Home » » Ολυμπιακός - ΑΕΝΚ 77 - 63

Ολυμπιακός - ΑΕΝΚ 77 - 63


Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-63 τη Νέα Κηφισιά και άπαντες αφιέρωσαν τη νίκη στα  θύματα της Θύρας 7 και στον Σπύρο Καββαδά.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Θρύλος άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν ουσία και θέαμα και έφτασαν στο +8 (22-14) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες συνέχισαν την καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση και έτσι ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40-29).
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα κράτησαν τους φιλοξενούμενους κάτω από τους 10 πόντους και έτσι η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο (54-38) στο 30’. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων και έφτασε στην τελική επικράτηση με 77-63.

Δεκάλεπτα: 22-14, 40-29, 54-38, 77-63.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 2, Ντάνστον 8 (4ριμπ, 3ασ), Σπανούλης 6 (1), Ντάρντεν 4, Σλούκας 16 (2), Λαφαγέτ 6 (2), Λοτζέσκι 10 (2τριπ, 8ριμπ), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 9 (1), Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 4, Κατσίβελης 5 (1).

Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 14, Λιακόπουλος, Πόποβιτς 4, Πεσάκοβιτς 4, Μαυροειδής 16, Ψαθάς 5, Μελισσαράτος, Ντούβνιακ 9, Ντέιβις 3, Μπάρλος 8, Βασιλόπουλος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Έπρεπε να δείξουμε ένα βαθμό ετοιμότητας μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο δώσαμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Δείξαμε αρκετά καλή συγκέντρωση από την αρχή, επιβάλαμε το ρυθμό, πήραμε ένα ελαφρύ προβάδισμα και με την καλή άμυνα της τρίτης περιόδου κυρίως το προβάδισμα έγινε αρκετά μεγαλύτερο. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα κι αυτό είναι ένα κομμάτι που θα δούμε, αλλά η επικράτηση επί ενός καλά οργανωμένου αντιπάλου ήταν αρκετά καλά. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Τώρα μένει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το ματς με τη Νίζνι».
Για τα θύματα της Θύρας 7 ο Έλληνας κόουτς είπε:  «Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7, που σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια έχασαν τη ζωή τους για την ομάδα μας».

Για τη συμμετοχή του δεκάχρονου Σπύρου Καββαδά στην ομάδα, που έκανε πραγματικότητα το όνειρό του με τη βοήθεια του Make a Wish, είπε: «Δείξαμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Είναι ένα παιδί που δίνει τη δική του μάχη και πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα δείξαμε την ευαισθησία μας και του χαρίσαμε κάποιες στιγμές χαράς».

ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ:  «Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στους φιλάθλους μας που σκοτώθηκαν πριν από 34 χρόνια. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε να παίξουμε επιθετικά μετά από ό,τι είχε συμβεί στον πρώτο γύρο. Το κάναμε κατά διαστήματα και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν το κάναμε σωστά».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Η φιλοσοφία μας ξεκινά από την άμυνα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το τελευταίο δεκάλεπτο, γιατί δεχτήκαμε 25 πόντους. Παρ’ όλα αυτά ήμασταν σοβαροί, ελέγξαμε το παιχνίδι, κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Δεν φοβόμαστε κανέναν, αλλά σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Η Νίζνι είναι καλή ομάδα, το έδειξε νικώντας την Εφές και χάνοντας από την ΤΣΣΚΑ στην παράταση. Θα πάμε για τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Θέλαμε να πάρουμε ρεβάνς, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Θέλαμε να κάνουμε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι. Το ζητούμενο ήταν μία ευκαιρία. Η άμυνα είναι το κλειδί για εμάς, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας και πλέον έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Νίνζι, την οποία κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει».

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι έξω από το ρυθμό του ελληνικού πρωταθλήματος. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι για να ενσωματώσουμε κάποια παιδιά και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν αντίπαλο που χρησιμοποιεί σε πολύ ψηλό ρυθμό την άμυνα και την επίθεση. Είχαμε ένα πρόβλημα από την προθέρμανση με τον Άμποτ και χάσαμε το Λιακόπουλο μένοντας με έναν καθαρό πόιντ γκαρντ. Το έργο μας έγινε ακόμη πιο δύσκολο, προσπαθήσαμε να απεγκλωβίσουμε τους περιφερειακούς μας, είχαμε αποτέλεσμα, αλλά δεν φτάνει αυτό για να κερδίσεις. Το γεγονός ότι είχαμε 24 λάθη έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Οδηγήσαμε βέβαια κι εμείς τον Ολυμπιακό σε λάθη και στο τέλος να μειώσουμε τη διαφορά. Για μας, έχοντας βγάλει από τη μέση τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα με ματς που θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κύριο Σφαιρόπουλο για τη δουλειά του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ:  «Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Προσπαθήσαμε, παλέψαμε, όσο ήταν δυνατό. Δεν στοχεύαμε στη νίκη, αλλά θέλαμε να προσπαθήσουμε και να βάλουμε κάποια παιδιά στο παιχνίδι μας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger