Home » » Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 80 - 55

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 80 - 55


Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός απέναντι στον ΠΑΟΚ τον οποίο νίκησε με 80-55 για την έβδομη αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από το ξεκίνημα του ματς τις διαθέσεις τους. Με αρκετά καλή άμυνα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κράτησαν τον ΠΑΟΚ στους 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν 18-13.
Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες άρχισαν να βρίσκουν ακόμη περισσότερες λύσεις επιθετικά και έτσι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 40-31. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θρύλος ήταν καταιγιστικός. Στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απροσπέλαστοι, επιθετικά ο Θρύλος προσέφερε ουσία και θέαμα και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 66-42.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο συνέχιζαν να αμύνονται εξαιρετικά, έτσι  η διαφορά διατηρήθηκε πάνω από τους 20 πόντους με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φτάνει τελικά στη νίκη με 80-55.

Δεκάλεπτα: 18-13, 40-31, 66-42, 80-55
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Ντάνστον 3, Σπανούλης 15 (1τριπ, 5ασ), Σλούκας 5 (1τριπ, 3ασ), Λαφαγιέτ 8 (2τριπ, 3ασ), Χάντερ 10 (5ριμπ, 1κοψ), Αγραβάνης 11 (2τριπ, 3ριμπ, 1ασ, 3κοψ), Μάντζαρης 10 (3τριπ, 5ριμπ, 2ασ), Καββαδάς, Ντάρντεν 11 (8ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Χριστοδούλου (2ριμπ, 1ασ), Μουράτος.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 6, Λιάπης 2, Χαραλαμπίδης 12 (1), Κάρτερ 10 (7ριμπ), Κακαρούδης 4, Τσόχλας 5 (1), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 2, Κώττας, Όντουμ 1, Βον 2, Σαλούστρος 6.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν καλό που κερδίσαμε τη Βαλένθια, αλλά αμυντικά είχα πει πως δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε να είμαστε. Και ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας μας γι αυτό το παιχνίδι  είχε μεγαλύτερη προσήλωση και έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Σήμερα κάναμε ένα καλό πολύ αμυντικό παιχνίδι. Ήδη από την πρώτη περίοδο, μπορεί να μην είχαμε τόσο καλό ρυθμό επιθετικά, αλλά αμυντικά δεχθήκαμε μόνο 13 πόντους. Έτσι, είχαμε μία μικρή διαφορά από την πρώτη περίοδο, η οποία μεγάλωσε στη δεύτερη περίοδο. Από ‘κει και πέρα, ελέγχαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας και πιστεύω στην τρίτη περίοδο ήμασταν ακόμη πιο συγκεντρωμένοι, όπου δεχθήκαμε τους λιγότερους πόντους σε σχέση με τις υπόλοιπες περιόδους, πετύχαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και ελεύθερα σουτ που δεν είχαν μπει στο πρώτο ημίχρονο. Και τελικά από την άμυνά μας είχαμε μία καλή μέρα, η οποία μας έδωσε και πολυφωνία στην επίθεση και μεγαλύτερο ποσοστό στο συνδυασμό ασίστ-λάθη, επομένως και η επίθεση μας δούλεψε καλά σε κάποια διαστήματα. Τέλος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον κόουτς και να ευχηθώ καλή συνέχεια».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την σημερινή του προσπάθειά του, γιατί είναι μία αξιόλογη ομάδα που κυνηγά τις υψηλές θέσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας σε κάθε παιχνίδι, όπου προσπαθούμε να εμφανιζόμαστε δυνατοί, ανταγωνιστικοί, αποφασιστικοί και σκληροί. Θέλουμε έτσι να παρουσιαζόμαστε και στα 40 λεπτά ενός αγώνα, τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στην Λαμποράλ Κούτσα κοιτώντας το επόμενο παιχνίδι. Τέλος, θα ήθελα να πω κάτι που μου άρεσε πολύ σήμερα και ήταν το γήπεδο που είχε πολύ κόσμο, παιδιά από τα σχολεία και οπαδούς και μακάρι να συνεχιστεί αυτό». 

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, η οποία ήταν δίκαιη, γιατί ήταν καλύτερος από εμάς. Πίεσε σε ολόκληρο το γήπεδο, σε όλον τον αγώνα. Μέχρι ενός σημείου στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ήταν τελείως καταστροφικό για εμάς. Εκεί, δεν βρήκαμε λύσεις στην αντίπαλη άμυνα, κάναμε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να ξεφύγει η διαφορά και να κάνει ένα εύκολο παιχνίδι γι αυτόν. Εμείς πλέον πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε μπροστά μας συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό».

ΜΑΡΚ ΚΑΡΤΕΡ:  «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Έκανε ένα καλό παιχνίδι και είναι από τις καλύτερες ομάδες στο να σε αναγκάζει να κάνεις λάθη, με αποτέλεσμα να πετύχει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Αυτό ουσιαστικά μας σκότωσε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger