Home » » Euroleague Play Offs Game 4: Ολυμπιακός - Ρεάλ 72-61

Euroleague Play Offs Game 4: Ολυμπιακός - Ρεάλ 72-61


Ο Ολυμπιακός νίκησε 71-62 τη Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και πλέον οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης ταξιδεύουν στη Μαδρίτη για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι αυτό που πέτυχε στο τρίτο παιχνίδι. Κράτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης κάτω από τους 20 πόντους, πήγε το ματς στον δικό του ρυθμό και η πρώτη περίοδος τελείωσε με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πίσω στο σκορ με 15-16.
Στη δεύτερη περίοδο οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κράτησαν τους φιλοξενούμενους χωρίς καλάθι για 9 λεπτά. Με καταπληκτική άμυνα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να κυριαρχήσουν και στις δύο μεριές του παρκέ και να προηγηθούν με 37-30 στο ημίχρονο.
Στην τρίτη περίοδο η Ρεάλ Μαδρίτης μάζεψε γρήγορα τη διαφορά και ισοφάρισε σε 47-47 πριν τελειώσει το δεκάλεπτο με 49-47 υπέρ του Θρύλου. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα σωστά, είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ, έβαλε τις βολές που έπρεπε, έβαλε μεγάλα σουτ και έφτασε στη νίκη με 71-62.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62.


Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12 (2), Παπαπέτρου 7 (1), Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς, Πρίντεζης 10 (2), Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγιες 4, Ντίεθ, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10 (2), Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μέχρι 2.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Δεν μπορώ να ξεκινήσω με διαφορετικό τρόπο, από το να αποθεώσω τον κόσμο για την ατμόσφαιρα. Ήταν ένα πάρτι και ποτέ δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο. Βέβαια εξακολουθούμε να έχουμε δύσκολο έργο, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ήταν ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν όλοι, παίκτες και φίλαθλοι.  Η Ρεάλ διαθέτη την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη και πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στους παίκτες για την φοβερή άμυνα τους. Τους αναγκάσαμε να παίξουν άσχημα και να μην έχουν δημιουργία. Δεν θέλω να κάνω απολογισμό και να πω αν είχαμε πλεονέκτημα έδρας. Όπως γνωρίζετε στο ΤΟΡ-16 κάναμε τέσσερις συνεχείς ήττες, δίχως τρεις βασικούς παίκτες. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε πνευματικά για τον αγώνα της Παρασκευής. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες».

ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Το παιχνίδι είναι πολύ απλό. Το τέταρτο ματς έμοιαζε πολύ με το προχθεσινό. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ως ομάδα και την περισσότερη ώρα εμείς προσπαθούσαμε να κερδίσουμε ατομικά. Οι παίκτες κάνουν την ομάδα, αλλά οι παίκτες δεν κερδίζουν μόνοι τους τίτλους. Υπήρχε μεγάλη διαφορά σήμερα Δουλέψαμε όλο τον χρόνο για να παίξουμε αυτή τη σειρά και να έχουμε πλεονέκτημα. Πλέον πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής που είναι τελικός για εμάς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα με ενέργεια και εμείς δεν μπορούσαμε να παίξουμε ομαδικά. Παίζαμε μόνο ατομικά. Ό,τι προετοιμάζεις για να αντιμετωπίσεις μια ομάδα, πρέπει να το κάνεις ομαδικά, να το κάνεις ως ομάδα, όχι ατομικά. Μας λείπουν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες. Ο Ντρέιπερ είναι εκτός και ο Κάρολ μόλις επέστρεψε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία δουλειά και στα δύο παιχνίδι».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι στη Μαδρίτη. Βρεθήκαμε πίσω με 2-0, είμαστε στο 2-2 πλέον και μπορούμε θεωρώ να τα καταφέρουμε. Το κλειδί και στο τέταρτο ματς ήταν το ίδιο όπως και στο τρίτο. Παίξαμε με συγκέντρωση, κρατήσαμε τη διαφορά υπέρ μας και φτάσαμε στη νίκη. Όλοι ήταν MVP, όλοι βοήθησαν και όλοι συνεισέφεραν για τη νίκη και γι’ αυτό τα καταφέραμε».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Κρατήσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης χαμηλά στο σκορ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Αρχικά είχαμε στόχο να πάμε στο TOP-8, τώρα στόχος είναι να πάμε στο Final Four. Πιστεύω αλλάξαμε μυαλό εδώ στο ΣΕΦ, στη Μαδρίτη πήγαμε στον ρυθμό τους και παγιδευτήκαμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά μέσα σε 48 ώρες. Είναι ένα ματς, ένα παιχνίδι μακριά το Μιλάνο. Πλέον κούραση υπάρχει και σε εμάς, αλλά και στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πάμε στη Μαδρίτη για ένα παιχνίδι και ό,τι γίνει».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger