Home » » Euroleague Top 16: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 74-83

Euroleague Top 16: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 74-83



Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Μιλάνο επικρατώντας της Αρμάνι Τζινς με 83-74 και έφτασε τις οκτώ νίκες έπειτα από εννιά ματς στο TOP-16.
H ομάδα μας άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Με σούπερ άμυνα και τους  Πρίντεζη και Ντάνστον να κάνουν τη δουλειά στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με το τέλος της πρώτης περιόδου να τους βρίσκει μπροστά με διψήφια διαφορά (12-22).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αστοχία στην επίθεση και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κόστισαν και έτσι η Αρμάνι κατάφερε να μειώσει στον πόντο (25-26) στο 16’. Ο Θρύλος αποκατέστησε την τάξη και το ημίχρονο τελείωσε 32-42.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ιταλοί σκόραραν κυρίως με βολές, αλλά ο Θρύλος κάθε φορά που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, είχε τις απαντήσεις. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 56-66 με μι φάση ανατριχιαστική. Ο Σλούκας «ντύθηκε» Σπανούλης στην Κωνσταντινούπολη, πάσαρε στον Πρίντεζη και αυτός από το ίδιο σημείο όπως το 2012 και με το ίδιο στυλ έκανε το 56-66.
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπειτα από έξι μήνες πάτησε και πάλι παρκέ και με τρίποντο έβαλε τον Θρύλο μπροστά με διψήφια διαφορά. Σλούκας και Χάντερ συνέχισαν την καλή τους δουλειά επιθετικά για το 62-73 του 33’. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και έφτασε στη νίκη η οποία είναι η όγδοη σε εννιά παιχνίδια στο TOP-16.

Δεκάλεπτα: 12-22, 32-42,  56-66, 74-83.
 
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπάνκι):  Ράγκλαντ 9 (1), Μπρουκς 17 (1), Τζεντίλε 24, Τσερέλα 4, Μέλι, Κλέιζα 5 (1), Έλεγκαρ, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμιουελς 4, Μος 3 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Χάντερ 14 (6ριμπ), Ντάνστον 12 (6ριμπ, 2κοψ), Σπανούλης 14 (3τριπ, 8ασ), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 6,  Πρίντεζης 13 (7ριμπ), Μάντζαρης 6 (2τριπ, 4ασ),  Λαφαγιέτ, Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 5 (1τριπ,4ριμπ, 4ασ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, με σπουδαία συγκέντρωση, ειδικά στην άμυνα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι ξεκινήσαμε τόσο συγκεντρωμένοι. Αυτή η άμυνα μας έδωσε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Ξέραμε ότι η Αρμάνι είχε την ποιότητα να αντιδράσει και περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι. Ξέραμε ότι μετά τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας είχαν κάνει εξαιρετικά ματς κόντρα στη Νίζνι και την Ρέτζιο Εμίλια. Περιμέναμε να αντιδράσουν. Όταν, όμως, η Αρμάνι πλησίαζε, είχαμε πάντα τις απαντήσεις και τις λύσεις για να κρατάμε το προβάδισμα και να ελέγχουμε τον αγώνα. Ήταν σημαντικό πολύ ότι είχαμε συγκέντρωση στην τελευταία περίοδο όταν η Αρμάνι προσπάθησε να δώσει την τελική της μάχη, είχαμε τη συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό να γυρίσουμε σωστά τη μπάλα και να βρούμε τις λύσεις. Σήμερα είμαστε χαρούμενοι για ακόμη έναν λόγο. Επειδή ο Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψε στο ρόστερ μας έπειτα από έναν σκληρό τραυματισμό. Είναι σημαντικό και χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες στο ρόστερ, όλοι είναι σημαντικοί και τους χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμους. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι και τον καλό μου φίλο Μπάνκι».

ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Σίγουρα το ξεκίνημα μας στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικό σε άμυνα και επίθεση. Αυτό μας έδωσε ενέργεια για όλο το υπόλοιπο ματς. Το μόνο που είχαμε στο μυαλό μας ήταν αυτό το ματς. Δεν σκεφτόμασταν τι θα γίνει με τη Φενέρ. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και δεν έχει τελειώσει το παραμικρό. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Παίξαμε φοβερή άμυνα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας αγγίξαμε σχεδόν το τέλειο. Δεν ήταν τέλειο, αλλά φτάσαμε κοντά σε αυτό. Όπως αντιμετωπίσαμε σωστά και σοβαρά τα πικ εν ρολ του Σάμιουελς, έτσι παίξαμε σχεδόν σε όλο το ματς στην άμυνα. Δεν σημαίνει τίποτα αυτή η νίκη, πηγαίνουμε βήμα-βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και τίποτα άλλο».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger