Home » » Τρίκαλα - Ολυμπιακός 87-105

Τρίκαλα - Ολυμπιακός 87-105


Ο Ολυμπιακός,  με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, πέρασε από τα Τρίκαλα με 105-87  και έφτασε στη 17η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Το ματς άρχισε με τα Τρίκαλα να πετυχαίνουν το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης και να παίρνουν το προβάδισμα. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ματς. Σπανούλης και Πρίντεζης ανέλαβαν δράση, Λοτζέσκι, Ντάνστον και Μάντζαρης συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και με σερί 10-0 η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε το 2-10. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι έκαναν το 9-23 στο 7’. Μάλιστα ο Λοτζέσκι με νέο δικό του καλάθι δύο λεπτά αργότερα έκανε το 9-30 με την πρώτη περίοδο να τελειώνει 12-32 υπέρ της ομάδας μας.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συγκέντρωση τους, δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι στην επίθεση και καθόλου αφοσιωμένοι στην άμυνα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τα Τρίκαλα να καταφέρουν να μειώσουν στο μισό τη διαφορά με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει 43-53 υπέρ του Θρύλου.
Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Δύο τρίποντα από τον Χάρις, όμως, έριξαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα (62-71) στο 27’.  Τελικά το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Θρύλο να προηγείται με 70-78.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλησαν να μην δώσουν άλλα δικαιώματα στους γηπεδούχους και έτσι με επιμέρους σκορ 1-8 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έκαναν το 71-86. Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασαν στη νίκη  με 87-105.

Δεκάλεπτα:  12-32,  43-53, 70-78, 87-105
 
Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ίνγκραμ 15 (3), Νικολόπουλος 9 (2), Τρέισι 11 (2), Χάρις  14 (2), Τσούπκοβιτς 15 (2), Πάνος 8, Σπανός, Ματαλόν, Αλεξάντερ 11, Χολ 4.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 13 (5ριμπ) , Ντάνστον 12 (4ριμπ), Σπανούλης 25 (2τριπ, 8ασ), Ντάρντεν 2, Σλούκας, Λοτζέσκι 17 (4τριπ, 2ριμπ, 2ασ), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 22 (3τριπ, 4ριμπ, 4ασ), Μάντζαρης 10 (2τριπ, 3ριμπ, 4ασ), Καββαδάς 4.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: «Το γεγονός ότι ως το τρίτο δεκάλεπτο προβληματίσαμε τον Ολυμπιακό και έπρεπε να είχε σε εκπληκτική ημέρα Σπανούλη και Πρίντεζη είναι κάτι σημαντικό για εμάς, κάτι που λέει πολλά για την απόδοση μας. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα πολύ κρίσιμα που ακολουθούν για εμάς. Κάναμε την προσπάθεια μας πάντως και το κρατάμε αυτό. Έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, τώρα θα πρέπει να δούμε τι γίνεται με τον Ματαλόν, το νέο μας πρόβλημα. Στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε άσχημα, ψαχνόμασταν και δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Στα επόμενα δύο δεκάλεπτα, όμως, παίξαμε καλά, κρατάμε πολλά κομμάτια επιθετικά απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα όπου έχει μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Έχουμε πολλά κρίσιμα ματς τώρα μπροστά μας, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας, αλλά αυτό το άδειο γήπεδο σήμερα “πλήγωσε” ιδιαίτερα την ομάδα μας. Την “πλήγωσε” από κάθε άποψη και κυρίως οικονομικά.  Οποιοσδήποτε κάνει κάτι σε ένα γήπεδο, οποιοσδήποτε το γράψει όπως το γράψει και όποιος πάρει την απόφαση που θα πάρει πρέπει να ξέρει πως επηρεάζει το μπάσκετ. Πολλά μικρά παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ έχασαν σήμερα την ευκαιρία να δουν τον Πρίντεζη και τον Σπανούλη από κοντά. Να δουν τον Ολυμπιακό. Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία ποινή και να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι στην έδρα μας. Εύχομαι  καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και στον Γιάννη σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και τους εύχομαι να φτάσουν ως το τέλος».

ΜΑΙΚΛ ΧΟΛ: «Είχαμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Ήταν μια τεράστια ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Θεωρώ πως δείξαμε ικανοί για να παίξουμε καλά στο υπόλοιπο της σεζόν».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Πριν πούμε το οτιδήποτε για το παιχνίδι, θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κρίστιαν Βελπ. Χάσαμε έναν παίκτη που έχει περάσει από την οικογένεια του Ολυμπιακού πολύ πρόωρα. Έγινε ένα ματς σε υψηλό ρυθμό και επίπεδο. Εμείς ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι αμυντικά, κάναμε αυτά που είχαμε πει. Αναγκάσαμε μια εξαιρετική επιθετική ομάδα και καλά οργανωμένη από τον κόουτς να μείνει χαμηλά, πήραμε εύκολα καλάθια στην επίθεση από την άμυνα μας, αλλά μετά χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Δεχτήκαμε 31 πόντους στη δεύτερη περίοδο, είχαμε σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι. Τα Τρίκαλα ήταν μαχητικά, έβαλαν μεγάλα σουτ, εμείς είχαμε το προβάδισμα και τον έλεγχο και στο τέλος πήραμε μια διαφορά και τη νίκη. Σίγουρα πρέπει να προβληματιστούμε για τα κενά διαστήματα που είχαμε κυρίως αμυντικά. Από εκεί και πέρα θέλω να πω ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι για 40 λεπτά συγκεντρωμένοι. Αυτό είναι το δίδαγμα από το σημερινό ματς. Τελειώνοντας θέλω να πω ότι είναι κρίμα να γίνονται ματς σε άδεια γήπεδα. Τα Τρίκαλα κάνουν μια αξιέπαινη προσπάθεια και τα παιχνίδια όπως αυτά με τον Ολυμπιακό πρέπει να είναι γιορτή. Καλή συνέχεια στα Τρίκαλα και στον κόουτς».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαμε συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε, δεν παίξαμε καθόλου καλά. Τα Τρίκαλα έχουν καλούς παίκτες με εξαιρετικές επιθετικές ικανότητες. Τελικά είχαμε τον έλεγχο και κερδίσαμε χωρίς, όμως, να παίξουμε καλά».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μετά χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο παιχνίδι. Στα Τρίκαλα τους αρέσει να τρέχουν, εμείς τους το επιτρέψαμε και δεχτήκαμε 31 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που μοιάζει πάνω-κάτω  με το Μιλάνο, τρέχουν και οι δύο και θεωρώ πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα, ένα καλό τεστ ενόψει της Αρμάνι. Ήταν ένα καλό τεστ αυτό για εμάς και τώρα επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο».

ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου παίξαμε όπως ακριβώς είχαμε σχεδιάσει, σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το κάνουμε αυτό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ματς και δεν επιτρέπεται χαλάρωση σε κανένα λεπτό, σε κανένα παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο παίξαμε την άμυνα που θέλαμε, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν αρκεί να παίζουμε όπως θέλουμε μόνο σε δύο δεκάλεπτα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger