Home » » Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 64 -73

Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 64 -73


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 73-64 από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για την ομάδα του Πειραιά, αλλά όσο περνούσε η ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» ισορροπούσαν το ματς και στο τέλος της περιόδου οι δύο ομάδες ήταν στα ίσα (19-19). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Τούρκοι ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στα σουτ πίσω από τα 6.75, η άνοδος του Λαφαγιέτ σε εκείνο το σημείο έφερε το 33-33, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι με δύο τρίποντα έκαναν το 33-9 για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 35-39 υπέρ της τουρκικής ομάδας.
Χωρίς τον Πέτγουεϊ, τον Τσαϊρέλη και τον Κατσίβελη και με τους Σπανούλη και Μάντζαρη να σφίγγουν τα δόντια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την ενέργεια που ήθελαν για να παίξουν την άμυνα που ξέρουν και έτσι η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 50-55 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Θρύλος προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η Φενέρ έφτασε στη νίκη με 73-64.

Δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 50-55, 64-73

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Ντάνστον 12, Σπανούλης 5 (10 ασίστ), Παπαπέτρου, Σλούκας 9, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 4,  Λαφαγιέτ 14, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 24 (6), Ζήσης 1, Χίκμαν 7, Μπιέλιτσα 16, Ερντέν 3, Μπογκντάνοβιτς 5, Τσετίν, Σαβάς 4, Ζόριτς, Βέσελι 7, Πρλέτζιτς 5


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είχαμε ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ. Ξέραμε ότι η Φενέρ είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και είχε ένα σερί στην Ευρωλίγκα. Προσπαθήσαμε να δείξουμε το χαρακτήρα μας, με πιεστική άμυνα, δυνατά μαρκαρίσματα και βγάζοντας τη Φενέρ εκτός ρυθμού. Σε κάποια σημεία το καταφέραμε, αλλά δυστυχώς οι αντίπαλοί μας είχαν κάποιους παίκτες σε μεγάλη μέρα, όπως ο Γκάουντλοκ που έβαλε κάποια μεγάλα σουτ. Προφυλάξαμε καλά τη ρακέτα μας, αλλά δεχτήκαμε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και εκεί που φτάναμε μας ξέφευγαν και πάλι. Έπαιξε ρόλο ότι χάσαμε πολλές μάχες στα ριμπάουντ, που έτσι πήρε πολλούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Προσπαθήσαμε στο τέλος να μειώσουμε τη διαφορά, αλλά η υπερπροσπάθεια και η απογοήτευση έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Έπαιξε ρόλο ότι κάναμε κάποια ξεσπάσματα, αλλά δεν μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά για να αλλάξει το μομέντουμ. Η άμυνά μας δεν ήταν όπως τις άλλες φορές, σίγουρα υπήρχε μεγαλύτερη πίεση και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Γενικά δεν κάναμε ένα παιχνίδι στα στάνταρ μας, δεν ήταν ένα από τα καλά μας παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη, είχαμε μια καλή πορεία και θέλουμε να συνεχίσουμε. Το σημαντικό είναι να μάθουμε από τα λάθη μας. Να κερδίσουμε κάτι από την ήττα. Είχαμε δύο παίκτες, τον Μάντζαρη και τον Σπανούλη, με προβλήματα. Του Σπανούλη ήταν πιο σοβαρό, πριν δύο μέρες δέχτηκε μια κλωτσιά στον τετρακέφαλο, είχε ένα αιμάτωμα στον μυ. Κάποιος άλλος δεν θα έπαιζε, αλλά ο Βασίλης-όπως και ο Βαγγέλης-έπαιξαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έπαιξαν με αυταπάρνηση. Αυτά τα προβλήματα φάνηκαν, όπως φάνηκε και η αδυναμία μας στα ψηλά σχήματα της Φενέρ, όπου δεν είχαμε δεύτερη και τρίτη λύση στα τεσσάρια. Ο Πρίντεζης έκανε ό,τι μπορούσε, ο Αγραβάνης πάλεψε αλλά ήταν ένα δύσκολο ματς για κάποιον που ερχόταν από αποχή. Όλα αυτά τα προβλήματα κόστισαν στην ομάδα και σε αυτό το επίπεδο φάνηκαν. Εγώ δεν μιλάω ποτέ για προβλήματα, αλλά πιστεύω πως σε ένα μεγάλο ποσοστό η προσπάθειά μας δεν ανταμείφθηκε σήμερα λόγω αυτών των προβλημάτων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Το χειροκρότημα του κόσμου δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία και το χειροκρότημα. Έτσι πρέπει να είναι οι μεγάλες ομάδες. Να δώσουμε την υπόσχεση πως θα επιστρέψουμε στις μεγάλες νίκες».

ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Σήμερα το πρόβλημα ήταν κατά βάση στην άμυνα. Δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί, όσο συνηθίζουμε στα ριμπάουντ και αυτό έφερε πολλές έξτρα κατοχές στη Φενέρ, ενώ και στην επίθεση δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό. Έχουμε ακόμα αλλά τέσσερα παιχνίδια μπροστά και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό με τη Λαμποράλ για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, χάσαμε ένα ματς, αλλά πρέπει να βρούμε και πάλι τη συγκέντρωσή μας».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ:  «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ και ακόμα όταν βγάζαμε κάποιες άμυνες, δεν καταφέρναμε να πάρουμε ριμπάουντ και έτσι αφήσαμε τη Φενέρ να σκοράρει ξανά».

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ:  «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας. Στον Ολυμπιακό αρέσει να πιέζει στην μπάλα κι αυτό προσπάθησε να κάνει σήμερα. Για μας, λοιπόν, ήταν αναγκαίο να έχουμε καλή κυκλοφορία και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κλέψει και να βγει στον αιφνιδιασμό. Τέτοια παιχνίδια δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε. Σε κρίσιμα σημεία οι παίκτες μου έκαναν αυτό που έπρεπε και η άμυνά μας λειτούργησε πολύ καλά, ενώ πήραμε και πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Η νίκη μας είναι σημαντική, αλλά δεν κρίνει τίποτα, γιατί έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια και πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου.  Στο γήπεδό μας δεν παίζουμε στο ίδιο επίπεδο, είναι αλήθεια. Προσπαθώ να ηρεμήσω τους παίκτες μου. Το σημαντικό είναι να βρεθούμε στα πλέι οφ και εκεί δεν είναι εύκολο να νικήσεις έναν αντίπαλο τρεις φορές. Είναι σημαντικό για μας να νικάμε και στο γήπεδό μας. Έχουμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε τα πλέι οφ, είναι πολύ μακριά ακόμη».
ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ: «Σημαντική νίκη για εμάς, ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά προετοιμαζόταν μια εβδομάδα για σήμερα. Ίσως κι αυτό μας στοίχισε στο πρωτάθλημα. Ήμασταν καλοί στην άμυνα και ήταν σημαντικό που εξουδετερώσαμε τον Βασίλη (σ.σ Σπανούλης). Τίποτα παραπάνω από μια σπουδαία νίκη, έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να δούμε αν θα πάρουμε το πλεονέκτημα και τι θα γίνει στα πλέι οφ. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε κάθε παιχνίδι. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, βλέπεις ομάδες που θεωρητικά δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης, παίρνουν νίκες. Έχουμε τρία ματς εντός έδρας για να ‘χουν αξία τα διπλά σε Μόσχα και ΣΕΦ. Είμαστε πάντα προσηλωμένοι στο πλάνο του κόουτς, εκτός έδρας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Στην Τουρκία ίσως πολλές φορές το γεγονός πως είμαστε και νέα ομάδα μας δημιουργείται έξτρα πίεση. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν εύκολο για μένα να προσαρμοστώ σε μια ομάδα που ήρθα στα μέσα της σεζόν. Πρώτη φορά στην καριέρα μου συνέβη αυτό. Προσπαθώ πάντα να δίνω ισορροπία στην ομάδα, να παίζω άμυνα, να έχω σωστές επιλογές στην επίθεση. Διέκριναν κάποιο θέμα σε αυτά τα στοιχεία της οργάνωσης και γι’ αυτό με επέλεξαν. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητά ο Ομπράντοβιτς.  Όλοι ξέρουμε τι εστί η έδρα του Ολυμπιακού, αλλά έχουμε συνηθίσει να παίζουμε συγκεντρωμένα και καλά σε δύσκολες έδρες. Η εξέλιξη του ματς… ανάγκασε τον κόσμο να μην είναι τόσο καυτός και να μην μπει στην εξίσωση για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και να τον σπρώξει στη νίκη».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger