Home » » Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 93 - 66

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 93 - 66


Ο Ολυμπιακός επικράτησε 93-66 της Γαλατάσαραϊ και ολοκλήρωσε αήττητος τον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας φτάνοντας στις πέντε νίκες.
Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, με σούπερ άμυνα και τον Τρεμέλ Ντάρντεν να ξεκινά βασικός και να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 26-13 στο πρώτο δεκάλεπτο.
Στη δεύτερη περίοδο, η τουρκική ομάδα αντέδρασε, οι Πειραιώτες δεν είχαν την ίδια καλή άμυνα με το πρώτο δεκάλεπτο και έτσι η ομάδα του Αταμάν μείωσε 49-39 στο πρώτο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός άνοιξε και πάλι τη διαφορά. Χάντερ, Κατσίβελης και Μάντζαρης έδιναν συνέχεια λύσεις επιθετικά και έτσι ο Ολυμπιακός 68-53. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν εντυπωσιακή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με τρομερή άμυνα ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και έφτασε στη νίκη με 93-66.

Δεκάλεπτα: 26-13, 49-39, 68-53, 93-66.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 17 (10ριμπ), Ντάνστον 8 (6ριμπ), Σπανούλης 16 (7ασ), Σλούκας 1, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 10, Μάντζαρης 15 (3), Καββαδάς,  Κατσίβελης 3, Λαφαγιέτ 9 (2), Ντάρντεν 7 (1).

Γαλατάσαραϊ
(Αταμάν):  Μίτσοφ 8 (1), Έρτσεγκ 5 (1), Τζαβάι 9, Γκονλούμ 6, Αλντεμίρ, Αραντόρι 7, Αρόγιο 14 (2), Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 10, Αράρ, Ουράλ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη διάθεση να παίξουν άμυνα. Τους το είπα και στα αποδυτήρια στο τέλος του αγώνα. Αν δεν έχουμε διάθεση δεν μπορούμε να βελτιώσουμε και τεχνικά θέματα που θέλουμε. Σίγουρα κάναμε καλό παιχνίδι, είχαμε τον έλεγχο σε 40 λεπτά. Σε κάποια σημεία με μικρά ξεσπάσματα οι αντίπαλοι μας μειώνανε αλλά με θέληση και προσπάθεια των παιδιών μέχρι τέλους επικρατήσαμε αρκετά εύκολα. Ναι μεν κάναμε καλό παιχνίδι, είμαστε στην αρχή όμως και μπορούμε ακόμα καλύτερα. Να βελτιώσουμε τους αυτοματισμούς μας και στην επίθεση και στην άμυνα. Παρά τα μόλις 6 λάθη που είναι σημαντικό και τις 26 ασίστ πάντα υπάρχουν θέματα που πρέπει να διορθώσουμε και στην άμυνα και στην επίθεση. Γι αυτό και είπα στα παιδιά ότι για τον χρόνο που δουλεύουμε η εμφάνιση είναι καλή αλλά μπορούμε ακόμα καλύτερα. Θέλω να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Ήταν μία νίκη και τίποτα παραπάνω. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και ζέστανε την ατμόσφαιρα. Θέλουμε να αγκαλιάσουνε την προσπάθεια των παιδιών και να έχουμε και εμείς ένα έξτρα κίνητρο».

Στη συνέχεια ο Έλληνας κόουτς δήλωσε πως «δουλέψαμε αρκετά ενώ είχαμε έφεση στην άμυνα από τότε που ξεκίνησα και θέλαμε να βάλουμε αρχές στο παιχνίδι μας, τώρα τελευταία δουλέψαμε αρκετά στην επίθεση. Είχαμε καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Πιστεύω πάντα ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, όταν κάνουν αυτά που λέμε και που προγραμματίζουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχω πει ότι η άμυνα είναι το κλειδί για να κερδίσουμε τα μεγάλα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, το ξέρουν αυτό οι παίκτες. Δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε με προπονήσεις καθαρά αμυντικές. Οι εντάσεις στις προπονήσεις μετά και πριν τα ματς είναι διαφορετικές, δεν είναι ίδια η ένταση και αυτή την εβδομάδα έχουμε τρία παιχνίδια. Οι παίκτες έχουν ποιότητα για να καταλάβουν αμυντικά τι πρέπει να κάνουν, να έχουν τον ρόλο τους και να μάθουν από τα λάθη τους. Όλοι κάνουν τα καταλαβαίνουν και είναι σημαντικό αυτό».

ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ: «Ξεκινήσαμε δυνατά το ματς, ο Ολυμπιακός έπαιξε επιθετική άμυνα ειδικά στους περιφερειακούς μας και μάς ανάγκασε να κάνουμε λάθη. Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε άσχημα ποσοστά σε παίκτες κλειδιά για μας όπως είναι ο Έρτσεγκ και δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι αυτού του επιπέδου αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ με τον Σπανούλη να τον καθοδηγεί εξαιρετικά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger