Home » » AENK - Ολυμπιακός 68-67

AENK - Ολυμπιακός 68-67


Η ομάδα μας ηττήθηκε 68-67 από τη Νέα Κηφισιά για τη δεύτερη αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League.
Το παιχνίδι άρχισε με τους παίκτες του Θρύλου να είναι άστοχοι πίσω από τα 6.75, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και πέρασαν μπροστά με 18-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου.  Στο δεύτερο δεκάλεπτο Πέτγουεϊ, Χάντερ και Σπανούλης έδωσαν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση στους «ερυθρόλευκους» και έτσι η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 34-35 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι άστοχος πίσω από τα 6.75. Έτσι οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 49-46 στο 30’. Στην τελευταία η ομάδα μας πέρασε μπροστά με 58-61 με βολή του Κώστα Σλούκα, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, όμως, με σερί 7-0 πέρασαν με +4 (65-61) και τελικά έφτασαν στη νίκη με 68-67.
Δεκάλεπτα: 18-14, 34-35, 49-46, 68-67
Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Ρέμεκουν 6, Καυκής 7, Γιούινγκ, Λιακόπουλος 9, Μαυροειδής 14, Ψαθάς 2, Κακιούζης 11 (1), Τσαλδάρης 12 (2), Ντούβνιακ 7 (1), Ντέιβις.
Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 6 (9ριμπ), Χάντερ 11 (8ριμπ), Ντάνστον 6, Σπανούλης 13 (1), Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 9 (3), Λοτζέσκι 4, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 1.
ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες, ούτε να επικαλεστούμε το ταξίδι κι αν καθίσαμε πολλές ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν είχαμε καθόλου τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η Κηφισιά έπαιξε πολύ έξυπνα και μας σταματούσε κάθε φορά που προσπαθούσαμε να τρέξουμε. Εκτός από 2-3 λεπτά δε μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό και η ΑΕΝΚ πήρε μία δίκαιη νίκη. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε το ματς με την Λαμποράλ Κουτσα».
Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού δέχτηκε ερώτηση για την μέχρι τώρα παρουσία του Μπράιαντ Ντάνστον. «Στο ξεκίνημα της σεζόν είναι αδύνατο η ομάδα να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων της. Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να κερδίσει. Δε μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε έναν παίκτη. Δε μπορούμε να στήσουμε τον Ντάστον στον τοίχο. Όταν χάνεις, χάνουν όλοι. Δε μπορούμε να κρίνουμε έναν παίκτη αν χάσει δύο καλάθια».
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει έλλειψη παιχνιδιού με πλάτη στο καλάθι, ο Μίλαν Τόμιτς απάντησε πως «σίγουρα είναι ένα πρόβλημα γιατί με τους τραυματισμούς το παιχνίδι μας έχει πάει στο pick . Είναι ένα πρόβλημα οι απουσίες».

ΟΛΙΒΕΡ ΛΑΦΑΓΙΕΤ: «Η Κηφισιά νίκησε δίκαια, μπήκαν συγκεντρωμένοι και έπαιξαν καλύτερα. Δεν έχουμε επηρεαστεί από την ήττα στο ΟΑΚΑ. Δεν παίξαμε σαν ομάδα και η Κηφισιά ήταν πιο αποφασισμένη, πηδούσαν σε κάθε φάση να πάρουν το ριμπάουντ».

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Πετύχαμε μία ιστορική νίκη, η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η ΑΕΝΚ. Απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις και παίρνουμε δύναμη για τη συνέχεια. Διαπιστώνουμε αυτό που συζητάμε μεταξύ μας, πως δηλαδή αυτή η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο ταβάνι της. Το σημερινό ματς είναι ένας άθλος για την ομάδα μας. Επίσης Σημαντικό είναι ότι δεν κλέψαμε το ματς, αλλά το πήραμε δίκαια διότι ήμασταν καλύτεροι. Πιστεύουμε στους Έλληνες παίκτες και ας μας κατηγορούν κάποιοι ότι δίνουμε συμβόλαια σε "τελειωμένους" παίκτες. Τα παιδιά αυτά ξέρουν να διαχειρίζονται ματς με σπουδαίους αντιπάλους. Κάποιοι από αυτούς έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και ξέρουν τι χρειάζεται για να τον νικήσεις. Οφείλουμε να διασκεδάσουμε μέχρι αύριο και από Τρίτη να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger