Home » » Euroleague Play Offs Game 1: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 73 - 57

Euroleague Play Offs Game 1: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 73 - 57


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 73-57 από τη Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό των play off της Ευρωλίγκας και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πίσω με 1-0 στη σειρά. Την Παρασκευή (17/4) στις 22:00 το δεύτερο παιχνίδι της σειράς.
Ο Θρύλος άρχισε καλά το ματς και προηγήθηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά στη συνέχεια έμεινε πέντε λεπτά χωρίς καλάθι με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να περάσουν μπροστά  με 20-8 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα του Θρύλου βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο, οι Πειραιώτες βελτίωσαν και τα ποσοστά τους επιθετικά και έτσι η διαφορά έπεσε κάτω από τα διψήφια επίπεδα (35-26). Στο τρίτο δεκάλεπτο κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να πλησιάσουν στο σκορ, η αστοχία δεν τους το επέτρεπε και έτσι οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα (50-38 στο 30’).
Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν τα παράτησαν. Συνέχισαν να παλεύουν αλλά «προδόθηκαν» από την αστοχία τους και έτσι η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0 στη σειρά καθώς επικράτησε 73-57.

Δεκάλεπτα:  20-8, 35-26, 50-38, 73-57.
 
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ):  Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3 (1), Αμπρίνες 6 (1), Ναβάρο 10 (2), Σατοράνσκι 9 (2), Πλάις 6, Τόμας 5, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 8, Νάχμπαρ 10 (3), Τόμιτς 6.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1τριπ, 1ασ), Χάντερ 7 (3ριμπ, 1κλεψ), Ντάνστον 5 (4ριμπ, 1κοψ), Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1τριπ, 1ριμπ), Σλούκας 5 (2ριμπ, 4ασ), Πρίντεζης 4 (3ριμπ), Αγραβάνης 9 (1τριπ, 2ριμπ, 2ασ, 1κλεψ), Μάντζαρης 4 (1ριμπ, 2ασ),Λαφαγιέτ 5 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να συγχαρώ τη Μπαρτσελόνα γιατί άξιζαν τη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Στο πρώτο τρίλεπτο παίξαμε σωστά και επιθετικά και αμυντικά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωση μας, δεν κάναμε όσα σχεδιάσαμε πριν το ματς και το γεγονός ότι δεν σκοράραμε, μας στοίχισε, δεν είχαμε συγκέντρωση ούτε στην άμυνα μετά από αυτό. Επίσης χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, βρεθήκαμε πίσω με διψήφια διαφορά, αλλά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Στη συνέχεια βελτιώσαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι, αλλά συνεχίσαμε να μην διαβάζουμε σωστά το παιχνίδι, είχαμε κακές αποφάσεις, δεν παίξαμε ομαδικά και πρέπει τώρα να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη “μάχη”. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών, είχε πρόβλημα ο Σπανούλης και ο Χάντερ και μέσα στο παιχνίδι τραυματίστηκε και ο Ντάνστον. Πιστεύω και ελπίζω να μην είναι σοβαρό. Εμείς έχουμε 17 παίκτες και τους πιστεύουμε όλους και υπολογίζουμε σε όλους. Ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να είναι καλύτερα οι τραυματίες μας, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέφεις από μακρά περίοδο αποχής λόγω τραυματισμού.  Το ριμπάουντ είναι ο συνδυασμός του ύψους, αλλά και του πόσο θες να πάρεις το ριμπάουντ, πρέπει τώρα να βελτιώσουμε τη θέληση μας για να πάρουμε το ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να πάρουν μόνο τρία επιθετικά ριμπάουντ και αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παλεύουν στο αμυντικό ριμπάουντ. Επίσης είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ευστοχία στην επίθεση, αυτό παίζει ρόλο και στο ριμπάουντ μιας και όταν είσαι άστοχος στην επίθεση, αυτό σου κοστίζει και στο μαχητικό σου πνεύμα στην άμυνα. Πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας εικόνα στο δεύτερο παιχνίδι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ: «Δεν μετρά αν κάποιος παίκτης κάνει καλή ή κακή εμφάνιση. Το θέμα είναι ότι χάσαμε, όταν χάνεις χάνουν όλοι. Δεν νομίζω πως έφταιξε τόσο η άμυνα, αλλά η επίθεση. Ήμασταν αρκετά διστακτικοί και αγχωμένοι, με λάθος αποφάσεις. Πρέπει να αποδείξουμε ότι εμείς το θέλουμε παραπάνω. Είναι ευκαιρία να πάμε στο Final Four. Χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά το θέμα είναι να το πιστέψουμε πως μπορούμε. Υπήρχε αρκετή πίεση στην ομάδα, χωρίς λόγο νομίζω. Την πίεση πρέπει να την έχει ο γηπεδούχος κι όχι ο φιλοξενούμενος. Πιστεύω πως την Παρασκευή θα αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Η ομάδα είναι χτισμένη γύρω από τον Βασίλη, αλλά δεν τον βοηθήσαμε κι εμείς οι συμπαίκτες του όπως θα έπρεπε. Θα πρέπει κι εμείς, ειδικά οι ψηλοί, να τον βοηθήσουμε να μπει στο ρυθμό γιατί είναι ο καλύτερός μας παίκτης».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση. Σίγουρα όταν χάνεις δεν χαίρεσαι. Έχουμε μια μέρα για να δούμε τα λάθη μας και να προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι απλώς το 1-0, η σειρά είναι μεγάλη και πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Πιστεύω πιο πολύ έφταιξε η δική μας επίθεση, όχι τόσο πολύ τα επιθετικά ριμπάουντ και η άμυνά μας. Στο πρώτο ημίχρονο, παρά τα 12 επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα, δεχτήκαμε 35 πόντους. Το πρόβλημά μας ήταν κυρίως επιθετικό.  Αυτό πρέπει να αλλάξουμε στο μυαλό των παικτών, να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία. Πρέπει να υπάρχει καλύτερο διάβασμα από την επίθεσή μας. Οι παίκτες μας μπορούν να το κάνουν, γιατί είναι επαγγελματίες και σε υψηλό επίπεδο μπορούν να το καταφέρουν».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger