Home » » Ολυμπιακός - Βαλένθια 77 - 76

Ολυμπιακός - Βαλένθια 77 - 76


Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-76 τη Βαλένθια στην έκτη αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και έκανε το «έξι στα έξι» στην διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ του Θρύλου ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους.
Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν καλά το παιχνίδι με τους Ντάρντεν, Σπανούλη και Ντάνστον να δίνουν λύσεις επιθετικά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε μπροστά με 26-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός «έχτισε» μια διαφορά 10 πόντων, αλλά συνεχόμενοι πόντοι του Ρίμπας και του Ντούμπλιεβιτς επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν σε 45-40 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στην  τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος και νευρικός. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί και με επιμέρους σκορ 9-20 προσπέρασαν με 54-60. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, δεν παράτησαν το ματς. Με σούπερ άμυνα ο Θρύλος γύρισε το ματς και τελικά έφτασε στη νίκη με 77-76.

Δεκάλεπτα: 26-21, 45-40, 54-60, 77-76.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (4ριμπ, 1ασ, 1κοψ), Χάντερ 7 (3ριμπ, 3κλεψ, 1κοψ), Ντάνστον 14 (6ριμπ), Σπανούλης 15 (2τριπ, 2ριμπ, 7ασ), Σλούκας 6 (4ριμπ, 4ασ), Αγραβάνης 8 (1τριπ, 10ριμπ), Μάντζαρης 2 (4ριμπ, 3ασ, 1κλεψ), Καββαδάς, Λαφαγιέτ 9 (3τριπ, 4ασ), Ντάρντεν 11 (1τριπ, 3ριμπ, 1κοψ). 

Βαλένθια (Περάσοβιτς): Ρίμπας 16 (1), Νέντοβιτς 6, Σάτο 5 (1), Λούτσιτς 16 (3), Ντούμπλιεβιτς 16 (2), Βίβες 8 (1), Λόντσαρ 2, Αγκιλάρ , Χαραγκόντι 2.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη, γιατί ξέραμε πως η Βαλένθια θα έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Είχα πει και πριν από το παιχνίδι πως η Βαλένθια έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και πως αδικείται από την πορεία της. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, η οποία ήρθε με όχι τόσο καλή εμφάνιση. Δείξαμε χαρακτήρα και είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.  Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι. Όταν παίζεις στην έδρα σου και ξέρεις πως πρέπει να πάρεις το αποτέλεσμα, αυτό σου δημιουργεί μία έξτρα πίεση. Αυτή η πίεση σε αναγκάζει να κάνεις λάθη. Κάναμε λάθη και θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε. Για εμένα μετράει πως οι παίκτες έδειξαν ψυχικά αποθέματα, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και πήραμε τη νίκη. Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα.  Είχαμε δουλέψει για ζώνη. Είχαμε ένα εκνευρισμό στην αρχή της τρίτης περιόδου. Ήταν πολύ σημαντικό το διάστημα ανάμεσα στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο. Το καλύτερο δεκάλεπτό μας αμυντικά ήταν το τέταρτο και αυτό σημαίνει πολλά».

ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: « Πιστεύω πως απόψε παίξαμε το καλύτερο μας εκτός έδρας παιχνίδι την φετινή σεζόν. Ειδικά όταν ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα 10 πόντων δεν τα παρατήσαμε. Παίξαμε με συγκέντρωση κι επιστρέψαμε στο παιχνίδι.  Ήταν πολύ σημαντικός ο Λούτσιτς που έπαιξε στην πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού. Νομίζω πως όταν είχαμε το προβάδισμα των 10 πόντων, οι διαιτητές άλλαξαν τα κριτήρια στα σφυρίγματά τους. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με επαφές και αυτό ήταν το “κλειδί”.  Στο τέλος όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ριμπάουντ ή μία άμυνα. Παίξαμε λάθος την άμυνα στο πικ εν ρολ και ο Σπανούλης έβαλε το τρίποντο».

ΤΡΕΜΕΛ ΝΤΑΡΝΤΕΝ: «Είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε. Ήταν μια δύσκολη νίκη και έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτήν. Από παιχνίδι σε παιχνίδι προοδεύουμε και θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Κάναμε λάθη και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Είναι μια νίκη που δείχνει τον χαρακτήρα μας σαν ομάδα.  Επιστρέψαμε ενώ είχαμε βρεθεί στο -10 στη τελευταία περίοδο. Είχαμε καλή αντίδραση. Μας έπαιξαν άμυνα ζώνης για αρκετή ώρα και μας έκοψαν τον ρυθμό, καθώς θέλαμε να τρέξουμε. Ήμασταν άστοχοι από τη περιφέρεια και όταν χάνεις σουτ, η άμυνα ζώνης είναι μια καλή άμυνα»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger