Home » » Euroleague Play Offs Game 3: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-71

Euroleague Play Offs Game 3: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-71


Ο Ολυμπιακός νίκησε 73-71 τη Μπαρτσελόνα στον τρίτο προημιτελικό των play off της Ευρωλίγκας και έκανε το 2-1 στη σειρά. Την Πέμπτη (23/4, 22:00, ΝΕΡΙΤ) το τέταρτο ματς της σειράς.

Ο Ολυμπιακός άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι επιθετικά. Σπανούλης, Πρίντεζης και Μάντζαρης έδειξαν τον δρόμο και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 26-23 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα του Θρύλου ήταν εντυπωσιακοί. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κράτησαν τη Μπαρτσελόνα στους 13 πόντους και έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 44-36 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι επιθετικά και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 59-60 στο 30’. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να προηγηθεί με 70-72 στο 37’. Αλλά νευρικότητα, αστοχία και λάθη στην επίθεση σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρού μυαλού επέτρεψε στους Καταλανούς να πλησιάσουν, αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε 73-71 και έκανε το 2-1 στη σειρά.

Δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6 (7ριμπ), Ντάνστον 8, Σπανούλης 16 (2τριπ, 8ασ), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Πρίντεζης 19 (2τριπ, 4ριμπ), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).
 
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ):  Ντόελμαν 10 (1), Χεζόνια 2, Χουέρτας, Αμπρίνες 4, Ναβάρο 14 (1), Σατοράνσκι 12 (2), Πλάις 4, Τόμας 2, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 10, Τόμιτς 8.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη επί ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου. Ήταν ένα παιχνίδι, που μετά τη νίκη στη Βαρκελώνη άλλαξαν τα δεδομένα κι έπρεπε να κερδίσουμε εμείς. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ελέγξαμε το ματς και δίκαια νικήσαμε. Παλέψαμε μέχρι το τέλος και δείξαμε χαρακτήρα. Είχαμε κάποια μικρά κενά, αλλά έτσι είναι τα ντέρμπι και δεν μπορείς να έχεις το απόλυτο για 40 λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο ένα καλάθι και οι υπόλοιποι πόντοι ήταν βολές, αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι σημαντικό ότι κάναμε το 2-1 και έχουμε άλλο ένα παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα, να συγκεντρωθούμε και να πολεμήσουμε. Ήταν σημαντικό ότι ο κόσμος ήταν στο μέρος μας. Έσπρωξε την ομάδα και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Οι παίκτες μας έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και ετοιμότητα γι’ αυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν έχουμε τελειώσει όλα, θέλουμε να τα τελειώσουμε όμως την Πέμπτη. Όταν παίζεις ντέρμπι, δεν μπορείς να παίζεις όπως την Παρασκευή. Την Μπαρτσελόνα είχαμε απέναντί μας, είναι λογικό να αντιδράσεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η ομαδικότητα στο παιχνίδι μας. Για μένα δεν μετρά να βάλει κάποιος πόντους. Ο Παπαπέτρου πήρε 4 ριμπάουντ, ο Σλούκας έδωσε 5 ασίστ, ο Ντάρντεν έπαιξε καλή άμυνα… Με νοιάζει όσοι μπαίνουν να προσφέρουν. Μέχρι το επόμενο ματς προλαβαίνουμε να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά, γιατί έχουμε παίκτες τέτοιου επιπέδου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Σε τέτοια παιχνίδια αυτό που μετράει είναι η ομαδική δουλειά. Μπορεί κάποιοι παίκτες να ‘χουν υψηλά νούμερα, αλλά σήμερα είχαμε και παίκτες που αν και έπαιξαν λίγο έδωσαν πολλά. Το κλειδί ήταν η άμυνά μας και θα πρέπει να είμαστε το ίδιο δυναμικοί και στον άλλο αγώνα, διότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας. Ίσως παίζει ακόμα καλύτερα και σε σχέση με εντός έδρας. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στη γη, να μην πάρουν αέρα τα μυαλά μας. Δεν έχουμε κανένα άγχος. Όπως αντιμετωπίζαμε όλα τα ματς μέχρι τώρα, θα κάνουμε και αυτό».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger