Home » » Basket League Play Off Semifinals Game 4: Άρης - Ολυμπιακός 62 - 79

Basket League Play Off Semifinals Game 4: Άρης - Ολυμπιακός 62 - 79


Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-62 τον Άρη, έκανε το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών κόντρα στους «κίτρινους» και προκρίθηκε στον τελικό των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.  Κυριακή (7/6, 19:30, OTE TV) ο πρώτος τελικός στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος και νευρικός στο ξεκίνημα με κακές επιλογές στην επίθεση. Αποτέλεσμα ήταν ο Άρης να προηγηθεί με 18-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό επιθετικά και έτσι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να κάνουν το 39-43 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα. Λοτζέσκι, Λαφαγιέτ και Σπανούλης έδωσαν λύσεις επιθετικά και έτσι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε ακόμη και με 17 πόντους (42-59) με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη για το 51-65.
Έτσι, η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και ουσιαστικά ο νικητής είχε κριθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά έως το τέλος της αναμέτρησης και έφτασαν στη νίκη-πρόκριση στον τελικό.
Δεκάλεπτα:  18-16, 39-43, 51-65, 62-79
Άρης (Πρίφτης):  Πάσαλιτς 3 (1), Τσιάρας 15 (1), Δήμας 3 (1), Ριντ 10, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Βεζένκοφ 5 (1), Μπούρτος 9 (1), Σίμτσακ 2, Φλιώνης 2.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Χάντερ 5 (4ριμπ), Ντάνστον 2 (8ριμπ), Σπανούλης 14 (7ασ), Ντάρντεν 3 (3ριμπ), Σλούκας 6 (6ασ), Λαφαγιέτ 7 (1τριπ), Λοτζέσκι 13 (1τριπ), Πρίντεζης  8, Αγραβάνης 8 (2), Μάντζαρης 8 (2τριπ, 5ριμπ), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία των παιδιών σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και έχουμε τα ματς με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια, να λειτουργήσουμε καλά μεταξύ μας και να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να πάμε να παλέψουμε. Για τον Νέιμικ, λόγω της φύσης του τραυματισμού, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε πότε θα παίξει. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ξεκινάει από τη μέση και τον “χτυπάει” στη γάμπα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος με αυτό που βλέπω, δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση όλες αυτές τις ημέρες. Ελπίζουμε όλοι να τον έχουμε μαζί μας γιατί είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε μετά τις δύο πολύ κακές εμφανίσεις στο ΣΕΦ, γι’ αυτό είπα ότι είμαι ικανοποιημένος από τις εδώ εμφανίσεις μας. Σίγουρα στο τέταρτο ματς μας βγήκε η κούραση. Γενικά θα έλεγα ότι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έχουν μια δικιά τους λογική, εμείς πάμε με καλή ψυχολογία σε αυτά τα ματς».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ο Ολυμπιακός μας ανάγκασε να κάνουμε κάποια λάθη και μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω σε αυτά για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και κάναμε πιο αποτελεσματικά αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Κρατήσαμε τον Άρη χαμηλά στο σκορ και όσο περνούσε το παιχνίδι βελτιωνόμασταν στην άμυνα, τους κρατήσαμε σε χαμηλά ποσοστά και στους 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά μεγαλώσαμε τη διαφορά και φτάσαμε στη νίκη.  Συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθεια όχι μόνο για σήμερα, αλλά σε όλη τη σειρά. Εμείς τώρα κοιτάμε τον τελικό και επικεντρωνόμαστε στον στόχο μας. Δεν νομίζω ότι είχαμε πρόβλημα στη ζώνη, αλλά στη άμυνα μας. Ο Σπανούλης χρειαζόταν ξεκούραση στο προηγούμενο παιχνίδι και σήμερα λειτούργησε καλά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη γιατί ειδικά στο γήπεδο τους μας πίεσαν πολύ σε αυτή τη σειρά και θέλω να τους ευχηθώ καλή τύχη στη σειρά με τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενους που περάσαμε στους τελικούς και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν κοιτάξουμε πίσω, ίσως να είναι καλύτερα που έγινε τώρα αυτή η ήττα παρά με τον Παναθηναϊκό. Όταν θεωρείσαι φαβορί σε ένα παιχνίδι, θα πρέπει να έχεις συγκέντρωση και σεβασμό, κάτι που δεν είχαμε με τον Άρη και αυτό το πληρώσαμε και ίσως να μας κάνει καλό».

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΤΟΣ: «Σίγουρα ήταν μεγάλη η νίκη μας στο τρίτο ματς γνωρίζοντας τη δυναμική του Ολυμπιακού και με τις απουσίες που είχαμε. Ειδικά μετά τις ήττες μας στα πρώτα δύο ματς. Τώρα κοιτάζουμε τους μικρούς τελικούς».


ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Ήταν καλό για εμάς το ότι αντιδράσαμε μετά το τρίτο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όσο καλά θέλαμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε όσα είχαμε σχεδιάσει και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη σχετικά εύκολα.  Σίγουρα οι τελικοί θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει πλέον να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να μπούμε από τον πρώτο τελικό αποφασισμένοι».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger