Home » » Προημιτελικά κυπέλλου Ελλάδος: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64 - 70

Προημιτελικά κυπέλλου Ελλάδος: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64 - 70



Με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι ιδιαίτερα άστοχοι, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 70-64 από τον Παναθηναϊκό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα και έτσι προηγήθηκαν 8-2. Το ματς, όμως, γρήγορα ισορρόπησε για το 14-12 του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο, οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα άστοχοι με το ημίχρονο να τελειώνει  26-26.
Στον τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων, αλλά ο Θρύλος αντέδρασε και ισοφάρισε με τρίποντο του Αγραβάνη σε 44-44. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα νευρικός και άστοχος, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με επιμέρους σκορ 2-17 (44-61 στο 37’) ουσιαστικά όλα κρίθηκαν.
Δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1).
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 6, Κούζμιτς 3.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε. Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, να προχωρήσουμε στο  Κύπελλο, όμως, έτσι όπως παίξαμε επιτρέψαμε στον αντίπαλο μας να πάρει μια διαφορά στην τέταρτη περίοδο και να κερδίσει το παιχνίδι δίκαια. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, εμείς πιστεύω ότι αμυντικά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά θεωρώ πως το πρόβλημα μας ήταν η επίθεση και ήταν η επίθεση γιατί ο Παναθηναϊκός επέλεξε να παίξει με δύο παίκτες πάνω στο πικ εν ρολ και οι υπόλοιποι τρεις μέσα στη ρακέτα και μας έδωσαν πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά είχαμε μεγάλη αστοχία και είχαμε πολλά ελεύθερα που όσο δεν μπαίνουν σε γεμίζουν άγχος και νευρικότητα. Αυτό αδυνάτισε και την άμυνα μας, δώσαμε εύκολα καλάθια σε αιφνιδιασμό και ανισορροπία στην άμυνα. Από αυτό το ματς έχουμε πολλά να μάθουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τους τομείς που δεν πήγαμε καλά. Θέλουμε όλοι οι παίκτες να ενταχθούν στην φιλοσοφία της ομάδας και δουλεύουμε σε αυτό ώστε όλοι οι παίκτες να ξανά εμφανιστούν άμεσα και γρήγορα με το γνωστό πρόσωπο που έχουν στο γήπεδο. Δεν είχαμε σωστές αποφάσεις, είχαμε διστακτικότητα. Το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να μπουν τα νέα παιδιά στη φιλοσοφία της ομάδας και στον ρυθμό της ομάδας. Έχουν έρθει νέοι παίκτες, καλοί παίκτες, τους εμπιστευόμαστε και θα μας βοηθήσουν. Όταν κάτι δεν πάει καλά, αμέσως-αμέσως δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε αν δεν πάει καλά. Εννοώ μέσα στο παιχνίδι. Θα μάθουμε να λειτουργούμε και πως πρέπει να παίζουμε όταν κάτι δεν πάει καλά. Αμυντικά δεν είμαστε όπως θέλω να είμαστε. Η επίθεση χρειάζεται αυτοματισμούς».


ΣΑΣΑ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: «Είναι ξεκάθαρα πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για εμάς. Θέλω να είμαι ειλικρινής, η απουσία των φιλάθλων τους μας έκανε καλό. Έπρεπε να παίξουμε με τους πρωταθλητές στην έδρα τους και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε επιθετικοί και να τα δώσουμε όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Χαίρομαι που οι παίκτες μου το κατάλαβαν και ήταν απόλυτα έτοιμοι. Είχα δύο δύσκολα ταξίδια σε Κίνα και Μόσχα, αλλά μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε χημεία, είχαμε μαχητικότητα, παίξαμε καλά, είχαμε κάποια προβλήματα με τον Πρίντεζη και τον Λοτζέσκι στην άμυνα μας. Αλλά από ένα σημείο και έπειτα καταφέραμε και ισορροπήσαμε και πήραμε τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Δουλειά μου είναι να κρατήσω τα πόδια των παικτών μου στο έδαφος».

MAT ΛΟΤΖΕΣΚΙ:  «Παίξανε καλύτερα από εμάς, ήταν πιο έτοιμοι, εμείς δεν παίξαμε καλά.  Είναι μια απογοητευτική αρχή για εμάς. Δεν δείξαμε την εικόνα που έπρεπε. Ήταν πιο επιθετικοί, μετά από ό,τι έγινε πέρσι στο Κύπελλο θα έπρεπε να είμαστε πιο πεινασμένοι, αλλά δεν ήμασταν και ηττηθήκαμε».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Όλοι αντιλαμβάνεστε ένα παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού πόσο σημαντικό είναι, είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε. Και οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες, αυτό φάνηκε στο γήπεδο,  αυτή είναι μια νίκη που μας περνάει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Είναι αρχή της σεζόν, έχουμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη και κοιτάμε μέσα από τις προπονήσεις να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλη την ομάδα και απλά συνεχίζουμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger