Home » » Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Μάλαγα 77-72

Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Μάλαγα 77-72


Ο Ολυμπιακός υπέταξε και τη Μάλαγα με 77-72 στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του TOP-16 της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 7-1. Μόνος πρώτος ο Θρύλος στο γκρουπ.
Το ματς δεν άρχισε καλά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αστοχία και νευρικότητα άφησαν τους «ερυθρόλευκους» πίσω με 11-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την εικόνα του επιθετικά, αλλά το πρόβλημα παρέμενε στην άμυνα και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 29-33 υπέρ των φιλοξενούμενων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα άλλαξε άρδην λόγω της εξαιρετικής άμυνας των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις, προηγήθηκε με 55-52 στο τέλος της τρίτης περιόδου και έδειξε στην ισπανική ομάδα ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.
Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι ήλεγξαν πλήρως την κατάσταση και έφτασαν στη νίκη με 77-72.

Δεκάλεπτα:  11-17, 29-33, 55-52, 77-72.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 3, Ντάνστον 6 (9ριμπ), Σπανούλης 18 (10ασ), Σλούκας 9 (3ριμπ), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 6 (3ριμπ), Λαφαγιέτ 6 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 12 (2), Τσαϊρέλης 2.
 
Μάλαγα (Πλάθα):  Γκάμπριελ 7, Μάρκοβιτς 4, Βασιλειάδης 9 (3), Τούλσον 8, Τόμας 9, Γκρέιντζερ 13 (2), Βάσκεθ 6, Κουζμίνσκας 3, Στέφενσον 3 (1), Γκριν 8, Γκολούμποβιτς 2.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη, γιατί μετά την διακοπή του Top 16 είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή. Συνήθως οι ομάδες που τα έχουν πάει καλά, έχουν την πίεση για να πάρουν τη νίκη. Το είδαμε περίτρανα στα ματς του ομίλου μας, για αυτό είναι πολύ σημαντική η νίκη μας. Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Χάσαμε κάποια σουτ. Η άμυνά μας δεν ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε νευρικότητα στην επίθεση, αλλά η άμυνά μας μάς κράτησε. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είδαμε τι θέλουμε να κάνουμε. Ήμασταν πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μάλαγα που είναι πρώτη στην Ισπανία. Βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια, είχαμε καθαρό μυαλό και πιστεύω πως δικαιούμασταν τη νίκη, καθώς σκοράραμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πήραμε τη νίκη στο 500ο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και τιμήθηκαν παίκτες από το παρελθόν, γιατί όποιος ξεχνάει την ιστορία του δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλη ομάδα.  Μπήκε και βγήκε ο ώμος του. Το Σάββατο (28/2) θα κάνει μαγνητική τομογραφία. Θα δούμε πόσες μέρες θα μείνει εκτός. Άλλοι αθλητές μένουν περισσότερο, αλλά επειδή το παθαίνει συχνά, ίσως μείνει λιγότερο. Θα δούμε. Πέραν του Πέτγουεϊ, οι Χάντερ, Πρίντεζης και Τσαϊρέλης είχαν στομαχικές διαταραχές. Σημαντικό σημείο ήταν η είσοδος του Τσαϊρέλη. Σίγουρα δεν έχει μπει στην ομάδα, αλλά είναι πολύ θετική η ενέργεια που έβγαλε στο παιχνίδι και ξέρουμε πως θα μας βοηθήσει στο μέλλον».

ΧΟΥΑΝ ΠΛΑΘΑ: «Στο 61-60 κάναμε δύο κρίσιμα λάθη, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επιθετικός στο τρίτο δεκάλεπτο. Ξέραμε πως είναι δύσκολο να σφυριχτούν φάουλ με τέτοια επιθετικότητα, αλλά καταφέραμε να γυρίσουμε στον αγώνα. Τα δύο λάθη, όμως, ήταν πολύ σημαντικά».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ: «Στην αρχή είχα λίγο άγχος αλλά οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να το ξεπεράσω. Σίγουρα δεν έχω προσαρμοστεί 100% στην ομάδα και θα χρειαστώ λίγο χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια γιατί όλη την εβδομάδα αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τραυματισμούς και ασθένειες, αλλά στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.  Στο πρώτο μέρος είχαμε λίγο άγχος, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και να παραμείνουμε πρώτοι στον όμιλο. Να συνεχίσουμε έτσι ελπίζω. Υπάρχει πάντα η σκέψη για το μέλλον, αλλά δεν μπορείς να σχεδιάζεις τόσο μακριά. Όλα είναι δύσκολα στο TOP 16 και κοιτάμε στο παιχνίδι που έχομε μπροστά μας και όχι παρακάτω».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «Φάγαμε πολλούς πόντους. Το παιχνίδι μετά ήταν περισσότερο εύκολο για αυτούς. Αν τους είχαμε κρατήσει τουλάχιστον στην ισοπαλία σε αυτή θα είχαμε και περισσότερες πιθανότητες για να πάρουμε κάτι.  Αυτό είναι και το πρόβλημά μας. Μπορεί να παίζουμε 30-35 λεπτά καλά αλλά αυτά πέντε – δέκα λεπτά μας κοστίζουν. Μείνανε έξι παιχνίδια. Εάν τα πάρουμε καλώς… Αλλιώς θα κερδίσουμε εμπειρίες για το πρωτάθλημα».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Η Μάλαγα είναι πολύ καλή ομάδα με ποιότητα. Γίναμε πιο ομαδικοί στο δεύτερο μέρος, βάλαμε κάποια σουτ και πήραμε το ματς. Το Top 16 είναι μια μεγάλη μάχη και βλέπουμε κάθε ματς χωριστά. Eλπίζω να τερματίσουμε πρώτοι».

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger