Home » » Ολυμπιακός - Πανελευσινιακός 104-55

Ολυμπιακός - Πανελευσινιακός 104-55


Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός κόντρα στον Πανελευσινιακό τον οποίο νίκησε 104-55 και ολοκλήρωσε με 25-1 την κανονική περίοδο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο έως το 9-8. Έκτοτε ο Θρύλος πάτησε το γκάζι και έστειλε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους για πρώτη φορά με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 32-18.
Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την άμυνα τους. Σπανούλης, Σλούκας και Πρίντεζης σκόραραν ασταμάτητα με το ημίχρονο να βρίσκει τους Πειραιώτες μπροστά (54-31).
Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σκόραραν με την ίδια ευκολία, αλλά η άμυνα δεν ήταν τόσο δυνατή με αποτέλεσμα η διαφορά να μείνει πάνω από τους 20 πόντους.
Στην τελευταία περίοδο, όμως, ο Θρύλος ήταν καταιγιστικός. Με επιμέρους σκορ 31-7 οι Πειραιώτες διέλυσαν τους αντιπάλους τους προσφέροντας εκτός από ουσία και μπόλικο θέαμα με τον κόσμο να ζητά νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό του Final Four.

Τα δεκάλεπτα: 32-18, 54-31, 73-48, 104-55

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4 (4ριμπ, 1ασ), Χάντερ 8 (4ριμπ, 2κοψ), Ντάνστον 6 (2ριμπ, 3κοψ), Σπανούλης 11 (2τριπ, 3ριμπ, 6ασ), Ντάρντεν  6 (2ριμπ), Παπαπέτρου 8 (13ριμπ), Σλούκας 14 (1τριπ, 5ριμπ, 4ασ), Λαφαγιέτ 8 (2), Πρίντεζης 14 (2τριπ, 4ριμπ), Αγραβάνης 13 (1τριπ, 6ριμπ, 2ασ), Μάντζαρης 6 (1τριπ, 5ασ), Κατσίβελης 6 (1).
 
Πανελευσινιακός (Κουστένης): Δρακώτος, Τσακαλέρης 4, Βασιλόπουλος 3 (1), Λούμπι, Αθανασούλας 13 (3), Μάρκοβιτς 14, Δορκοφίκης 9 (1), Ιωάννου 4, Οφοέγκου, Σίμπσον 8 (2).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Κλείσαμε τις υποχρεώσεις μας στην κανονική περίοδο με ένα καλό παιχνίδι  και παίζοντας όπως θέλουμε. Ηταν σημαντικό να δείξουμε την σοβαρότητά μας μέσα στο γήπεδο. Σεβόμαστε κάθε ομάδα. Σεβόμαστε την ιστορία της Ελευσίνας, του κόουτς, των συνεργατών και των αθλητών του. Για αυτό παίξαμε σοβαρά. Δείξαμε πως είμαστε σοβαροί και δεν υποτιμάμε κανέναν. Αυτό ήταν φανερό σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Θέλουμε να προετοιμαστούμε και για το Final 4 και αυτό το παιχνίδι ήταν μια ευκαιρία για να έχουμε ρυθμό. Ενα κομμάτι του rotation είχε στόχο να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες, οι οποίοι είχαν ξεκουραστεί την προηγούμενη αγωνιστική. Ξεκουράσαμε τον Λοτζέσκι, ώστε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και από την Κυριακή (10/5) ξεκινάμε την προετοιμασία μας για το Final 4».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ: «Τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας στην κανονική διάρκεια της Α1 με ακόμη μία νίκη. Από εδώ και πέρα σκεφτόμαστε και προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατό καλύτερα  για το Final 4. Θέλω να ευχηθώ στην Ελευσίνα καλή επάνοδο στην Α1».

ΤΖΙΜΗΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ:  «Δεν θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο παιχνίδι. Δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική. Η διαφορά των ομάδων είναι τεράστια. Θέλω να δώσω τις ευχές μου στον Ολυμπιακό, ο οποίος προετοιμάζεται για το Final 4. Ηταν το τελευταίο μας παιχνίδι στην Α1. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες παρότι δεν καταφέραμε τον στόχο, τους συνεργάτες μου για την δουλειά τους και για τελευταία φορά να ζητήσουμε συγνώμη στους ανθρώπους της Ελευσίνας, γιατί δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες. Πιστεύω πως η Ελευσίνα θα βρει τον δρόμο της, γιατί έχει άξιους ανθρώπους που την διοικούν και πιστεύω πως σύντομα ξαναβρεθεί στην Α1. Θέλω να ευχηθώ στον  φίλο μου Γιάννη Σφαιρόπουλο ό,τι καλύτερο και να προστεθεί στους τροπαιούχους της Ευρωλίγκα».

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ:  «Προσπαθήσαμε να δείξουμε πως είμαστε επαγγελματίες όλο αυτόν τον καιρό για το καλό το δικό μας και του ελληνικού μπάσκετ. Για το παιχνίδι δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Θέλω ως φίλαθλος να πω καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στο Final 4 και να φέρει άλλη μία κούπα στον ελληνικό αθλητισμό. Συγγνώμη για την συγκίνησή μου, αλλά από εδώ ξεκίνησα σε ηλικία 17 ετών. Σιγά-σιγά τα πράγματα για εμένα οδεύουν προς το τέλος. Πάντα θα βλέπω αυτούς τους χώρους και  θα θυμάμαι όμορφες στιγμές. Δεν έχω αποφασίσει κάτι. Θα δω με την οικογένειά μου, ελπίζω να είμαι γερός και δυνατός για να υπηρετώ το άθλημα που τόσο αγαπάω».

 www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger