Home » » ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός 64 - 82

ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός 64 - 82


Ο Ολυμπιακός πέρασε με άνεση από την Δράμα επικρατώντας 64-82 του ΚΑΟΔ για την 8η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Η ομάδα μας άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι και με γρήγορο σερί 0-7 πήρε προβάδισμα στο σκορ. Πέτγουεϊ, Μάντζαρης και Ντάνστον βοήθησαν επιθετικά ώστε η διαφορά να ανέβει σε διψήφια επίπεδα (11-23) στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Δημήτρη Αγραβάνη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η διαφορά πήγε στη μεγαλύτερη της τιμή ως εκείνη τη στιγμή στο ματς (13-28), στο 12’. Ο Αγραβάνης συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς φτάνοντας τους δέκα πόντους, ο Χάντερ ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες και με επιμέρους σκορ 5-15 η διαφορά έφτασε στο +25 για τους «ερυθρόλευκους» (18-43) στο 18’.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Αγραβάνης, Σπανούλης και Σλούκας έδιναν λύσεις στην επίθεση και έτσι η ομάδα του Πειραιά είχε προβάδισμα 17 πόντων (45-62) στο 30’.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με σερί 5-0 μείωσαν σε 50-62 στο 32’, αλλά ο Θρύλος αντέδρασε και έστειλε τη διαφορά στο +20 (53-73 στο 35’) εκ νέου με συνεχόμενα τρίποντα από Μάντζαρη και Σλούκα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν συντήρηση δυνάμεων και έφτασαν τελικά στην εύκολη νίκη.

Δεκάλεπτα: 11-23, 25-48,  45-62,  64-82

ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 13, Τρότερ 2, Τζόνσον, Γεωργάκης 2, Ατκινς 6, Όντομ, Σπυριδωνίδης, Μισέλ 12, Ζάρας 10, Λο 4, Χρυσικόπουλος 1, Κολοβής.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Πέτγουεϊ 11 (3τριπ, 3κοψ), Χάντερ 6 (12ριμπ), Ντάνστον 9 (5ριμπ), Σπανούλης 8 (2τριπ, 6ασ),Ντάρντεν, Σλούκας 8 (1τριπ, 5ασ), Λαφαγιέτ 8, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 12 (2τριπ), Μάντζαρης 17 (4τριπ, 3ασ), Καββαδάς 3. 


KΩΣΤΑΣ ΜΕΞΑΣ: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε μετά την ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε στην Βιτόρια. Μπήκε συγκεντρωμένος τακτικά και πήρε μεγάλη διαφορά ο Ολυμπιακός. Εμείς δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ξέρω αν ήταν φόβος ή κάτι άλλο, αλλά αντιδράσαμε λάθος στην επίθεση μας, ήταν σαν να δουλεύαμε την άμυνα του αντιπάλου για πρώτη φορά. Παίξαμε λάθος στην επίθεση και αυτό μας επηρέασε και στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά εύστοχος και αντέδρασε σωστά. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω η εικόνα μας ήταν καλύτερη. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο ο Μισέλ και ο Σλαφτσάκης ήταν στο πνεύμα του αγώνα. Στο δεύτερο μπήκαν και άλλα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, τα παιδιά δουλεύουν πολύ και με εμφανίσεις σαν του πρώτου ημιχρόνου, αδικούν τους εαυτούς τους. Θα επιδιώξουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ματς με την Ελευσίνα την ερχόμενη αγωνιστική. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να μην έχουν συγκέντρωση, εσύ να είσαι πολύ καλός και να έχεις τουλάχιστον δύο παιδιά σε καλή μέρα. Εμείς δεν το είχαμε με κανέναν από τους δύο, δεν είναι το στυλ της ομάδας μας τέτοιο. Ο Τρότερ θέλει λίγο χρόνο ακόμη για να μάθει την ομάδα, εμένα και τους συμπαίκτες του. Για να γίνουν αλλαγές πρέπει να βρεθούν παίκτες που να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε για να έρθει κάποιος. Θεωρώ πως το να χαλάσουμε την ομάδα για να πάρουμε ένα ρίσκο, ξεχάστε το ρίσκο με τον Μπράουν πέρσι. Ο Μπράουν είναι παίκτης Ευρωλίγκας και πέρσι με την επιλογή του ήταν σαν να πιάσαμε το τζακ ποτ. Λογικά οι Αμερικάνοι δεν διαβάζουν τα ελληνικά σάιτ για να ξέρουν τι γίνεται. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό αυτό. Να σας πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον Τζόνσον, θα σας πω ψέματα. Στην προετοιμασία ήταν σταθερός, αλλά από την ώρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν ήταν καλός, ειδικά μετά το ματς με το Ρέθυμνο».


ΜΑΡΚ ΜΙΣΕΛ: «Παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ξέραμε ότι θα έρχονταν εδώ να αντιδράσουν. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε τίποτα σωστά. Στο δεύτερο αντιδράσαμε κάπως αλλά ήταν αργά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μπήκαμε συγκεντρωμένοι από την αρχή, επιβάλαμε τον ρυθμό μας, ξεκινήσαμε πολύ καλά από την άμυνα. Βγάλαμε τους βασικούς παίκτες της Δράμας εκτός ρυθμού, πήραμε μια διαφορά που ανέβηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΚΑΟΔ είναι καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ, αρκετούς παίκτες και ήταν σίγουρο πως θα αντιδρούσε στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς μείναμε ψύχραιμοι, κάναμε αυτά που είπαμε και φτάσαμε σε μια σχετικά εύκολη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που βρέθηκε εδώ και βοήθησε την ομάδα. Καλή συνέχεια στον ΚΑΟΔ. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες και ασφαλώς το αποτέλεσμα της περσινής χρονιάς αποτέλεσε ένα καμπανάκι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα. Ήμασταν σε ετοιμότητα, κάναμε αυτά που έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη»,

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Μετά την ήττα που κάναμε στη Βιτόρια και την απογοητευτική εμφάνιση, ξέραμε πως έπρεπε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό αντιδράσαμε, πήραμε μια μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο, αλλά είχαμε ένα κενό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο χάσαμε. Το καλό είναι πως, όπως και μετά τη Βαλένθια, έτσι και μετά τη Βιτόρια αντιδράσαμε. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο ματς με την Νεπτούνας στο ΣΕΦ. Αντιμετωπίσαμε τη Δράμα όπως έπρεπε, δεν έχουμε περιθώρια για άλλες ήττες αν θέλουμε να είμαστε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Δράμα».

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger