Home » » Basket League Play Off Semifinals Game 3: Άρης - Ολυμπιακός 84 - 74

Basket League Play Off Semifinals Game 3: Άρης - Ολυμπιακός 84 - 74


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τελειώσει τη σειρά με τον Άρη, ηττήθηκε 84-74 στον τρίτο ημιτελικό και έτσι η σειρά οδηγείται σε τέταρτο παιχνίδι την Πέμπτη (4/6, 20:30) και πάλι στη Θεσσαλονίκη.
To παιχνίδι δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα 7-0. Στη συνέχεια, όμως, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με συνεχόμενους πόντους βοήθησε τον Θρύλο να κάνει επιμέρους σκορ 2-9 για το 9-9. Η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, όμως, κόστισε στον Ολυμπιακό και έτσι ο Άρης βρέθηκε μπροστά με 21-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στη δεύτερη περίοδο, Αγραβάνης και Λοτζέσκι με συνεχόμενους πόντους έκαναν το 21-23, αλλά οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα τρίποντα πήραν και πάλι το προβάδισμα. Ο Πρίντεζης αποκατέστησε την τάξη κάνοντας το 34-34 με έξι συνεχόμενους πόντους, αλλά και πάλι η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ κόστισαν στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και έτσι ο Άρης προηγήθηκε 44-37 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ο Θρύλος συνέχισε να είναι τρομερά άστοχος πίσω από τα 6.75, αποτέλεσμα ήταν ο Άρης να προηγηθεί ακόμη και με 16 πόντους διαφορά. Στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου οι Πειραιώτες πίεσαν, έκλεψαν μπάλες, πέτυχαν εύκολα καλάθια και μείωσαν σε 65-57.
Η φοβερή αστοχία πίσω από τα 6.75, αλλά και η κακή άμυνα του Θρύλου επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φτάσουν τελικά στη νίκη με 84-74.

Δεκάλεπτα: 21-19, 44-37, 65-57, 84-74.
 
Άρης (Πρίφτης):  Πάσαλιτς 9 (1), Τσιάρας 2, Δήμας, Ριντ 5, Τόμας 12 (2), Πουλιανίτης 3 (1), Χαρίσης 17, Βεζένκοφ 28 (3), Μούρτος 8.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 11 (5ριμπ), Ντάνστον 8, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ 8 (1), Λοτζέσκι 8 (1), Πρίντεζης 13, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 14 (3τριπ, 7ριμπ, 6ασ), Κατσίβελης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που μας εκπλήσσουν με την απόδοση τους. Σήμερα ήταν ακόμη πιο σοβαροί. Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος και σιγά-σιγά εμείς βάλαμε μεγάλα μακρινά σουτ που μας έδωσαν τη νίκη. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτή η πραγματική του εικόνα».

ΤΟΡΕΪ ΤΟΜΑΣ: «Ήταν σπουδαία νίκη για εμάς, απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος. Έχουμε επιστρέψει με δύο ήττες με συνολική διαφορά 80 πόντων, αλλά αντιδράσαμε, παίξαμε καλά και πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη και την εμφάνιση, πάλεψαν πιο πολύ, ήταν πιο έτοιμοι και το έδειξαν μέσα στο γήπεδο. Εμείς αντιθέτως πιστέψαμε ότι θα έχουμε ένα εύκολο απόγευμα και είναι μεγάλο λάθος αυτό. Ο Άρης το απέδειξε αυτό και στην προηγούμενη φάση κόντρα στην ΑΕΚ όταν και έχασε με μεγάλη διαφορά στο δεύτερο ματς, αλλά επέστρεψε εδώ στην έδρα του, νίκησε  και προκρίθηκε. Εμείς τα είχαμε επισημάνει αυτά, αλλά μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση, με αστοχία και το πληρώσαμε. Συγχαρητήρια στον Άρη και προχωράμε στο επόμενο ματς»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Κάναμε μια απογοητευτική εμφάνιση, όταν στα προηγούμενα δύο ματς δεχτήκαμε κάτω από 60 πόντους και σήμερα δεχτήκαμε 84, αυτό τα λέει όλα. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας στο 200%, δεν κάναμε τίποτα σωστά σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, ιδιαίτερα στην άμυνα που δεν κάναμε τίποτα σωστά. Ο Άρης κέρδισε δίκαια και του αξίζουν συγχαρητήρια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Δεν παίζει καθόλου ρόλο η ατομική εμφάνιση, μείναμε καθαρά στα παιχνίδια της Αθήνας όπου παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Η ομάδα του Άρη, όμως, είναι πάρα πολύ σοβαρή και περιμέναμε αντίδραση. Ακόμη και αυτό να είναι, να μας αποσυντόνισαν οι εύκολες νίκες στα πρώτα ματς, είναι απαράδεκτο εάν έχει συμβεί. Ο Άρης δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Σήμερα η άμυνα μας ήταν πάρα πολύ κακή, η άμυνα μας έχει φτάσει έως εδώ, δεχτήκαμε εύκολα καλάθια και δίκαια χάσαμε».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Ήταν καθαρά θέμα άμυνας. Κολλήσαμε στη ζώνη του Άρη και έτσι ήρθε η ήττα σχεδόν φυσιολογικά. Είχαμε πει στα αποδυτήρια πως πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σήμερα και έτσι χάσαμε το παιχνίδι. Καταρχήν μιλάμε για τον τελικό ενώ δεν έχουμε περάσει καν εκεί, χρειαζόμαστε ακόμη μια νίκη. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε άλλη συζήτηση. Πρέπει να κερδίσουμε ακόμη ένα παιχνίδι, πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας στο επόμενο ματς».

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger