Home » » Βαλένθια – Ολυμπιακός 68-71: Ανάταση ψυχολογίας

Βαλένθια – Ολυμπιακός 68-71: Ανάταση ψυχολογίας


Νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα απέναντι στην κάτοχο του EuroCup Βαλένθια και παράλληλα θετικό ντεμπούτο για τον Μίλαν Τόμιτς ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει το ρητό: «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Ο Ολυμπιακός λαβωμένος αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, πήρε μια νίκη που του ενισχύει την ψυχολογία για την συνέχεια, απέναντι σε μια από τις καλύτερες Ισπανικές ομάδες η οποία είναι αρκετά ισχυρή στην έδρα της.

Αν το χθεσινό ματς ήταν ένα είδους τεστ για τον Μίλαν Τόμιτς, τότε το πέρασε με καλό βαθμό κάνοντας μια κίνηση ματ στα τελευταία λεπτά του αγώνα καθώς προτίμησε να αγωνιστεί με τέσσερις «κοντούς», τον Λοτζέσκι στο «4» και να ανατρέψει το μικρό προβάδισμα των γηπεδούχων.
 Με τις δεδομένες απουσίες των Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Πρίντεζη αλλά και με τον Ντάνστον να παίζει με μικροενοχλήσεις, οι λύσεις του Τόμιτς ήταν περιορισμένες και έπρεπε να αγωνιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα με τρία γκάρντ στην περιφέρεια, ενώ παράλληλα με τον Πέτγουεϊ -που αν και άποντος έκανε μάλλον το καλύτερο και το πιο ουσιαστικό παιχνίδι του- να παίζει 30 λεπτά και τον Αγραβάνη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η τελευταία επιλογή του Μίλαν ήταν μάλλον αναγκαία.
 Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο για τις δυο ομάδες, με την διαφορά ότι ο Ολυμπιακός υπερείχε στα ριμπάουντ, ειδικά στην επίθεση, κάτι που του έδωσε το δικαίωμα να ανανεώσει τις κατοχές του και να δοκιμάσει περισσότερα σουτ.
 Στα μείον η απουσία σκοραρίσματος από το λόου πόστ κάτι που συνοδεύεται βεβαίως από την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη, όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα δίχως τον Γιώργο δεν έχει εναλλακτικές λύσεις εκεί, πετυχαίνει δύσκολα πόντους σε σετ παιχνίδι, ενώ επιθετικά γίνεται αρκετά προβλέψιμη. Στο χθεσινό παιχνίδι μπορεί να μην φάνηκε τόσο αυτή η αδυναμία καθώς ο Περάσοβιτς προτιμά να παίζει ένα γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι, μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο σκοράρισμα από το λόου πόστ. Παρ’ όλα αυτά πήρε 25 πόντους από τους ψηλούς του, με τον Ολυμπιακό να έχει όλους και όλους 9 πόντους και μόνο από τον Χάντερ.
 Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις αμυντικές περιστροφές μην αφήνοντας ελεύθερο σουτ, ενώ η κυριαρχία του στα ριμπάουντ, δεν επέτρεψε στην Βαλένθια να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.
  Σε ατομικό επίπεδο είχαμε μια εξαιρετική εμφάνιση του αρχηγού τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση, αρκετά καλός ήταν ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Μάντζαρης πέτυχε καθοριστικά τρίποντα και ήταν αξιόπιστος στην άμυνα, ενώ ο Λαφαγιέτ θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα επιθετικά αν ήταν πιο εύστοχος στις προσπάθειες του από το τρίποντο,  παίρνει όμως θετικό πρόσημο για την προσφορά του στην δημιουργία του παιχνιδιού και στην άμυνα.
Αρκετά καλοί τέλος ήταν ο Λοτζέσκι που είχε 70% ευστοχία στις προσπάθειες 2 πόντων και ο Πέτγουεϊ που αν και έμεινε άποντος, μάζεψε 8 ριμπάουντ, είχε ένα κλέψιμο και τρεις ασσίστ, ενώ έδωσε αρκετή ενέργεια στην άμυνα.

 Σε ότι αφορά τον Τόμιτς, αυτό που έδωσε ήταν ηρεμία, λογικές επιλογές ενώ διαχειρίστηκε σωστά το υλικό που είχε. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη πάντως γιατί ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και είναι δεδομένο πως στην συνέχεια θα χρειαστούν περισσότερα πράγματα.
 Η νίκη μη τι άλλο ήταν σημαντική για την ψυχολογία της ομάδας, οι παίκτες πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό και παράλληλα η ομάδα να προσθέσει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της.


RedArmy7

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71

Βαλένθια (Περάσοβιτς): Ρίμπας 2, Βαν Ρόσομ 10 (2), Σάτο 11 (1), Λίστσουκ 3 (1), Λούτσιτς 6 (1), Βίβες, Μαρτίνεθ, Μπάικς 11 (1), Λόντσαρ 8, Αγκιλάρ 3 (1), Χαρανγκόντι 14.

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ (8ρ.), Χάντερ 9 (6ρ.), Ντάνστον, Σπανούλης 21 (4τρ., 5ασ.), Σλούκας 14 (1τρ., 4ρ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Λαφαγιέτ 4, Λοτζέσκι 14(4ρ.).
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger