ίδιο και ο Λοτζέσκι. Η άμυνα συνέχισε να προβληματίζει τους Μαδριλένους που σκόραραν μόνο με "τρελά" σουτ και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 45-38.
Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» εξακολούθησαν να προβληματίζουν με την άμυνα τους τη Ρεάλ Μαδρίτης και με τον Ντάνστον να οδηγεί επιθετικά την ομάδα ο Θρύλος έκανε το 65-58 στο 30'.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έμεινε για περίπου έξι λεπτά χωρίς πόντο, η Ρεάλ αρχικά μείωσε το σκορ και στη συνέχεια προσπέρασε , αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης με πολύ μεγάλο τρίποντο έβαλε μπροστά τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Στο τελευταίο λεπτό το ματς οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των βολών, ο Σλούκας έκανε 2/2 και η ομάδα μας έφτασε στη νίκη 78-76 και μείωσε σε 2-1.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-38, 65-58, 78-76.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (2), Ντάνστον 21, Σπανούλης 17 (1), Παπαπέτρου 2, Σλούκας 5, Κόλινς 2, Σίμονς 4, Πρίντεζης 5 (1), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 11 (1).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγιες 13, Μίροτιτς 5 (1), Ροντρίγκεθ 19 (1), Κάρολ, Ντάρντεν 5 (1), Γιουλ 16.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Κάναμε μια σημαντική νίκη και για την προοπτική της συνέχειάς μας στην Ευρωλίγκα, αλλά και για την περηφάνια της ομάδας μας. Ελέγξαμε το ματς, πολλές φορές ολοκληρωτικά. Η Ρεάλ επέστρεψε στο τέλος εκμεταλλευόμενη το στρες και την κούραση κάποιων παικτών μας. Ο χαρακτήρας της ομάδας μας έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και σήμερα, με ένα καθοριστικό τρίποντο του Πρίντεζη και κάποιες καλές άμυνες. Ο Ντάνστον έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και κουράστηκε πάρα πολύ.   Έχουμε  αλλάξει τον τρόπο που παίζουμε από τα Χριστούγεννα και μετά, όταν αναγνωρίσαμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των παικτών μας. Έχουμε διαφοροποιήσει πολύ το παιχνίδι μας και προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία κοντά στο καλάθι και μακριά από αυτό.  Είναι διαφορετικό να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου. Η Ρεάλ παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και την έχει κερδίσει με την απόδοσή της. Εμείς κάναμε κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι μας. Κερδίζοντάς τους καταφέραμε να τους βάλουμε μια μικρή πίεση που θα γίνει μεγαλύτερη αν κερδίσουμε και την Τετάρτη. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ιστορία της ομάδας μας και κοιτάμε μόνο αυτό. Συνεχίζουμε με τον αγώνα της Τετάρτης. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Ρεάλ είναι κορυφαία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Μην κρυβόμαστε, είναι ομάδα που έχει μεγάλο στόχο να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Εμείς αν παίζουμε με συνοχή κι αποφασιστικότητα με τη βοήθεια του κόσμου μας δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι στο ΣΕΦ. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας».

ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έπαιξαν πολύ δυνατά και στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού, στα ριμπάουντ, το ρυθμό και την άμυνα. Στο δεύτερο μέρος προσαρμόσαμε την άμυνά μας, βρήκαμε τρόπο να επιστρέψουμε και στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τις βολές, ένα σουτ του Πρίντεζη και σε κάποια μικρά πράγματα. Είχαν περισσότερα ριμπάουντ, ασίστ, καλύτερα ποσοστά και έπαιξαν πολύ καλά.  Είναι πρωταθλητές Ευρώπης, είναι πολύ καλή ομάδα και υπερασπίστηκαν τον τίτλο του. Όμως είμαι περήφανος για την ομάδα μου, γιατί παρότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στους περισσότερους τομείς, παλέψαμε ως το τέλος. Τα στατιστικά πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια. Έτσι είναι το μπάσκετ. Εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε σε κάθε ματς. Ξέρουμε πως έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο απέναντί μας και σεβόμαστε απεριόριστα τον πρωταθλητή Ευρώπης. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε το επόμενο. Αυτή η ερώτηση είναι ανόητη. Ξέρω πως ακούγεται πολύ, αλλά δεν είναι δυνατό να θέλεις να παίξεις με τον Ολυμπιακό. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και πώς μπορείς να θέλεις να χάσεις για να παίξεις με τον έναν ή με τον άλλο. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε τη Ζαλγκίρις, αλλά σε εκείνο το ματς ήταν καλύτερη από μας»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Καταρχήν κρατήσαμε την άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου από το δεύτερο ματς, αυτός ήταν ο στόχος και αυτό κάναμε. Τους αναγκάσαμε  να σκεφτούν, να πιεστούν, πήγαν σε ατομικό παιχνίδι, έβαλαν πάρα πολύ δύσκολα σουτ, τρελά θα έλεγα, αλλά αυτοί οι 8-10 πόντοι έκαναν τη διαφορά. Μπορούσαμε να κλείσουμε καλύτερα το ημίχρονο βέβαια. Μειώσαμε τη σειρά και είμαστε ζωντανοί πλέον Να δούμε τώρα τι κάναμε λάθος, τι σωστό και να παίξουμε καλά και την Τετάρτη. Πλέον μετά το 2-1 ανεβαίνει η ψυχολογία μας ενώ η Ρεάλ αρχίζει να σκέφτεται τι θα γίνει εάν γίνει το 2-2 την Τετάρτη. Έχουμε υπερηφάνεια, θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας. Είμαστε δύο συνεχόμενες φορές Πρωταθλητές Ευρώπης και θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας. Αν υπάρχει ένας τρόπος να τους κερδίσουμε, αυτός είναι να τους κάνουμε να σκεφτούν. Έχουν βάλει μέχρι στιγμής τρελά σουτ, αλλά εμείς θέλουμε να τους αναγκάζουμε να κάνουν ατομικό παιχνίδι. Τους κόβουμε τον ρυθμό και κρατάμε χαμηλά το σκορ. Πλέον θα δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και την Τετάρτη. Το τεχνικό τιμ έκανε σπουδαία δουλειά και σήμερα, είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τους κοντράρουμε. Εμείς τους βάλαμε να σκεφτούν, τους κρατήσαμε κάτω από τους 80 πόντους και νικήσαμε. Αυτό που δείξαμε είναι ότι μας αρέσει να παίζουμε με πίεση. Το έχουμε δείξει άλλωστε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο για την υποστήριξη τους. Σε μια δύσκολη περίοδο λόγω κρίσης, αλλά και λόγω Πάσχα που αρκετός κόσμος λείπει, οι φίλαθλοι μας γέμισαν το γήπεδο. Αυτό που προσπάθησα να κάνω στην τελευταία φάση είναι να κλείσω τον δεξί διάδρομο του Γιουλ, προσπάθησα να του κλείσω τον διάδρομο, όχι δεν υπήρχε εντολή να κάνουμε φάουλ».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger