Home » » Euroleague Top 16: Νίζνι - Ολυμπιακός 82-91

Euroleague Top 16: Νίζνι - Ολυμπιακός 82-91


Ο Ολυμπιακός νίκησε 91-82  τη Νίζνι στο Νόβγκοροντ και ολοκλήρωσε με 6-1 τον πρώτο γύρο του TOP-16 της Ευρωλίγκας. Στην πρώτη θέση η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Το παιχνίδι άρχισε με τον Θρύλος να προσπαθεί να «χτίσει» μια διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερνε λόγω της κακής του άμυνας. Έτσι η πρώτη περίοδος έληξε 24-24. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των «ερυθρολεύκων» βελτιώθηκε, αλλά «πληγή» συνέχισαν να αποτελούν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Ρότσεστι και Παρακούσκι έκαναν ζημιά στους Πειραιώτες και έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τη ρωσική ομάδα μπροστά με 42-41.
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 42-43, αλλά με σερί 10-0 η Νίζνι έκανε το 51-42, αλλά η ομάδα μας μάζεψε γρήγορα τη διαφορά. Πρίντεζης, Πέτγουεϊ, Χάντερ και Σλούκας ήταν εξαιρετικοί σε εκείνο το σημείο και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 66-63 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στην τελευταία περίοδο κάθε φορά που η Νίζνι επιχειρούσε να ξεφύγει στο σκορ ο Θρύλος είχε την απάντηση. Μάλιστα με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη από τα οκτώ μέτρα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε μπροστά με 78-79, τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.  Ο αρχηγός πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με μια φανταστική άμυνα και μια ακόμη καλύτερη ασίστ στον Χάντερ έγινε το 80-84, 40’’ πριν το τέλος του ματς.  Τελικά οι παίκτες του Θρύλου αποδείχτηκαν ψύχραιμοι στη διαδικασία των βολών και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στην μεγάλη νίκη με 91-82.

Δεκάλεπτα:  24-24, 42-41, 66-63, 82-91.

Νίζνι (Σβατκοσκίιβ): Μπαμπούριν, Παρακούσκι 25, Αντόνοφ 13 (3), Πατσάσια 1, Κχοστόφ 5 (1), Κίνσεϊ 11 (1), Ρότσεστι 18 (3), Κριβοσέεβ, Τόμπκινς 9 (1), Γκολόβιν.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 12 (3τριπ, 6ριμπ), Χάντερ 10 (6ριμπ), Ντάνστον 4, Σπανούλης 13 (2τριπ, 6ασ), Σλούκας 7 (1τριπ, 3ασ), Πρίντεζης 20 (1), Μάντζαρης 2, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 5 (1), Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 6 (2).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις κόντρα στη Νίζνι, ειδικά στο γήπεδο τους είναι εξαιρετικοί. Διαθέτουν πολλούς καλούς παίκτες και κατά τη γνώμη μου είναι μια σπουδαία επιθετική ομάδα με πολύ ταλέντο. Εμείς θέλαμε να είμαστε αμυντικά αφοσιωμένοι σε κάποιους παίκτες της Νίζνι, κάποιες στιγμές το κάναμε και άλλες όχι, το σημαντικό είναι πως ποτέ δεν τα παρατήσαμε, παλέψαμε σε όλο το ματς έχοντας μια καλή επιθετική βραδιά, επιθετικά παίξαμε καλά σε όλο το παιχνίδι και όταν στο τέλος παίξαμε και καλή άμυνα, δεχτήκαμε μόλις 16 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήραμε το ματς. Όταν σκοράρεις 50 σε ένα ημίχρονο και 91 σε όλο το ματς, εκτός έδρας, είναι κάτι που κρατάς, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Η ομάδα μας έδειξε σήμερα ότι έχει πολύ ταλέντο και στην επίθεση. Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με ένα καλό παιχνίδι, μια καλή νίκη, αλλά υπάρχει ακόμη ένας γύρος και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι γιατί όλα μπορεί να συμβούν. Πρέπει να συνεχίσουμε προσηλωμένοι στον στόχο, να είμαστε σοβαροί και να δουλεύουμε σκληρά, να κοιτάμε μπροστά».

Από τον Έλληνα κόουτς ζητήθηκε να αποκαλύψει τι είπε στους παίκτες του όταν η ομάδα του βρέθηκε στο -8 στο τρίτο δεκάλεπτο και απάντησε πως «σε όλο το παιχνίδι προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ήρεμους τους παίκτες, γιατί ήταν εκνευρισμένοι λόγω της άμυνας τους, ήξεραν ότι η Νίζνι είναι καλή επιθετικά και αυτό τους δημιούργησε μια νευρικότητα με τα συνεχόμενα εύστοχα σουτ των αντιπάλων. Προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε και το καταφέραμε».
Σε ερώτηση για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως «ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας, είναι πάντα ικανός να σκοράρει κρίσιμους πόντους ανά πάσα ώρα και στιγμή».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Σίγουρα κερδίσαμε το παιχνίδι λόγω της επίθεσης μας. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την επίθεση, είχαμε 40 λεπτά διάρκεια στην επίθεση. Στην άμυνα είχαμε πρόβλημα, δεν είχαμε καλή συγκέντρωση. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παίξαμε καλύτερη άμυνα από ό,τι στα προηγούμενα 35 λεπτά και γυρίσαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στη νίκη. Ακόμη είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Σημαντική νίκη, μια εκτός έδρας νίκη, αλλά τίποτα παραπάνω. Κοιτάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, ένα-ένα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Δεν κοιτάζουμε τους αντιπάλους, ούτε κάνουμε υπολογισμούς, είναι μεγάλο λάθος να κάνουμε υπολογισμούς και να κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι από τη μέση του TOP-16».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ:  «Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο ματς και ότι θα κρινόταν στο τέλος. Έχουμε κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, αλλά ακόμη υπάρχουν άλλα εφτά ματς και μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες και εντός και εκτός έδρας. Ας χαρούμε αυτή τη νίκη, μετά να κοιτάξουμε το ματς με τον Κολοσσό για το ελληνικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στην αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Σίγουρα έχουμε καταφέρει κάτι πολύ καλό έως τώρα. Είμαστε ευχαριστημένοι από όσα έχουμε καταφέρει, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ελέγχουμε την κατάσταση, είμαστε Ολυμπιακός και πηγαίνουμε παντού για να κερδίζουμε, αυτό κάναμε και σήμερα και τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Σίγουρα η επίθεση μας κράτησε στο ματς απόψε, δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα, αλλά η επίθεση μας βοήθησε στο τελευταίο πεντάλεπτο και βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες φτάνοντας στη νίκη».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger