Home » » Euroleague Play Offs Game 2: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 63 - 76

Euroleague Play Offs Game 2: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 63 - 76



Ο Θρύλος ήταν απολαυστικός κόντρα στη Μπαρτσελόνα, νίκησε 76-63 στον δεύτερο προημιτελικό, έκανε το 1-1 και τώρα η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ για τα επόμενα δύο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να δείξει στη Μπαρτσελόνα πως δεν αστειεύεται. Με καταπληκτική άμυνα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κράτησαν τους γηπεδούχους στους 10 πόντους και έτσι προηγήθηκαν με 10-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Θρύλος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Με φοβερή άμυνα και καταπληκτικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με το ημίχρονο να τελειώνει 25-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με σερί 6-0 μείωσαν σε 31-35, αλλά Πρίντεζης, Σπανούλης, Χάντερ και Λοτζέσκι είχαν τις απαντήσεις. Ο Μάντζαρης με απίστευτη άμυνα εξαφάνισε τον Ναβάρο και έτσι η διαφορά πήγε και πάλι γρήγορα σε διψήφια επίπεδα (45-56 στο 30’). Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί. Με ολοκληρωτικό μπάσκετ ανάγκασαν τους φιλάθλους των γηπεδούχων να τους χειροκροτήσουν ουκ ολίγες φορές και τελικά έφτασε στη νίκη με 76-63.

Δεκάλεπτα: 10-15, 25-35, 45-56, 63-76.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 2, Χεζόνια 3 (1), Χουέρτας 6, Αμπρίνες, Ναβάρο 16 (4), Σατοράνσκι 8, Πλάις 4, Τόμας 1, Τζάκσον 3 (1), Λάμπε 6, Νάχμπαρ, Τόμιτς 14.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 8 (4ριμπ, 1κοψ), Ντάνστον 4, Σπανούλης 16 (4τριπ, 1ριμπ, 5ασ), Παπαπέτρου, Σλούκας 2 (4ασ), Πρίντρζης 22 (2τριπ, 9ριμπ, 1ασ, 1κλεψ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (4τριπ), Λαφαγιέτ 3 (1τριπ, ), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 9 (2τριπ, 7ριμπ, 3ασ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς καθώς δεν ήμασταν καθόλου ευχαριστημένοι από την εμφάνιση μας στον πρώτο αγώνα. Αυτή η ήττα μας πλήγωσε τον αθλητικό εγωισμό. Δείξαμε χαρακτήρα σήμερα. Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά στο δέυτερο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι οι αριθμοί, νικήσαμε όλα τα δεκάλεπτα, είχαμε 20 ασίστ και κάναμε μόνο οκτώ λάθη. Αυτό είναι αποτέλεσμα του τι μπρούν να πετύχουν οι παίκτες μας που είναι οι καλύτεροι και τους συχγχαίρω. Περιμένουμε την αντίδταση της Μπαρτσελόνα, είναι λογικό να αντιδράσουν και αυτοί. Η σειρά είναι μεγάλη. Σίγουρα ο Πρίντεζης ήταν καθοριστικός για το παιχνίδι. Είναι έμπειρος και ένας παίκτης "κλειδί" για εμάς. Βοήθησε και επιθετικά και αμυντικά και πήρε ριμπάουντ. Δεν θέλω να μιλήσω για έναν από τους παίκτες μας, αλλά για όλους όσους αγωνίστηκαν και τα έδωσαν όλα. Είμαστε ομάδα, πιστεύουμε στην ομάδα, σε όλους τους παίκτες, στο σύνολο και ξέρουμε πως όλοι μπορούν να μας σπρώξουν στη νίκη. Σήμερα ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης έκαναν σπουδαία εμφάνιση, αλλά επιτρέψτε μου να μην ξεχωρίσω κανέναν, ήταν όλοι εξαιρετικοί και νικήσαμε ως ομάδα. Κρατήσαμε τη Μπαρτσελόνα πολύ χαμηλά στο σκορ και αυτό ήταν νίκη όλης της ομάδας. Όταν είπαμε ότι εμείς χάσαμε και δεν νίκησε η Μπαρτσελόνα, δεν εννοούσα ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι καλή ομάδα, το αντίθετο. Είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά και εμείς δεν δείξαμε τίποτα στο πρώτο ματς. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να αλλάζουν τη σκέψη τους μέσα σε δύο ημέρες, αλλά έχουμε παίκτες με εμπειρία και θέληση. Το ότι ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας μας εδώ στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα είναι καλό, αλλά ως εκεί. Τώρα δεν πρέπει να το σκεφτούμε ξανά αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη προπόνηση και τίποτα άλλο. Αυτή είναι η φύση της μεγάλης ομάδας».

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό και να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την παρουσία τους. Μας έκοψαν το παιχνίδι με την τρομερά επιθετική τους άμυνα, δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν είχαμε αποφασιστικότητα, είχαμε κακά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και έτσι βρεθήκαμε πίσω στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όσες φορές και αν προσπαθήσαμε να το κάνουμε, ήταν πάνω από εμάς, σε όλους τους τομείς, στα τρίποντα, στα δίποντα, στα ριμπάουντ, στην ενέργεια, στις αποφάσεις, σε όλα. Ξέραμε ότι θα αντιδράσουν, αλλά πώς να σταματήσουμε το καταπληκτικό τους παιχνίδι σήμερα; Δεν παλέψαμε, δεν αντιδράσαμε, δεν είχαμε καμιά απάντηση σε ό,τι πρόβλημα μας έβαλαν στο παιχνίδι και έτσι ηττηθήκαμε.  Το γεγονός πως επέστρεψε υγιής ο Σπανούλης και εμείς δεν είχαμε τον Όλεσον, αλλά και τον Ντόελμαν ανέτοιμο, έπαιξε ρόλο. Αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν είσαι η Μπαρτσελόνα δεν παίζουν ρόλο οι τραυματισμοί. Όλοι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αντιδράσουμε. Εμείς πρέπει να αντιδράσουμε, δεν παίξαμε καλά. Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για τον Όλεσον, θα περιμένουμε να δούμε και ειλικρινά τον θέλω να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι στην Ελλάδα εάν θέλουμε να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα ματς».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger