Home » » ΑΡΗΣ - Ολυμπιακός 58-69

ΑΡΗΣ - Ολυμπιακός 58-69


Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από τις πολλές απουσίες που είχε κόντρα στον Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους περνώντας από τη Θεσσαλονίκη με 69-58 και έφτασαν στο 24-1 στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Η ομάδα μας δεν άρχισε καθόλου καλά το παιχνίδι, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν συγκέντρωση στην αμυντική τους συμπεριφορά και έτσι ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί με 24-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ιδιαίτερα άστοχοι πίσω από τα 6.75 και στη δεύτερη περίοδο και έτσι πέρασαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Χάντερ, Παπαπέτρου και Αγραβάνης βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας και στις δύο μεριές τους παρκέ και έτσι ο Θρύλος κατάφερε να κάνει επιμέρους σκορ 6-16  έπειτα από εφτά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 30-32 με τους γηπεδούχους, όμως, να αντιδρούν και να προηγούνται στο τέλος του ημιχρόνου με 38-36.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την άμυνα τους σε σχέση με τη δεύτερη περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν στους «κίτρινους» να σκοράρουν μόλις 11 πόντους σε δέκα λεπτά και με επιμέρους σκορ 11-19 ο Θρύλος πέρασε μπροστά με 49-55.
Συνεχόμενα τρίποντα από Λοτζέσκι και Κατσίβελη  έκαναν το σκορ 52-63 στο 33’. Ο Θρύλος συνέχισε τη σπουδαία του άμυνα και έφτασε τη διαφορά στο +15 (52-67) ένα λεπτό αργότερα. Ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο τα πάντα κρίθηκαν και έτσι έμενε να γίνει γνωστή η τελική διαφορά στο σκορ.
Δεκάλεπτα: 24-16,  38-36, 49-55, 58-69
Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 3 (1), Δήμας, Ριντ 13 (2), Τόμας 4, Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 19 (2), Μούρτος 10 (2), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2 (6ριμπ), Χάντερ 6 (4ριμπ), Ντάνστον 6 (4ριμπ), Σπανούλης 7 (1τριπ, 8ασ), Παπαπέτρου 10 (2ριμπ), Σλούκας 14 (1τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Λοτζέσκι 9 (1τριπ, 7ριμπ, 3ασ, 1κοψ), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης 5.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε εύκολους πόντους και ο Άρης πήρε δίκαια τη διαφορά γιατί εμείς αμυντικά δεν είχαμε συγκέντρωση. Από τη δεύτερη περίοδο, όμως,  και μετά δεχτήκαμε 34 πόντους σε τρία δεκάλεπτα. Η άμυνα μας ήταν εξαιρετική, πήραμε τη διαφορά και φτάσαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στον κόουτς για την προσπάθεια που κάνει και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται όλες τις ομάδες δυνατές. Και τον Άρη και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα είναι προς όφελος του πρωταθλήματος αν ενισχυθούν κι άλλο και έτσι θα βελτιώνονται και οι ομάδες και οι παίκτες λόγω μεγάλου ανταγωνισμού. Σίγουρα εάν ενισχυθούν αυτές οι τρεις ομάδες μόνο καλό θα κάνει στο πρωτάθλημα και είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός».
Σε ερώτηση για το εάν τα ματς του TOP-16 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αποτελέσουν «οδηγό» ενόψει του ημιτελικού της Μαδρίτης, ο Έλληνας κόουτς είπε πως «δεν λένε κάτι τα ματς που δώσαμε ως τώρα με την ΤΣΣΚΑ. Τα παιχνίδια στο Final Four είναι άλλη ιστορία. Εμείς θέλουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, παρά το ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα και με μεγάλο μπάτζετ. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η εμπειρία των παικτών μας από τέτοια παιχνίδια».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι εξαιρετικά, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μείναμε κοντά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί στην επίθεση, είχαμε κακά ποσοστά στα δίποντα σε σχέση με τον Ολυμπιακό και κακό αμυντικό ριμπάουντ σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που κάναμε. Έχουμε τώρα μπροστά μας το ματς με το Ρέθυμνο και τώρα πρέπει να βρούμε λύσεις στα προβλήματα τραυματισμών του Νέιμικ και του Σίμτσακ. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό, καλή τύχη στο Final Four και μακάρι να πάνε όλα καλά. Θα το σκεφτούμε, εάν προλαβαίνουμε να πάρουμε παίκτη και εάν υπάρχει κάτι καλό στην αγορά ίσως το σκεφτούμε πριν την έναρξη των πλέι οφ. Δεν θα αλλάξουμε κάποιους ξένους νομίζω, δεν θέλουμε να διαταράξουμε την ισορροπία της ομάδας. Σίγουρα η εξέλιξη είναι σημαντική για τον Άρη και δημιουργεί προοπτικές και μόνο καλύτερο φαίνεται το μέλλον. Καλώς ή κακώς όλα λειτουργούν σύμφωνα με τις οικονομικές προϋποθέσεις και προφανώς αυτές από εδώ και μπρος θα είναι καλύτερες για τον Άρη».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε στον καλό ρυθμό που είχαμε τον τελευταίο καιρό. Κάναμε κακό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια παίξαμε καλύτερη άμυνα, παίξαμε όπως θέλουμε να παίζουμε, παίξαμε καλή άμυνα και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό.Συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθεια του, έχουμε ακόμη ένα ματς και θέλουμε να το κερδίσουμε για να τελειώσουμε την κανονική περίοδο με μια ήττα.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ: «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες είχαμε. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και παρά τη διαφορά που πήραμε επέστρεψε, δεν συγχωρεί τα λάθη, μείωσε τη διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε και πήρε και μεγάλη διαφορά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή τύχη στην μεγάλη προσπάθεια που έχει να κάνει την άλλη εβδομάδα. Μάθαμε ότι κέρδισε ο ΠΑΟΚ και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την κατάληψη της 4ης θέσης».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger