Home » » Ολυμπιακός - Τρίκαλα 87-72

Ολυμπιακός - Τρίκαλα 87-72


Ο Ολυμπιακός νίκησε 87-72 τα Τρίκαλα και έφτασε τις τέσσερις νίκες έπειτα από πέντε αγωνιστικές στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Η ομάδα μας άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με την καλή της άμυνα κατάφερε να βγάλει φάσεις στην επίθεση κλέβοντας πολλές μπάλες και έτσι η διαφορά έφτασε στο +14 για τον Θρύλο στο τέλος της πρώτης περιόδου (31-17).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πίεζαν ασφυκτικά εκείνους των Τρικάλων. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εύστοχοι πίσω από τα 6.75, έβγαζαν ωραίες συνεργασίες και έτσι η διαφορά ανέβηκε στο +20 (54-34) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα χωρίς κανένα πρόβλημα. Πέτγουεϊ, Χάντερ και Σπανούλης σκόραραν συνέχεια με την Τρίτη περίοδο να λήγει  71-52 υπέρ των γηπεδούχων.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώσουν κάπως τη διαφορά. Τελικά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε στη νίκη με διαφορά 25 πόντων.

Δεκάλεπτα: 31-17, 54-34, 71-52, 87-72
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 12 (2τριπ, 5ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 12 (6ριμπ, 1κοψ), Ντάνστον 8 (5ριμπ, 1κοψ), Σπανούλης 10 (1τριπ, 1ριμπ, 6ασ, 2κλεψ ), Ντάρντεν 2 (6ριμπ,1ασ) Σλούκας 11 (3/3τριπ, 6ασ, 1κοψ), Λαφαγιέτ 6 (3ριμπ, 4ασ), Χριστοδούλου, Αγραβάνης 5 (7ριμπ, 1ασ), Μάντζαρης 10 (1τριπ, 1ριμπ, 1κλεψ), Καββαδάς 4, Κατσίβελης 7 (2τριπ, 3ριμπ, 1κλεψ).
 
Τρίκαλα (Φλεβεράκης): Ίνγκραμ 2, Νικολόπουλος, Τρέισι 20 (2), Μπούι 11, Τσούπκοβιτς 19, Πάνος 6, Σπανός, Ματαλόν 8 (1), Κάτζι 6.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Ξεκινήσαμε το ματς με καλή συγκέντρωση και προσήλωση σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Είναι περίοδος που θέλουμε να βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας. Στο πρώτο ημίχρονο μείναμε στο πλάνο μας εκτός από λίγες στιγμές που κάναμε κάποια λάθη. Κάπως έτσι θέλω να παίζουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστέψαμε ότι ματς είχε τελειώσει και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως «αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει, το είπα στους παίκτες και στα αποδυτήρια. Δεν μπορεί να μην σεβόμαστε τη δουλειά μας πρώτα από όλα και την προσπάθεια που κάνουμε, πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς για σαράντα λεπτά. Πολλοί δεν ήταν προσηλωμένοι όπως θα έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο και έχασαν τη συγκέντρωση τους. Σίγουρα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό για να μην έχουμε τέτοια εικόνα ξανά».
Ο κόουτς του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη συνέχεια στα νέα στοιχεία που έχουν μπει στο παιχνίδι της ομάδας. «Βάλαμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως είναι η ταχύτητα και η άμυνα. Υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά στη νοοτροπία όπως είπα  από το σημερινό ματς. τα Τρίκαλα είναι αθλητική ομάδα, καλά δουλεμένη ομάδα που ξέρει να κτυπήσει. Είναι καλό αυτό για το ελληνικό πρωτάθλημα, γίνεται απαιτητικό και υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο ματς πλέον. Είναι καλό και ανεβάζουν προετοιμασία την μας».
Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας του Τρεμέλ Ντάρντεν, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ξεκάθαρος.«Μέσα σε όλους τους στόχους μας για το ματς ήταν να πάρει χρόνο και ο Ντάρντεν, σιγά σιγά να βρει τα πατήματά του. Δεν είναι εύκολο μετά από τέτοια αποχή. Είχε μία πρώτη συμμετοχή με τον Ερυθρό Αστέρα και πήρε χρόνο και σήμερα. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο καλός. Έπαιξε καλά αμυντικά και σιγά σιγά που θα μπει στην ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερος».
Σχετική ερώτηση έγινε και για την απόδοση του Δημήτρη Κατσίβελη «όχι μόνο από έναν παίκτη. Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Είναι βασική μου αρχή αυτό. Δεν γίνεται να μην αξιοποιούνται όλοι οι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα. Όσους έχεις, είτε παίζουν 5 λεπτά και στο άλλο 35, είτε θα παίξουν 35 και μετά καθόλου, πρέπει πάντα όλοι να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτή τη νοοτροπία θέλω να έχουμε. Όλοι να είναι απαραίτητοι, ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά του. Όλες οι πληροφορίες που βάζουμε όλοι να τις ακολουθούν και μέσα από τη δουλειά που κάνουμε να βγει κάτι καλό. Όσο περνάει ο καιρός να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας. Είμαστε σε φάση με συνεχόμενα παιχνίδια και χρόνος δεν υπάρχει για πολλές προπονήσεις. Πριν ή μετά από τα ματς δεν είναι ανάλογης έντασης η προπόνηση. Βάζουμε συνεχώς στοιχεία στο παιχνίδι μας και θα δουλεύουμε καλύτερα».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εμφάνισή μας σήμερα. Το μόνο θετικό είναι ότι είχαμε ρυθμό στην επίθεση και διαβάσαμε σωστά την άμυνα του αντιπάλου αλλά ήμασταν κακοί αμυντικά. Δεν γίνεται μία ομάδα που έχει βάση την άμυνα να δέχεται και μέσα στην έδρα της 80 πόντους. Ειδικά μετά το πρώτο ημίχρονο. Κρατάμε τη νίκη και πάμε για ένα δύσκολο ματς τώρα όπως είναι αυτό κόντρα στη Γαλατάσαραϊ».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger