Home » » Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 89-70

Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 89-70


Το αήττητο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα σταμάτησε στη Βιτόρια. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 89-70 από τη Λαμπολάρ Κούτσα, αλλά παραμένουν με διαφορά στην πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός έδειξε κακό πρόσωπο στη Βιτόρια με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη να είναι μαζί με τον Μπράιαντ Ντάνστον οι μόνοι που έδειξαν το καλό τους πρόσωπο. Ο Kill – Bill με τους 27 πόντους που σκόραρε έφτασε τους 2.522 στην Ευρωλίγκα, πέρασε στην 4η θέση των σκόρερ και βρίσκεται μόλις ένα καλάθι πίσω από τον Γιάκα Λάκοβιτς και την τρίτη θέση.

Το ιστορικό αυτό παιχνίδι για τον Σπανούλη δεν ήταν όμως και νικηφόρο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι στη Βιτόρια και δεν βρήκαν το ρυθμό τους ως το τέλος. Ακόμα κι όταν στα μισά της τέταρτης περιόδου μείωσαν το σκορ δεν κατάφεραν την ολική επαναφορά είτε λόγω κακών επιλογών, είτε λόγω των συνεχόμενων βολών της ισπανικής ομάδας.

Από την άλλη, η γηπεδούχος Λαμποράλ που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «16» της Ευρωλίγκας, είχε φοβερή ευστοχία στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν το νευρικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δεν τον έχασαν ως το τέλος έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Ερτέλ, Μπέγκιτς και Σενγκέλια.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-17, 44-37, 68-52, 89-70
 
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Ναβάρο): Άιβερσον 3, Κοζίερ 9(2), Σενγκέλια 14, Πέρκινς, Τιλ, Μπέγκιτς 12, Βούγιασιτς 4, Σαν Εμετέριο 12(1), Ερτέλ 18(1), Μπέρτανς 17(3)
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 0, Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης 27(1), Σλούκας 5(1), Αγραβάνης 7, Μάντζαρης 2, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 6(1), Ντάρντεν 7

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συγχαρητήρια στη Λαμποράλ για τη νίκη της. Το άξιζε γιατί ήταν πολύ καλύτερη απόψε. Εμείς δεν μείναμε στο πλάνο που είχαμε ετοιμάσει για το παιχνίδι και ειδικά στην άμυνα επιτρέψαμε να πετύχουν εύκολους πόντους και δεν καταφέραμε να σταματήσουμε παίκτες κλειδιά της Λαμποράλ. Όταν ο γηπεδούχος σκοράρει 90 πόντους είναι  δύσκολα για τον φιλοξενούμενο να έχει ελπίδες να κερδίσει.

ΟΛΙΒΕΡ ΛΑΦΑΓΙΕΤ: Δεν είχαμε καθόλου ενέργεια στο παιχνίδι μας, δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα μας με αποτέλεσμα να μη βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Σίγουρα είναι γεγονός ότι εμείς δύσκολα θα χάσουμε την πρώτη θέση κι αυτοί έπαιζαν την ύπαρξή τους μπροστά στο κοινό τους. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε μπροστά.

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: Δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχθούμε πολλούς πόντους. Εμείς ως τώρα προχωρούσαμε από την άμυνα και σε κανένα δεκάλεπτο δεν σταματήσαμε τη Λαμποράλ κάτω από τους 20 πόντους. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα και δεν μπορέσαμε να βρούμε εύκολους πόντους στην επίθεση. Μας πήγαν στο σετ παιχνίδι κι αυτό ήταν το στοιχείο που έφερε την ήττα.

ΙΜΠΟΝ ΝΑΒΑΡΟ: Παίξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ για 40 λεπτά. Μπορεί να μην σταματήσαμε τον Σπανούλη, αλλά σταματήσαμε όλους τους υπόλοιπους. Είμαστε ακόμα ζωντανοί στην Ευρωλίγκα κι αυτό είναι που μετράει γιατί το θέλαμε όσο τίποτα. Για μένα το κλειδί σήμερα δεν ήταν η επίθεση που βάλαμε 90 πόντους, αλλά η άμυνα που κρατήσαμε χαμηλά μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger